Nasıl Daha Öz Güvenli ve İkna Edici Durabiliriz?

kategori

Yakın İlişkiler

Nasıl Daha Öz Güvenli ve İkna Edici Durabiliriz?

Birini ikna etmeye çalışmak başta kolay gelse de bazen o kişi ikna edilmeye çalışıldığını anlayıp kendisini geri çekebilir. Bu da aradaki iletişimin kopmasına neden olabilir.

Karşımızdaki kişinin kendisinden emin ve ikna edici durmasının etkilenmemiz açısından önemli olduğunu biliyoruz. Peki öz güvenli gözükmek için alabileceğimiz başka aksiyonlar da olduğunu biliyor muydunuz?

Aslında birini ikna etmeye çalışırken mesajın içeriğinden çok, nasıl söylendiği önemli oluyor. Özellikle ses tonunun ikna etme konusunda çok etkili olduğu biliniyor. Biraz daha yüksek bir tonla konuşmak (ama asla bağırmak değil) kişinin kendisine olan güvenini artırırken karşı tarafın da daha kolay ikna edilmesini sağlıyor.

Bunun yanı sıra, mesaj ya da telefon üzerinden değil de yüz yüze konuşmanın birini ikna etme konusunda daha etkili olduğu bulunuyor. Bunun da karşıdaki kişinin sesini arada bir aracı olmadan duyduğumuzda daha gerçekçi bir şekilde algılıyor olmamızla ilgili olduğu düşünülüyor.relate-banner

[1] Van Zant, A. B., & Berger, J. (2020). How the voice persuades.Journal of Personality and Social Psychology, 118(4), 661-682.

Benzer yazılar

Kendi Potansiyelini Keşfeden İnsanlar Neye Benzer?

Maslow’un ihtiyaç hiyerarşisini duymuş muydunuz? Bu piramitte en tepede yer alan “kendi potansiyelini keşfetmek” neye benziyor diye merak ediyorsan cevabı yazımızda.
Sorrow - Paul Cézanne (1867)

İş Kaybı Sonrası Yaşanan Yas Dönemi

Bir işe sahip olmak bize statü, öz güven ve sağlamlık getiriyor. Peki bu işi kontrolümüz dışında kaybedersek ne oluyor?
Modern Loneliness - Lionel Le Jeune

Çevrimiçi Arkadaşlıklarda Güven İlişkisi

Çevrimiçi ilişkiler eskisinden çok daha gündemimizde. Sanal ortamda kurulan arkadaşlıklar, yüz yüze arkadaşlıklar gibi güven verir mi?

Arkadaş canlısı insanların yanında daha mı dışa dönük oluruz?

Çevremizde dışa dönük insanların bulunması bizim de daha dışa dönük olmamıza sebep olabiliyor.
Under Cover- Karin Jurick

Kurgu Karakterlerle Kurduğumuz Bağ

Platform 9 √Ǭæ 'ten kalkmak üzere olan Hogwarts Express'in en arka vagonunda; Harry, Ron ve Hermonie sizi bekliyor desek buna inanmak ne kadar zor olur?
Moonlight Over The Ocean - Marianna Foster

Otizm Spektrum Bozukluğu ve Romantik İlişkileri

Otizm spektrum bozukluğu yakınlık ve bağ kurmaya engel değil... Peki bu durum romantik ilişkilerimizi nasıl etkiliyor olabilir?

İlk görüşte aşk mı, arkadaşlıktan doğan aşk mı?

İlk görüşte aşık olduğunuz biriyle mi olmak isterdiniz, yoksa uzun süreli arkadaşlığın sonunda kurulan beraberlik mi sizi daha mutlu ederdi?
Naked Boy - Sally Cummings Shisler

Çocuğumla Çıplaklık Konusunda Nasıl Konuşmalıyım?

Çocuklar erken yaşlardan itibaren çıplaklık konusunda meraklı olabiliyorlar. Peki onlarla bu konuyu en doğru şekilde konuşmanın yolu nedir?
Self-portrait with Her Daughter - Elisabeth Vigee Le Brun

Çocukluk Çağında Duygusal İhmale Maruz Kalmak

Bir çocuğun en çok ihtiyacı olan şeylerden biri de ilgi görmek! Ebeveyni tarafından ihmal edilen çocuğun öz benliği zedelenebiliyor.
Mimmo Paladino

Sahtekarlık Sendromu (Imposter Syndrome) Nedir?

İç sesiniz bulunduğunuz konumu hak etmediğinizi ve oraya şans eseri geldiğinizi söylüyorsa Sahtekarlık Sendromu'ndan muzdarip olabilirsiniz.

footer