Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

Zeynep İdil Akyıldız

Zeynep İdil Akyıldız

Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

İsimsiz

İsimsiz

‘‘Aşkın İyileştirici Hali: Güvenli Bağlanmayı Anlatan Şarkılar’’ yazımızı paylaştıktan sonra sizlerden ‘‘Türkçe’de güvenli bağlanmayı anlatan şarkılar hangileri olabilir?’’ sorusu geldi. Biz de bu soru üzerine güvenli bağlanmayı tarif eden Türkçe şarkıları toparlayıp sizin için bir çalma listesi oluşturduk. Yapılan araştırmalara göre toplumun yaklaşık olarak yarısı güvenli bağlanma özellikleri gösterirken diğer yarısı kaygılı veya kaçıngan bağlanma stiline sahip. Her ne kadar her insanda baskın olarak gözüken belli bir bağlanma stili olsa da bu stillerden birkaçı da aynı anda bulunabilir. Aynı zamanda bağlanma stilleri, kişilerin kurduğu ilişkilerle ve yaşantılarıyla birlikte zaman içinde değişebilir. Kişinin bir aile bireyiyle, arkadaşıyla ve özellikle de partneriyle kurduğu yakınlık ve aidiyet seviyesi bağlanma stilinin dönüşmesinde büyük rol oynuyor. Keyifle dinlemenizi umuyoruz, sizin de şarkı önerileriniz varsa bizimle paylaşmayı unutmayın!
relate-banner

Şimdi Gel de Aşka İnanma - Hüsnü Arkan ve Daniska

Hüsnü Arkan ve Daniska’nın bu şarkısında sevgilinin aşkın varlığına kanıt olduğu, o varken aşka inanmamanın söz konusu olmadığı anlatılıyor. Şarkının dinlendirici, yumuşak müziği ve Hüsnü Arkan’ın sakin ses tonu dinleyiciye anlatılan güvenli sımsıcak ilişkiyi hissettiriyor. Şarkıda geçen ‘‘Saçımda nefesin yuvamda sesin olsun, daha ne isterim’’ sözleri, insanın basit ama bir o kadar güçlü ihtiyaçları olan güven ve aidiyeti çağrıştırıyor.

Yosun - Kenan Doğulu

Kenan Doğulu bu şarkısında sevdiğine ‘‘Suç ortağım dizinin dibindeyim’’ derken şarkıda da bu hayatta birlikte olduklarını ve ne zaman ihtiyacı olsa sevdiğinin yanında olacağını anlatıyor. Hataların da insan olmanın bir parçası olduğunu belirtiyor ve sevdiğini kırgınlıkları ve pişmanlıkları ile yani her yönüyle kabul ediyor. Şarkıcı hayatta ne olursa olsun birlikte üstesinden geleceklerini, günün sonunda başını omzuna yasladığında her şeyin önemsiz kalacağını söylerken adeta güvenli bağlanma stiline bir örnek oluşturuyor.

Tencere Kapak - Kenan Doğulu

Kenan Doğulu’nun sevgilisi ile ‘‘tencere kapak’’ gibi olduklarını anlattığı bu şarkı, dengeli ve uyumlu bir çifti anlatıyor. Sevdiğinin varlığı için şükrettiğini ve her haliyle hayatını güzelleştirdiğini söylüyor. Sahip oldukları bağ ve güvenle birbirlerini tamamladıklarını söylüyor.

Seninle Her Şey Olur - Tuna Kiremitçi ve Esin İris

Tuna Kiremitçi ve Esin İris’in bu şarkısı hayatı birbirleri için kolaylaştıran, birbirlerine ve hayatın akışına güvenen bir çiftin birlikte her şeyi atlatacaklarına olan inancını anlatıyor. Hayatın bu inançla birlikte nasıl güzelleştiğini ve sıkıntıların kendi kendine çözüldüğünü, er ya da geç bir yol bulunduğunu dile getiriyor.

Söyle Canım - Erol Evgin ve Aşkın Nur Yengi

Erol Evgin’in Aşkın Nur Yengi’yle söylediği bu şarkısında kıymet bilmeyi, derinden sevmeyi birbirlerinden öğrenen bir çift anlatılıyor. Sahip oldukları bağın oluşmasıyla birlikte hayatı yaşayış biçimleri ve bakış açıları da değişen bu çift, güvenli bağlanma özellikleri gösteriyor.


Benzer yazılar

Mabel Matiz&Mert Demir - Antidepresan

2022’nin Aşk Şarkıları

Aşkı, özlemi, hayal kırıklığını ve ayrılığı uçlarda yaşadığımız 2022 yılında yayınlanmış olan aşk temalı şarkılara gelin birlikte bakalım.
İsimsiz

Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan Türkçe şarkıları derledik!

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.

Aşkın İyileştirici Hali : Güvenli Bağlanmayı Anlatan Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan şarkıları derledik!
Friends That Break Your Heart - James Blake (2021)

Arkadaş Ayrılığı: Friends That Break Your Heart

İngiliz sanatçı Blake yeni albümünde müzikte çok sık görmediğimiz bir tema olan arkadaşlık ilişkilerindeki ayrılıkları ele alıyor.
Luke Hemmings - When Facing the Things We Turn Away From (2021)

Kendi İçinde Gezinmek: Luke Hemmings - When Facing The Things We Turn Away From

Hayatının son 10 yılını insanların gözünün önünde geçiren sanatçı, karantina sürecinde kendisiyle olan ilişkisine odaklanıyor.

Marina - Ancient Dreams in a Modern Land

Marina cinsiyetçi tutumlara ve kadın cinselliğe dair normlara eleştiriler sunuyor. Peki hangi şarkıları hangi mesajı vermek istiyor?
The Shins - Oh, Inverted World (2001)

İçini Açamamak: şarkılarla Kaçıngan Bağlanma

İnsanların %21'inin kaçıngan bağlanma türüne sahip olduğu düşünülüyor. Peki, bunun müzikte ne gibi yansımaları var?
Corinne Hartley

Güvenli Bağlanma ve Oyun

Çocukların oyun oynamayı ne kadar çok sevdiğini biliyoruz. Peki ya bağlanma stillerinin çocukların çok sevdiği oyunlarla ne ilgisi var?
Mimmo Paladino

Sahtekarlık Sendromu (Imposter Syndrome) Nedir?

İç sesiniz bulunduğunuz konumu hak etmediğinizi ve oraya şans eseri geldiğinizi söylüyorsa Sahtekarlık Sendromu'ndan muzdarip olabilirsiniz.

footer