Karantina Sonrası İş Yerine Dönmeye Kendimizi Hazırlamak

Zeliha Stefanie  Roesler

Zeliha Stefanie Roesler

Karantina Sonrası İş Yerine Dönmeye Kendimizi Hazırlamak

Getting Ready for the Day - Jason Tako

Getting Ready for the Day - Jason Tako

Tüm dünyada pandemi kısıtlamalarının azalması ile şirketler de çalışanlarını yeniden iş yerlerine geri çağırmaya başladı. Sonunda evden çıkabiliyor olmak insanların kulağına güzel gelse de çok büyük bir kesim de kendini hala kaygılı hissediyor. Yüz yüze çalışmaya dönmek ile ilgili 1000 kişiden fazla çalışanla yapılan bir araştırma, kişilerin %70'inin hastalanmak, toplu taşıma kullanımı, çocuk bakımının doğuracağı sorunlar gibi korkuları olduğunu gösteriyor. Bu korkular ne beklenmedik ne de anlamsız.
relate-banner

İş yerine dönerken tanıdık olan ortamımıza dönmeyi bekliyoruz. O kadar ki beynimiz "otomatik pilota" geçerek iş yerine giden yoldaki araç dönüşlerini biz fark etmeden yapabiliyor. Bunlar aslında beynimizin oluşturduğu daha az efor sarf etmemizi sağlayan "kestirme rutinlerimiz". Diğer yandan beynimiz bu rahat, tanıdığı yere dönerken "yeni gerçekliğiyle" karşı karşıya kalabiliyor. Eski iş yerine adım attığımız anda, park yerinde ateşimizin ölçülmesi, tüm çalışanlarla fiziksel mesafemizi korumamız ve devamlı maskeyle olacak olmamız… Bu eski ve yeni iş yerinin birbiriyle yer değiştirebilmesi için ilk zamanlarda beynimiz muazzam bir enerji harcamak zorunda kalabiliyor.

İşte bu uğraşı azaltmak ve iş yerine dönüşü kolaylaştırmak için stresinizi azaltabilecek bazı yöntemler:

  1. Kaygınızı Gözlemleyin.
İş yerine dönmekle ilgili olan kaygınızı gizliyor, daima öz güvenli ve pozitif bir duygu hali içindeymiş gibi davranıyor olabilirsiniz. Hatta, kaygınızı sırtınızda taşıdığınızdan sizin bile haberiniz olmayabilir. Önemli olan hissettiğiniz endişeyi saklamamanız ve bununla ilgili konuşacak kişilere sahip olmanız. Bu patronunuz olmasa bile, iş yerinizin insan kaynakları birimi ya da konuya hakim bir terapist olabilir. Çünkü yanlış yönetilen kaygı, hem ilişkilerinize hem de sağlığınıza zarar verebiliyor. Hissettiğiniz ne olursa olsun, bunu gözlemleyin, nasıl ele aldığınızı takip edin.

  1. Sabır ve Esneklik Depolayın.
Her gün edinilen yeni bilgiler ve değişen koşullarla şirketinizde de beklenmedik hızda uyum sağlanması gereken yenilikler yaşanabilir. Bu konuyla ilgili beklentilerinizi, sabır ve esneklikle yönetin. Böylece, yaşanan her değişiklikte sinirlenmeyecek ve gerilmeyeceksiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, beyniniz "yeni normalde de" hızlıca yeni kısa yollar edinmeye çalışacak. Fakat bu dönemde, var olan düzeninizin içine hemen yerleşmemeniz daha iyi olacaktır.

  1. Neşe Kaynağı Olun.
Bu geçişi kolaylaştırmanın en iyi yollarından biri, diğer iş arkadaşlarınız için de süreci kolaylaştıracak yollar bulmak. Güzel bir içerik oluşturacak konuşmalar başlatabilir, ilk kıvılcımı yakabilirsiniz! Hala evden çalışmaya devam eden iş arkadaşlarınız kendilerini dışlanmaya başlamış ve yüz yüze oluşan fırsatları kaçırıyor gibi hissedebilirler. Bunu önlemek için onları da unutmadığınızdan emin olun. Bunları yapmak, pandeminin getirdiği stresi azaltmasa da geçen süreci daha keyifli hale getirecek.

  1. Büyük Resme Odaklanın.
"Bir sonraki normal" ne olursa olsun ona doğru olan geçiş süreci, bilinmeyen tümsekler ve olasılıklarla dolu olabilir. Bunların çoğu bizim kontrolümüz dışında yaşanıyor ve her birimiz için farklı hisler uyandırıyor. Bizim kontrol edebileceğimiz tek nokta, değişime verdiğimiz tepkiler ve bu süreçte başkalarını nasıl destek olduğumuz. Yaşadığımız zorluklardan bağımsız olarak bunların bizi ve ruh halimizi nasıl şekillendirdiğini sadece biz belirleyebiliriz. İş yerinize döndüğünüz zaman, bunları hatırlayın ve umudunuzu koruyun.

Carruci R. (2020). How to Prepare Yourself for a Return to the Office. Harvard Business Review. Retrieved from https://hbr.org/2020/07/how-to-prepare-yourself-for-a-return-to-the-office?registration=success

Benzer yazılar

The Letter - David Hettinger

Bitmek Bilmeyen Erteleme Döngüsü

İşlerini son ana bırakanlardan mısınız? Yumurta kapıya dayanmadan odaklanıp çalışamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Erteleme davranışının pençesine takılmış olabilirsiniz!

Aşkı İlmek İlmek İşleyenler: İlişkinizin Nasıl Bir Örüntüsü Var?

İlişkilerde farklı farklı örüntüler görmek mümkün. Peki bu örüntüler kendilerini nasıl gösterirler?
Brita Grangström - A Jug for the Flowers (Tarihi bilinmiyor)

İş Yerinde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Takıntılı düşünceleriniz, tekrar tekrar kontrol ettiğiniz işler veya ritüelleriniz iş hayatınızda büyük problemler yaşamanıza sebep oluyor mu?
Waheed in lord’s robes - Liu Xiaodong (2011)

Örgütsel Bağlılık Neden Önemli?

Örgütsel bağlılık ile çalışanların iş performansı, motivasyonları, işten ayrılmaları ya da devam etmeleri arasında bir ilişki bulunuyor.
Sorrow - Paul Cézanne (1867)

İş Kaybı Sonrası Yaşanan Yas Dönemi

Bir işe sahip olmak bize statü, öz güven ve sağlamlık getiriyor. Peki bu işi kontrolümüz dışında kaybedersek ne oluyor?
Going Out - Fabienne Jenny Jacquet

Duygusal Zeka Nedir? - 2

Duygusal zeka ilişkilerimizi yakından etkiliyor. Duygusal zekanın nelerden etkilendiğini ve nasıl geliştirilebileceğini açıklıyoruz!
Hermine in a Blue Hat - Jules Pascin (1918)

Mutsuz Olmanıza Rağmen İşinizi Neden Bırakmıyorsunuz?

Her sabah işe giderken ayaklarınız geri geri gidiyor, pazartesi günlerinden nefret mi ediyorsunuz? İşten ayrılmanın neden zor olduğu üzerine bir yazı hazırladık.
All the President's Man

Profesyonel İş Yaşamına Dair 3 Film

Profesyonel hayat hayatımızı yakından etkiliyor. İş yaşamındaki ilişkileri ve bu ilişkilerin psikolojik etkilerini konu alan 3 farklı film!
Peter Clarke - High Anxiety

İş Yerindeki Engeller: Damgalamanın Kaldırılması

İşe alım süreçlerini farklı gruplar için daha adil kılmak ve daha kapsayıcı bir çalışma alanı oluşturmak için yöneticiler neler yapabilir?
İsimsiz (Green Blouse)- Aino Kannisto (2013)

Birbiriyle Çatışan Duygular Hissetmek

Hepimiz birbiriyle çatışan duygular, düşünceler ve davranışlar içine girebiliyoruz. Peki en çok hangi konularda çatışmalı anlar yaşıyoruz?

footer