Kendini Sevmek ve Narsisizm Arasındaki İnce Çizgi
Seni seviyorum ama kendimi daha çok! Kendini sevmek narsisizm ile eş değer değil. Aksine narsisizmin en büyük düşmanı, dengeli öz sevgi.
Çocuklarla Cinsellik Hakkında Konuşmak
Cinsellik çoğu insana göre konuşulması zor bir konu. Hele de karşınızdaki zor sorular soran bir çocuksa… Peki ya bu durumu nasıl yönetmeli?
Bir Dargın Bir Barışık: Gelgitli İlişkiler
Bir gün harika, ertesi gün toksik... Gelgitli ilişkilerin bir günü diğerine uymuyor. Bu ilişkiler partnerlere büyük zarar verebiliyor.
Neleri kontrol edebilirim ve edemem?
Bir ilişki içerisindeyken her şey kontrolümüz altında olmayabiliyor. Neleri kontrol edip edemeyeceğimizi bilmek bizi rahatlatabiliyor.
İş Hayatında Kişisel Sınırlar
Teknolojinin ilerlemesiyle beraber kişisel sınırlarımızın netliği de giderek azalıyor, bu durum profesyonel sınırlarımızı da değiştiriyor.
İlişkide Partnerinizden Beklemeye Hakkınız Olan 8 şey
"Partnerimin beni sevdiğini biliyorum ama hiç söylemiyor." Partnerimizden beklemeye ve istemeye hakkımız olan "temel" şeyleri anlatıyoruz.
Bir İlişkiyi Sağlıklı Kılan 6 Unsur
Deli divane aşık olmak, bütün günü birlikte geçirmek, her şeyi açık açık konuşabilmek, hiç kavga etmemek… Bir ilişkiyi sağlıklı kılan nedir?
Ya partnerimle sevgimizi farklı şekilde gösteriyorsak?
Sevgimizi göstermenin tek bir yolu olmak zorunda mı? Yoksa herkes aşkını nasıl isterse öyle mi yaşar? Peki bunların ilişkimize etkisi ne?
"Hayır" Diyebilme Rehberi: İlişkilerde Sınırlar
İlişkilerimizde "hayır" diyebilmek ve sınır koymak hem bize hem ilişkimize iyi geliyor. Sınır koymayı nasıl başarabiliriz?
Koronavirüs Kaygısıyla Baş Etmenin 4 Yolu
Sosyal izolasyon koronavirüsten korusa da psikolojik zararlar yarattıyor. Yalnızlıktan korunmak için deneyebileceğimiz farklı yollar var.
Farkındalık Meditasyonu Liderlik Becerilerine Nasıl Katkı Sağlar?
Son yıllarda oldukça popülerleşen farkındalık meditasyonu liderlik becerilerimizi geliştirmek konusunda da yardımcı olabilir!
Hatalarımızı Kabul Etmek Bizi Nasıl Etkiliyor?
Tartışma içerisinde hatalarımızı kabul etmek hep kolay olmuyor, bu yazımızdaki yöntemler bunu sağlıklı bir şekilde yapmanızı sağlayabilir.
İletişimi Kesmek Problemleri Çözer Mi?
Partnerinizle konuşmayarak onu cezalandırmaya çalıştığınız oldu mu? Sessiz muamele, partnere ve ilişkiye ciddi zararlar veriyor.
Sosyal Medya ve İş Yerindeki Üretkenlik
Sosyal medyanın hayatımıza girmesi bütün sosyal ilişkilerimizi etkilediği gibi iş yapma deneyimimizi de derinden etkiliyor.
Toplantıların Verimini Artırmak İçin 5 Öneri
Bir ofiste çalıştıysanız mutlaka "bitse de gitsek" dediğiniz bir toplantı olmuştur. Toplantıları verimli hale getirmek için ne yapılabilir?
Uzak Mesafede Çalışan Takımınızı Nasıl Motive Edebilirsiniz?
Uzak mesafeden çalışan bir takımınız varsa, onları motive etmenizde yardımcı olacak öneriler için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Babalar Çocukları İçin Ne Yapabilir?
Anneler bir şekilde annelik sürecine daha çabuk adapte olurken babalar bu sürece alışmak için ne yapmalı? İşte yeni babalara tavsiyeler!
Karantina Sürecini Partnerden Ayrı Geçirmek
Pandeminin getirdiği kaygı ve stresin üstüne bir de partnerinizden mi ayrısınız? İlişkinizi olumlu bir şekilde sürdürmeniz için öneriler hazırladık.
Partner ile Açık İletişim Kurmak
Partnerinizle bazı konuları konuşmaktan kaçındığınızı ya da konuşmayı ertelediğinizi hissediyor musunuz? Çözümü yazımızda bulabilirsiniz.
Kısa Süreli Ayrılıklar Bizi Nasıl Etkiliyor?
Çiftlerin partnerlerinden kısa süreli de olsa ayrı kalmaları birçok psikolojik ve fizyolojik değişim yaşamalarına sebep oluyor.
Stres İlişkilerimizi Nasıl Etkiliyor?
Günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen stresle başa çıkmak zor olabiliyor. Bu durumun ilişkilerimizi etkilemesi ise kaçınılmaz oluyor.
Romantik İlişkilerde Tartışma ve Sonrası
Tartışmaların ardından yaşanan uzun gerginliklere birçoğumuz aşinayız. Peki tartışma sonrasında ilişkimizi iyileştirmek için ne yapmalıyız?
Tartışmalar Ne Zaman Bir Sorun Haline Geliyor?
"Amaan, tartışma dediğin ilişkinin tuzu biberi." Peki ya tuzu biberi fazla kaçırırsak neler olur? Nedir bu işin doğru yöntemi?
Yabancılarla kısa etkileşimler bile bize iyi geliyor.
Her sabah kahve aldığınız cafede birileriyle sohbet etmek ya da hiç tanımadığınız birine selam vermek gününüzü güzelleştirebilir desek?
Neden Çocuklarımızın Hayatına Burnumuzu Sokarız?
Çocuğunuz hakkında bilgi edinmek için eşyalarını karıştırıp günlüğünü okumayı mı planlıyorsunuz? Peki bu gerçekten iyi bir fikir mi?
Sosyal kaygı bozukluğu iletişim kurmayı nasıl etkiler?
Sosyal kaygı bozukluğu yaşayan kişiler, başkalarıyla olan iletişimlerinde problemler yaşayabiliyorlar. Peki nasıl ve neden?
Arabadaki tartışmalar kazalara yol açabiliyor.
Daha önce hiç arabadayken yanınızdaki kişiyle tartışmaya başladınız mı? Peki bu durumun kazaları artırabileceğini biliyor muydunuz?
Çocuk İstismarı - Yanlış Bilinenler
Çocukların istismara maruz kaldıkları nasıl anlaşılır? Çocuğun bu duruma ve onu taciz eden kişiye tepkisi ne olur? İşte yanlış bilinenler!
Mesajlaşırken neler söylenmemeli?
Mesaj ve yüz yüze konuşma arasında iletişimi ciddi şekilde etkileyen farklar bulunuyor. Peki bu farklar neler ve nelere dikkat etmeliyiz?
Otizm Spektrum Bozukluğu Bağlanmaya Engel mi?
Otizmin sosyal ilişki kurmakta bazı zorluklara sebep olduğunu biliyoruz. Peki bu, otizmli bireylerin bağ kuramayacağı anlamına mı geliyor?
Çocuğunuza Sağlıklı Sınırları Nasıl Öğretebilirsiniz?
Çocukların bireyselleşmesi için ebeveynlerin onlara sınırlarını korumayı öğretmesi çok önemli. Peki nasıl sorusunun cevabı ise yazımızda!
Yeni Doğan Bebeklerde Dil ve Bilişsel Gelişim
İlk üç yıl bebeklerde dil gelişimi için çok önemli. Peki, yenidoğanlar ve bebekler konuşma ve dil becerilerini nasıl kazanıyorlar?
Bebeklerin Sosyo-Duygusal ve Fiziksel Gelişimi
Bebeğinizin ilk kez ne zaman gülümsediğini hatırlıyor musunuz? Bu yazımızda bebeklerin ay ay duygusal ve fiziksel gelişimlerini inceliyoruz!
Çocuğuma 'Mahremiyeti' Nasıl Anlatabilirim?
Çocuklar özel bölgelerini ve bu bölgelerin mahrem olduklarını nasıl öğrenebilirler? Çocuklara mahremiyet konusunda nasıl yaklaşılmalı?
Hayvan şiddetine Tanık Olan Çocukla Nasıl Konuşmalıyız?
Bir hayvanın şiddete maruz kaldığına tanık olan çocuk bu durumdan nasıl etkilenir? Peki ya çocukla nasıl iletişim kurulmalı?
Doğal Afet Sonrası Çocuklarla İletişim
Doğal afetler çocuklar için anlamlandıramadıkları bir deneyim olabiliyor. Peki bu konuyu ele alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Romantik İlişkilerde İletişim ve Yakınlık
İyi ve pozitif bir iletişim başarılı yakın ilişkilerin önemli bir göstergesi ve ilişkilerin her aşamasında önem taşıyor.
Başkalarını Memnun Etme Eğilimine Sahip Olabilir Misiniz?
Sürekli olarak kendinizi arka plana atıp, başkalarının mutluluğu için kendi rahatınızdan vazgeçiyor musunuz? O halde yazımıza göz atın!
Gençlik Aşkları: Olivia Rodrigo - SOUR
Z kuşağının aşk ile ilgili tecrübelerini anlatan bu albümü sınır koymak, toksik ilişkiler ve kapanış yapabilmek üzerinden inceliyoruz!
Ebeveynlerimizden Sürekli Duyduğumuz 6 Cümle
Zihnimize ebeveynlerimizin sesiyle kazınan bazı cümleler var. O cümlelerden altısını seçtik. Bakalım aralarında size de tanıdık gelenler var mı?
Toksik İlişkilerden Nasıl Kopabiliriz?
Tüm motivasyonumuzu tüketen toksik ilişkilerden çıkabilmek; farkındalık kazanmak, destek almak ve doğru adımları atabilmek ile mümkün.
İnsan Cinselliğinin Temel Parçalarından Biri: Cinsel Fanteziler
Fanteziler, cinselliğin gerçek fakat bir o kadar da konuşulmayan tarafı. Bu konudaki soru işaretlerinizi giderecek bir yazı hazırladık.
Örgütsel Bağlılık Neden Önemli?
Örgütsel bağlılık ile çalışanların iş performansı, motivasyonları, işten ayrılmaları ya da devam etmeleri arasında bir ilişki bulunuyor.
Toksik Ebeveynlik
Ebeveynlerimizle kurduğumuz ilişkiler kimi zaman olumlu kimi zaman zorlayıcı olabiliyor. Peki kurduğumuz bu ilişki aslında toksikse?
Yanıldığımız 7 Durum
Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.
Aşırı Paylaşım Yapmak
Neden iyi tanımadığımız birine bir anda bir sürü şey anlatmak isteriz? Kuaförümüz neden aile ilişkilerimizi bilir? Aşırı paylaşım yapmanın nedenlerini ele aldık!
Utangaç Çocukların Arkadaş Edinmesi
Utangaç çocuklar, arkadaş edinmek konusunda sorun yaşayabiliyor. Peki ebeveynler çocuklarına bu konuda nasıl yardımcı olabilirler?
Pizza Değilsiniz, Herkesi Mutlu Edemezsiniz!
Sürekli çevrenizdekileri mutlu etmeye mi çalışıyorsunuz? Bu yazımızda bu eğiliminizi fark etmenizi sağlayacak 10 işareti listeledik.
Bize İyi Gelmeyen 12 Düşünce
Mantıklı ve tutarlı olmak, hata yapmamak, herkes için her zaman uygun olmak… Kendimizden beklentilerimiz neler ve ne kadar gerçekçiler?
Sağlıklı Tartışmanın İpuçları
Biriyle tartışıyor olmak sizin için olumsuz bir deneyim mi? Oysa sağlıklı tartışmak da mümkün!
Toksik Ebeveynlik – Çözüm Önerileri
Ebeveynlerinizle kurduğunuz ilişki size zarar veriyor mu? Ebeveyninizle ilişkinizin olumsuz etkilerinden korunmak mümkün.
İlişkinin Ana Kuralları
İlişkinizde partnerinizle birlikte belirlediğiniz bazı kurallar o ilişkinin daha sağlıklı yürümesini sağlayabilir. Gelin birlikte bakalım.
Sağlıksız Bir İlişkinin 11 İşareti
Eğer siz de kendinize sağlıksız bir ilişkide olduğumu nasıl anlarım diye soruyorsanız yazımıza bir göz atmalısınız.
Çatışmalar En İyi Ne Zaman Çözümlenir?
Siz de son zamanlarda hayatınızda pek çok çatışmayla başa çıkmaya çalışıyorsanız bu yazı tam size göre!