Kendimizle İlişkimiz Hakkında Kitaplar

yer tutucu

Yakın İlişkiler

Kendimizle İlişkimiz Hakkında Kitaplar

  1. Korkmasaydın Ne Yapardın - Bahar Eriş
  2. Sadece korktuğumuz için kaçırdığımız, kullanamadığımız ve hatta hiç ulaşamadığımız potansiyellerimiz var. Cesaretin, azmin yetenekten daha değerli olduğunu anlatan deneme türündeki bu kitap, kişisel gelişim kitaplarından hayli farklı. Nasıl çocuk yetiştirilir, Türkiye toplumundaki zararlı olabilecek bakış açılarını ve cesaretin değiştirdiği birçok hikâyeye parmak basıyor.
    relate-banner

    1. İnsan Her Koşulda - Ayşe Bilge Selçuk
    Prof. Ayşe Bilge Selçuk çocuğa, anne-babalığa ve insana dair bilgi birikimini hem bilimsel hem de anlaşılır diliyle ortaya koyuyor. Psikoloji biliminin sadece araştırmada kısıtlı kalmasındansa, günlük hayatta da uygulanmasının önemini vurguluyor. Bu kitap insana dair merakı olan her kesimden okura yeni bakış açıları kazandırıyor.

    1. Işığın Yolu - Nilüfer Devecioğlu
    Ayşenur karakteri üzerinden kendi yolculuğumuza çıkabileceğimiz, bağlanma stillerine ve büyüme hikayesine tanıklık edebileceğimiz akıcı bir hikâye anlatmış Psikolog Nilüfer Devecioğlu. İlk sevgilisiyle bağlanırken büyüyen, daha sonra ise ebeveyn olarak gelişen ve bütün bunlardan anlam çıkaran bir karakter Ayşenur. Edebiyat, psikoloji, felsefe, tasavvuf ile ilgiliyseniz ve bağlanma kuramını bir karakter üzerinden içselleştirmek isterseniz bu kitap sizin için doğru adres olabilir.

    1. Herkes Kendi Hayatının Kahramanı - Gülcan Özer
    Aşkla ilgili aklınıza gelebilecek bütün sorulara cevap arayan ve cevap vermeye çalışan bir kitap Herkes Kendi Hayatının Kahramanı. Bütün hayatınıza ve ilişkilerinize yeni bir gözle bakmak ve onu anlamlandırmak için okunası bir kitap. Herkes biricik ve herkes kendi hayatının kahramanı olmak için ona bakabilmeli ve onu şefkatle okuyabilmelidir.

    1. İnsan Olmak - Engin Geçtan
    Bu kitap insan olmanın bütün yanlarına; öfke problemleri, değersizlik duygusu, yetersizlik duygusu, döngüler ve bunları oluşturan aile dinamiklerine parmak basıyor. Bireyin toplumla ve kendisiyle ilişkisini anlatan bu kitapta insan olmanın kendini anlamaktan geçtiğini söylüyor Engin Geçtan. Bu modern ve yeni dünyada birbirimize bir kirpi misali batmadan yaşayabilmenin yolunu ve hayatın anlamını arayan herkes için yazılmış bir kitap.

    1. Sınırlar: Hayatınızı Kontrol Etmek İçin Ne Zaman Evet Nasıl Hayır Demelisiniz - Henry Cloud, John Townsend
    “Hayır” demek, sınır çizmek ve istemediğiniz şeyleri yapmak zorunda kalmamak psikolojik sağlığımız adına çok değerli. Zihinsel, fiziksel yorgunluklarınız ve hatta ilişkideki gördüğünüz zarar buna bağlı olabilir. İnsanların sizden faydalanmaması, hayal kırıklığına uğramamak, kendinizi öncelik haline getirmek ve hatta kendinizi tanımak sınırlarınızla ilişkili. Bu kitap sayesinde bunu öğrenebilirsiniz!

    1. Mod Terapisi - Laura Seebauer
    Kendinizde belli döngü ve örüntülerin olduğunu hiç fark ettiniz mi? Bazı duyguların esiri oluyor ve değiştirmekte zorluk çekiyor musunuz? Psikonet yayınlarından çıkan ve Şema terapi ekolünden temel alınarak yazılan bir kendine yardım kitabı olan Mod Terapisi, duygularınızı düzenlemeye ve onları anlamanıza, içinizdeki ebeveyn ve çocukla konuşmaya yardımcı olabilir.

    1. Hayatı Yeniden Keşfedin - Jeffrey Young
    Şema Terapisi tekniğiyle okurlarına bir "kendine yardım kılavuzu" sunuyor. Bu rehber niteliğindeki kitabı okuduktan sonra yaşadığınız sorunların üstesinden nasıl gelebileceğiniz üzerine düşünerek sağlıklı çözümler üretebilirsiniz.

    1. Belirsizlik ve Değişimle Birlikte Güzel bir Hayat - Pema Shödrön
    Güzel bir hayata erişmenin yollarına naif bir anlatımla yer veren bu kitabı okuduktan sonra, yaşamın geçiciliğini ve insan olmanın muğlaklığını kabul edeceksiniz. Yazarın da dediği gibi "Kalp kırıklığı ve neşe, başarı ve başarısızlık; önümüze ne çıkarsa çıksın onunla birlikte güzel yaşayabiliriz." Bu kitap da bunun yollarını naif bir dille anlatıyor.

    1. Beden Asla Yalan Söylemez - Alice Miller
    "Üzerini örttüğümüz her şeyin altında kalırız." diyen yazar bu kitapta duygularımızı kabul etmenin, öfkemizle yüzleşmenin, bize iyi gelmeyen ve bizi mahveden her şeyi anlamanın gerekliliğini ele alıyor. Hissetmemeniz gerektiğini düşündüğünüz duygularınızdan artık kaçmamanız gerektiğini vurguluyor çünkü beden bunları kaydediyor ve asla unutmuyor!

    1. Pembe Fili Düşünme - Zeynep Selvili Çarmıklı
    Kendimizi eksikliklerimiz, başarısızlıklarımız ve mutsuzluklarımızla kabul edebilme, yani öz şefkat gösterebilme becerimizi artırabilme yolunda bir başucu rehberi. Yaşamın güzelliğini sadece pozitif duygu, düşünce ve olaylarla değil, bütüncül olarak değerlendirmemiz gerektiğini öğrenirken çeşitli terapi tekniklerinden faydalanmamızı sağlayacak bir kişisel kabul kitabı Pembe Fili Düşünme.

    1. Narsisizme Yeni Bir Bakış - Craig Malkin
    Günümüzde birçok insan tarafından olumsuz olarak değerlendirilse de bu kitapta narsisizmin olumlu taraflarıyla tanışacaksınız. Bu kitap sayesinde sağlıklı narsisizmi ayırt edebilme, zararlı ve yıkıcı narsisizmin özelliklerini tanıma ve önleme gibi noktalarda bilgi sahibi olacaksınız.

    1. Senin Suçun Değil - Beyhan Budak
    Hayatınızdaki sorunların kökenlerini anlamaya çalıştığınız süreçte, geçmişi ve bugünü bütüncül bir perspektifle ele alabilmenin yolunu gösterecek bir kitap. Yetişkinlik dönemindeki davranış örüntülerinin izlerini geçmişte ararken faydalanılması gereken bir rehber sunuyor Beyhan Budak.

    1. Kendine İyi Davran Güzel İnsan - Beyhan Budak
    Bu kitap günlük yaşamımızda psikolojik sağlığımızı korumamıza yardımcı olacak ipuçları sunarken öz şefkatimizi artırmamıza yardımcı oluyor. Olumsuz düşüncelerimi nasıl kontrol edebilirim, hayatı ve getirilerini nasıl kabul edebilirim gibi sorulara cevap arıyor.



    1. Manevi Taciz: Gündelik Hayatta Sapkın Şiddet - Marie France Hirigoyen
    Fiziksel şiddetin dışında kalan şiddet davranışlarını anlamaya yönelik yazılan bu kitap sayesinde günümüzde sıkça yaşadığımız duygusal ve psikolojik şiddetin işaretlerini ve korunma yollarını öğrenebilirsiniz.

    1. Alışkanlıkların Gücü - Charles Duhigg
    Bu kitap sayesinde alışkanlıklarınızın üzerine yeniden düşünürken başarıya ya da başarısızlığa giden yolun her günkü davranışlarınızla nasıl şekillendiğini göreceksiniz. Kitap bize gündelik yaşamdan tutun, büyük markaların başarısına kadar çeşitli örneklerle alışkanlıkların ne kadar etkili olabileceğini gösteriyor.

    1. İçsel Çatışmalarımız - Karen Horney
    Freud sonrası kuşağın en etkili psikanalistlerinden olan Horney, kendini gerçekleştirme ve özgürleştirmeyi merkezine alan bir nevroz teorisi sunuyor. Sunduğu perspektifle içinde bulunulan koşullar değiştiğinde insanın da değişebileceğini ve temel çatışmaların olası çözümlerini ele alıyor.

    1. Vücudunuz Hayır Diyorsa: Duygusal Stresin Bedelleri - Gabor Mate
    Bu kitapta psikolojinin fizyolojimiz üzerindeki etkisi stres üzerinden ele alınarak Alzheimer ve romatizma gibi çeşitli hastalıklar üzerinden aktarılıyor. Duygularımızı deneyimleme şeklimizin hastalıklarımızı nasıl etkilediği üzerine yazarın sunduğu çarpıcı perspektifle birlikte, sağlığa bütüncül bir şekilde yaklaşacak ve fiziksel sağlığı korumanın en önemli yollarından birinin psikolojik sağlık olduğunu göreceksiniz.

    1. Kendin Olmanın Dayanılmaz Hafifliği - Ferhat Jak İçöz
    Yazar bu kitapta bizi biz yapan en temel 40 meseleye varoluşçu bakış açısıyla yaklaşıyor. Kendimizi tanırken; ilişkiler, aşklar ve ailelerimiz gibi konuları düşünürken yaşamımızdaki anlamı "kendimiz olarak" bulmamıza yardımcı olmayı amaçlıyor.

    1. Evinizdeki Terapist - Dennis Greenberger & Christine Padesky
    Yazarlar bu kitapta psikoterapi deneyimlerinden yola çıkarak herkesin anlayabileceği bir dilde en temel problemlerimizin çözümüne yönelik öneriler sunuyorlar. Kaygı ve korkularımızı kontrol etme, stres ve bunalmışlıkla baş edebilme gibi konularda herkesin yoluna ışık tutabilecek bir kılavuz!

    1. Sahip Olmak ya da Olmak - Erich Fromm
    Fromm bu kitabında insanların sahip oldukları şeylerle gerçek anlamda mutlu olamayacaklarını çünkü onları yitirdiklerinde mutluluk diye isimlendirdikleri şeyi de yitireceklerini belirtiyor. Mutlu olmanın tek yolununsa "olduğumuz gibi olmaktan” geçtiğini; davranışlarımızı yönlendiren güdüleri kendi içimizde bulmak gerekliliğini vurguluyor.

    1. Öz Şefkatli Farkındalık - Christopher Germer
    Yazar bu kitapta olumsuz duygu, düşünce ve davranışlarımızı kabul etmeye; kusurlarımız ve eksikliklerimizi yargılamaksızın şefkatle karşılamaya çalışma yolunda okurlara rehberlik ediyor. Bilimsel araştırmaların ışığında gerçekçi ve yaratıcı öneriler sunuyor ve kendimize şefkat göstermenin en etkili yollarını anlatıyor.



Benzer yazılar


footer