Aşkı Anlatan 8 Kısa Animasyon

Beyzanur Arıcan Dinç

Beyzanur Arıcan Dinç

Aşkı Anlatan 8 Kısa Animasyon

Paperman (2012)

Paperman (2012)

Bazen hepimiz zor ve yorucu günler geçiriyoruz. Nefes alacak zamanlarımız iş yerinde yemek molasıyla, okulda ders arasıyla kısıtlı kalabiliyor. Bu kısacık zamanlarda belki bir şarkı dinleyip kendimize geliyoruz, belki de birkaç sayfa kitap okuyoruz. Filmseverler içinse en yoğun zamana bile sığabilecek bir kısa metrajlı film her zaman vardır. Bu kısa filmlerin içinde en yaratıcı ve en dokunaklı olanlar ise genellikle kısa animasyonlar oluyor. İster onları arayıp bulalım ister beklenmedik bir anda denk gelelim, içimiz ısınıyor, duygularımız daha hissedilir hale geliyor. Bu yazıda sizler için aşkı konu alan 8 kısa animasyonu derledik. şimdiden keyifli seyirler!
relate-banner



Paperman - 2012

Walt Disney Animasyon Stüdyoları tarafından üretilmiş ve yönetmenliğini John Kahrs'ın yaptığı bu romantik komedi, birçok ödüle layık görülen ve en çok izlenen kısa animasyonlardan biri. Animasyon, Amerika'da kalabalık bir caddede yürürken karşısına ilk kez çıkan kadını yeniden gördüğünde bu genç kadının dikkatini çekebilmek için farklı yöntemlere başvuran bir adamın hikayesini anlatıyor.



Invention of Love - 2010

Yapımcısı Andrey Sushkov'un kendi Youtube hesabından da yayınladığı, 8 milyondan fazla kişiye ulaşan film, çizimleri ile olduğu kadar harika müzikleriyle de öne çıkıyor. Teknolojinin bu kadar gelişip her yere egemen olduğu bir zamanda aşkın hala mümkün olup olmadığını konu alan kısa film, izleyenlere bir nevi distopik bir hikaye sunuyor.



Heartstrings - 2009

Rhiannon Evans tarafından yazılıp yönetilen 3 dakikalık bu kısa animasyon NFF2009'da en iyi öğrenci filmi seçilmeyi başarmış. Filmin mottosu ise "Aşık olmak bir ip parçası kadar sürer." İpten yapılmış iki karakteri birbirine bağlayan bir kırmızı ip parçası aşklarını temsil etmektedir. Fakat aşkta çoğu zaman her şey kusursuz ilerlemez.



Rooted - 2011

Hollanda yapımı bu kısa animasyonda birbirine aşık olan iki ağacın sarılmaya çalışırken yaşadıkları izleyiciyi hüzünlendirecek nitelikte. Aşkı insanlara ait bir durum olmaktan çıkarıp tüm canlılara atfeden bu animasyonda bazen kavuşmanın hiç de kolay olmadığı gözler önüne seriliyor.



Crater Face - 2010

Skyler Page'in 2010 yapımı filmi Ay'a inen fedakar bir astronotun yalnız iki uzay cismini bir araya getirmek için hayatını riske atmasını gösteriyor. Kalbinizi eritebilecek kadar sıcak ve naif olan bu 5 dakikalık filmi izlerken özellikle ilişkilerin tutulma evresindeki heyecan ve neşenin karakterler üzerinden nasıl yansıtıldığına dikkat etmenizi öneririz.



Meet Buck - 2010

Partnerinizin ailesiyle tanıştığınızda neler hissettiniz? Tanıştığınız kişi beklentilerinize uygun muydu yoksa siz de bu kısa animasyondaki karaktere benzer tecrübelere mi sahipsiniz? Eğer partnerinizle ilişkinize karşı olan birileri varsa bu hem eğlenceli hem de belki biraz da rahatsız edici animasyon sizi de düşündürebilir.



Blik - 2010

Genç bir erkeğin ilk aşkını anlatan Hollanda yapımı animasyon Bastiaan Schravendeel tarafından yönetilmiş. Karakterlerin yüzlerinin bulunmayışı, sadece vücuttan oluşmaları kısa animasyonun ana hattını oluşturuyor. Kendisinden yaşça çok büyük olan komşusuna ilgi duymaya başlayan Blik, bu kadını partneriyle görmesinden doğan acısını yüz ifadeleri olmadan da seyirciye hissettirebilmeyi başarıyor.



The Wishgranter - 2016

Listenin en etkileyici filmlerinden biri olan The Wishgranter, birçok ödüle sahip. Bu kısa animasyonun kişisel felsefesini insanları mutlu etmek olarak açıklayan yönetmen, filmde gerçekten bunu başarmış gibi görünüyor. İnsanların dileklerini gerçekleştirmek için çalışan bir yeraltı kahramanı, aşk dileyen genç insanları birleştirebilmek için bu defa yeryüzüne çıkmak durumunda kalıyor.


Benzer yazılar

Sizin Aşkınız Hangisi?

Hiç aşık oldunuz mu? Peki aşkın ne anlama geldiğini düşündünüz mü? Aşk ne demek, hadi gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!
Mabel Matiz&Mert Demir - Antidepresan

2022’nin Aşk Şarkıları

Aşkı, özlemi, hayal kırıklığını ve ayrılığı uçlarda yaşadığımız 2022 yılında yayınlanmış olan aşk temalı şarkılara gelin birlikte bakalım.
Ophelia (John Everett Millais, 1852)

Hamlet’in Ophelia’sı ve Ophelia Sendromu

Shakespeare’in Hamlet oyunundaki Ophelia karakterini ve adını verdiği Ophelia Sendromu’nu beraber inceleyelim!
Two On A Bridge - Igor Krapar Shcherbakov (2021)

Aşk İksiri: Feromon

Tanıştığınız andan itibaren birine ilgi duydunuz fakat nedenini anlamakta güçlük mü çekiyorsunuz? Bazı kişilere ise ilk andan beri arkadaş gözüyle mi bakıyorsunuz?
Aşk, Büyü, Vs. - Ümit Ünal (2019)

Yaşanamamış Bir Hayatın Rüyası: Aşk, Büyü, Vs.

Birbirine aşık iki kadının toplumsal tabular sebebiyle nasıl birbirlerinden ayrı düştüklerini anlatan duygu dolu bir film.
We Need to Talk About Kevin - Lynne Ramsay (2012)

Bir Anne-Oğul Çatışması: We Need to Talk About Kevin

Hazırlıksız annenin, oğlu Kevin ile bağ kuramamasını anlatan bu film, istenmediğini hisseden çocuğun neler yapabileceğini gösteriyor.
Le lit (The bed) - Henri de Toulouse-Lautrec (1893)

Toulouse-Lautrec’in “Yatakta” Serisi

Post-empresyonizm akımının önemli ressamlarından biri olan Toulouse-Lautrec’in “Yatakta” isimli eserler serisine birlikte bakalım!
Last Night in Soho - Edgar Wright

Karanlık Nostalji: Last Night in Soho

Film, 1960’lı yılların Londra’sında nostaljik bir rüyanın ardındaki zehirli dünyayı anlatıyor. Geçmişin travmaları bugünü nasıl etkiliyor?
The Perks of Being Wallflower- Stephen Chbosky (2012)

Travmalar ve Ait Olma İhtiyacı: Saksı Olmanın Faydaları

Saksı Olmanın Faydaları çocukluk döneminde travmatik deneyimleri olan Charlie’yi ve bunların onun hayatındaki etkilerini konu alıyor.

footer