Başkaları İçin Mutluluk Dilemek Sizi De Daha Mutlu Yapıyor!

kategori

Yakın İlişkiler

Başkaları İçin Mutluluk Dilemek Sizi De Daha Mutlu Yapıyor!

Bir an için baharın gelişi ile birlikte dışarda bir yürüyüşe çıktığınızı hayal edin. Yürüdükçe karşılaştığınız her bir kişiye bakıp onların mutlu olmasını dilediğinizi düşünün. Ya da karşılaştığınız her bir kişiyle kendinizi hızlıca bir kıyasladığınızı ve onlardan nasıl daha başarılı olabileceğinizi düşündüğünüzü hayal edin. Sizce hangisi sizi daha çok mutlu ederdi?

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bir araştırma tam da bu sorunun cevabını veriyor. Buna göre, 12 dakikalık kısacık bir yürüyüş esnasında dahi etrafında gördüğü insanların iyiliğini ve mutlu olmasını dileyen katılımcılar, kendilerini gördükleri kişilerle kıyaslayan katılımcılara göre çok daha iyi ve mutlu hissediyorlar. Dahası, bu katılımcıların kaygı seviyeleri azalıyor, daha kolay empati kurar hale geliyorlar ve kendilerini etraflarıyla daha fazla bağlantıda hissediyorlar.

Bu durumda bir dahaki yürüyüşümüz esnasında ne yapacağımız çok açık. Herkese bol yürüyüşlü, çok güzel bir bahar dileriz!relate-banner

Gentile, D. A., Sweet, D. M., & He, L. (2020). Caring for others cares for the self: An experimental test of brief downward social comparison, loving-kindness, and interconnectedness contemplations. Journal of Happiness Studies, 21(3), 765-778.

Benzer yazılar

Her Zaman Mutlu Olmak Zorunda Değiliz!

Her duygunun hayatımızda bir yeri, görevi ve işlevi olsa da en çok mutluluk hakkında konuşuyor ve en çok mutlu hissetmek istiyoruz. Oysa, mutlu hissetmemek de mutlu hissetmek kadar normal.
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Lorraine Christie

Mutlu çiftler aynı zamanda mutluluk saçan ebeveynler midir?

Partneriniz tarafından sevilmek ve partnerinizi sevmek sizi daha mutlu, daha neşeli biri yapıyor ve bu mutluluk bulaşıcı.
Mr and Mrs Andrews - Thomas Gainsborough

Bizim için Anlamlı Bir İşte Çalışıyor Olmak

Bizim için anlamlı bir işe sahip olmamız için amaçlarımızın, değerlerimizin ve zevklerimizin işimizle örtüşüyor olması gerekiyor.
Walk - Marc Chagall

Ayrılık Sonrası Seks

Ayrılma sonrası seksin nedenleri, cinsiyetler arası genel farklılıkları ve etkilerini öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.
Meisje Aan Tafel - Hans Versfelt

Çocukların Ev Ödevlerinde Ebeveynlerin Rolleri

Çocuklar ev ödevlerini bitirmeye karşı isteksiz olabiliyor. Ebeveyn olarak ödev zamanlarında çocuğunuza nasıl destek olabilirsiniz?
Paysage au Couple - Henri-Jean Guillaume Martin

Partner ile Açık İletişim Kurmak

Partnerinizle bazı konuları konuşmaktan kaçındığınızı ya da konuşmayı ertelediğinizi hissediyor musunuz? Çözümü yazımızda bulabilirsiniz.
Little Miss Sunshine (2006)

Size ve Çevrenize Mutluluk Bulaştıracak Filmler

Hepimizin kimi zaman hayattan bir miktar uzaklaşarak bolca kahkaha atmaya ihtiyacı oluyor. Bu liste de o anların adeta bir kurtarıcısı!

Duygu tezatlığı sağlığımıza hiç iyi gelmiyor.

Kötü giden bir ilişki içerisinde olmak mı, yoksa hiç ilişkimizin olmaması mı bize daha iyi geliyor? Çalışmalara bakalım!

Partnerimin mutluluğu benim de mutluluğum!

"Partnerimin mutluluğu benim mutluluğum!" Partnerimiz mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz. Hatta sağlığımız bile iyiye gidiyor! Peki nasıl?

footer