- Eğer böyle bir tanıdığınız varsa, arkadaşlarından ve ailesinden izole olmasına izin vermeyin. Sıkı temasta kalın. Ona partnerini alarma geçirecek mesajlar atmayın. Bir araya geleceğiniz zaman dışarıda yapılacak aktiviteler önerin, onu evin dışına çıkarın.
- Onu dinleyin, durumunu anladığınızı hissettirin. Durumunu abarttığını ya da yanlış anladığını düşündürtecek söylemlerden kaçının; ortak geçmişinizden hikayeler paylaşarak ona onu iyi tanıdığınızı ve yanında olduğunuzu hissettirecek davranışlarda bulunun.
- Desteğinizi sıklıkla dile getirin. Durumla baş etmesine dair gücünü takdir edin. Onu bu ilişkiden dolayı yargılamayın, suçlamayın, mesul tutmayın. Kimin hangi sebeple bir ilişkide kaldığını bilemezsiniz. Siz sadece bu durumdan kurtulması için ona el uzatabilirsiniz.
- şiddet içeren ilişkilerde bireyler ekonomik şiddete de uğrayabiliyorlar. Kendilerini oradan çekip çıkartabilecek ekonomik gücü de bulamıyorlar. Bazen ulaşım araçlarına dahi erişimleri olmuyor. Bu konuda desteğinizi gösterin. Destek olabilecek kuruluşları da önerin.
- Endişelerinizi hassas bir şekilde dile getirin. Durumu açık bir şekilde görmesine yardımcı olun. İlişkinin iyi günlerini, kötü günlerini, hatta "berbat" günlerini not etmesini, böylece ilişkisi hakkında daha net ve objektif bir bakış açısı edinmesini önerin.
- Gerçek sevginin şiddet içermediğini, birinin onu tehdit etmesinin ya da ona vurmasının asla kabul edilebilir olmadığını hatırlatın. Güvenliği için alabileceği önlemleri, başvurabileceği yerleri, ilişkiyi bitirmeye karar verirse izleyeceği yolu planlamasında yardımcı olun.
Kendisini güçlü ve güvenli hissedebileceği kaynakların elinden alındığını hatırlayın ve ona bu kaynakları nazikçe ve zorlamadan sunun. Böyle ilişkilerden çıkmak zannedildiği kadar kolay olmuyor; insanlar çaresizlikten ve/ya düzelme umudundan bu ilişkileri sürdürebiliyor.