Hibrit Çalışmaya Geçişin Uyandırdığı Kaygıyla Baş Etmek - Part 2

Yonca Fener

Yonca Fener

Hibrit Çalışmaya Geçişin Uyandırdığı Kaygıyla Baş Etmek - Part 2

Portrait of Sir Richard Thompson - Diarmuid Kelley (2015)

Portrait of Sir Richard Thompson - Diarmuid Kelley (2015)

Birçok kuruluş ve çalışanları, bu yılın üzücü, yıkıcı ve belirsizliklerle dolu sürecinden sonra "normal çalışmaya" geri dönmeye hevesli. Yine de bu konuda karışık duygularla doluyuz. Meslektaşlarımızla yeniden bağlantı kurmak ve evden çıkmak gibi yönler için heyecan duyuyoruz ama yine de sürecin nasıl ilerleyeceğini kestirememekten dolayı gerginiz. Hibrit çalışmaya geçişin uyandırdığı kaygıyla baş etmek için kendinize sormanız gereken soruları listelediğimiz bu yazı serisinin ilk kısmında sizi, günlerinizin nasıl geçmesini istediğinizi düşünmeye itmiş ve sizi sizi strese sokan faktörleri tespit etmeye çalışmıştık. Yazımızın devamında listeye 2 soru daha ekliyoruz ve sizi bu sürece dair düşünmeye itiyoruz.
relate-banner

  1. Yöneticim şu anda başarıyı nasıl tanımlıyor?
Daha önceki sorularda kendi beklentileriniz üzerine bazı araştırmalar yapmıştınız. Şimdi aynı şeyi çalıştığınız şirket için yapın. Uzaktan çalışıyor olmanız yöneticilerinizi ne açıdan kaygılandırıyor? Yüz yüze olmanızı tercih etme nedenleri, kimin ne yaptığını her an görebilmeyi tercih etmeleriyle ilişkili mi? Uzaktan çalıştığınız süreçte yöneticileriniz çalışanlarının ne kadar çalıştığından ve hedeflerinin ne olduğundan emin değilse kaygılanmaları olağan.

Hibrit koşullarda kısa vadede başarı nasıl görünüyor? Bu dönemde yönetici ve çalışan gruplarının üzerinde anlaşabilecekleri başarı ölçütlerini oluşturmaları öneriliyor. Belirlenecek sınırlar ve çalışma sistemleri üzerinden net bir zaman çerçevesi içinde bir dizi hedef ve sonuç üzerine anlaşmak önemli. Böylece hibrit dönem için başarılı işin karşılığı netleşmiş ve soru işaretleri kalkmış oluyor.

Yöneticileriniz iletişim yönünden kuvvetli değillerse inisiyatif alarak başarı ölçütlerini kendiniz önerin. Hedefleri detaylandırıp nicelleştirdiğiniz bir taslak üzerinden konuşun ve belirsizliği azaltın. Hedeflerin netleştirilmesi ve iletişimin artması, yöneticilerinizin mikro yönetim yapmamasını sağlar ve uzaktan çalışma konusundaki endişenizi azaltır. Hedefler üzerinde anlaşmaya varıldıktan sonra, hibrit çalışmanın içinde barındırdığı uzaktan çalışma dönemleri için uyumlu olmak için mekanizmalar kurun. Bu mekanizmaların mümkün olduğunca sesli ya da görüntülü görüşmeyi barındırması faydalı olabilir. Böylece iletişimin ve duygu aktarımının daha kuvvetli olduğu bir yöntem edinilmiş oluyor.

  1. Neye değer veriyorum?
İdeal iş gününüz, stres etkenleriniz ve yöneticinizle ilgili daha odaklı sorulardan sonra, büyük resme geçebilirsiniz. Pandemi, iş hayatınızdan ne istediğinizi anlamanıza nasıl yardımcı oldu? Pandemi deneyimimiz ne olursa olsun, hepimizi değiştirdi. Şimdi kendimize dönüp düşünme zamanı. İstediğiniz şeyi savunmadan ve müzakere etmeden önce derinlere dalın, düşünün ve duygularınızı tanımlayın. Ayrıca, aynı zamanda bir yöneticiyseniz şu anda insanların bu duyguları anlamalarına yardımcı olma konusunda muazzam bir gücünüz var. Terapist Esther Perel, liderlerin ekipleri bir araya getirerek bu zor dönemden geçerken insanların kendi deneyimlerini ve sonuç olarak ekibin ortak deneyimini yansıtmalarını sağlayacak sorular sormasını tavsiye ediyor. Alıştırmamızın bir parçası olarak nelere değer verdiğinizi anlamak için bu soruları kendinize sorun.

  • Bu yıl sizi zorlayan ne oldu?
  • Bu yıl kendiniz hakkında öğrendiğiniz neler oldu?
  • Bu yılın zor anlarında kendinizi ayağa kaldırmanıza yardım eden yöntemler nelerdi?
  • Ekibinizle birlikte deneyimlediğiniz ve kesinlikle daha fazla farkında olmak, beslemek ve geliştirmek gerekeceğini düşündüğünüz güçlü noktalar nelerdi?
  • Tüm bunlardan ders alıp daha güçlü biçimde devam edebilir miyiz?
Bir düşünün. 2020 yılında, muhtemelen neredeyse bir gece içinde tamamen yeni bir şekilde çalışmayı öğrendiniz. Bunu, çocuklarınızın eğitimi evden sürerken, sevdiklerinizin sağlığı ile ilgilenirken ve korkunç bir küresel salgınla mücadele ederken yaptınız. Tanıdığınız birçok insan COVID-19 nedeniyle sağlık sorunları yaşadı. Belki kayıplar yaşadınız. Ancak hepsinin ardından bugüne geldiniz. Kendinizi takdir edin. Aynı biçimde, hibrit çalışma sistemini nasıl başarılı bir şekilde yöneteceğinizi ve size uygun biçimde nasıl çalışacağınızı kesinlikle belirleyebilirsiniz.

Aarons-Mele M. (June 8, 2021). Anxious About Hybrid Work? Ask Yourself These 4 Questions. Retrieved from: https://hbr.org/2021/06/anxious-about-hybrid-work-ask-yourself-these-4-questions

Benzer yazılar

Brita Grangström - A Jug for the Flowers (Tarihi bilinmiyor)

İş Yerinde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Takıntılı düşünceleriniz, tekrar tekrar kontrol ettiğiniz işler veya ritüelleriniz iş hayatınızda büyük problemler yaşamanıza sebep oluyor mu?
Sorrow - Paul Cézanne (1867)

İş Kaybı Sonrası Yaşanan Yas Dönemi

Bir işe sahip olmak bize statü, öz güven ve sağlamlık getiriyor. Peki bu işi kontrolümüz dışında kaybedersek ne oluyor?
Hermine in a Blue Hat - Jules Pascin (1918)

Mutsuz Olmanıza Rağmen İşinizi Neden Bırakmıyorsunuz?

Her sabah işe giderken ayaklarınız geri geri gidiyor, pazartesi günlerinden nefret mi ediyorsunuz? İşten ayrılmanın neden zor olduğu üzerine bir yazı hazırladık.
All the President's Man

Profesyonel İş Yaşamına Dair 3 Film

Profesyonel hayat hayatımızı yakından etkiliyor. İş yaşamındaki ilişkileri ve bu ilişkilerin psikolojik etkilerini konu alan 3 farklı film!
İsimsiz (Green Blouse)- Aino Kannisto (2013)

Birbiriyle Çatışan Duygular Hissetmek

Hepimiz birbiriyle çatışan duygular, düşünceler ve davranışlar içine girebiliyoruz. Peki en çok hangi konularda çatışmalı anlar yaşıyoruz?
Submarine Filminden Bir Kesit

Aşkın 6 Mil Derinliğinde Su Üstünde Kalmanın Çabası: Submarine

Bozuk bir aile yapısı içinde, ergenliğin getirdiği karakter bunalımıyla uğraşan Oliver, ebeveynlerinin evliliklerini kurtarmaya çalışıyor.
Portrait of Sir Richard Thompson - Diarmuid Kelley (2015)

Hibrit Çalışmaya Geçişin Uyandırdığı Kaygıyla Baş Etmek - Part 2

Uzun süre evden çalışmanın ardından hibrit sisteme geçmek sizi strese mi sokuyor? Bu sorular yardımıyla stresle daha kolay baş edebilirsiniz.
TEAMWORK - Tom Furey

İdeal Takım Büyüklükleri ve Sosyal Kaytarma

Kişi sayısı arttıkça verim artar mı yoksa az insanla daha verimli çalışılabilir mi? İdeal takım sayısı kaç kişidir? Cevabı yazımızda.
Mr and Mrs Andrews - Thomas Gainsborough

Bizim için Anlamlı Bir İşte Çalışıyor Olmak

Bizim için anlamlı bir işe sahip olmamız için amaçlarımızın, değerlerimizin ve zevklerimizin işimizle örtüşüyor olması gerekiyor.
Alexandra Levasseur - İsimsiz

Hibrit Çalışmaya Geçmenin Uyandırdığı Kaygıyla Baş Etmek - 1

Uzun süre evden çalışmanın ardından hibrit sisteme geçmek sizi strese mi sokuyor? Kendinize sorduğunuz bazı sorular, stresle baş etmenize yardımcı olacak.

footer