Psikolojik Sağlık Yoklaması!

kategori

Yakın İlişkiler

Psikolojik Sağlık Yoklaması!

Gündelik hayatın koşuşturması içinde psikolojik sağlığımızı sıkça ihmal edebiliyoruz. Örneğin en küçük bir ağrıda doktora koşuyorken, yaşadığımız bir psikolojik zorluk karşısında kendimizle pek de iletişim kuramayabiliyoruz. Oysa ki psikolojik sağlığımız da fiziksel sağlığımız gibi oldukça önemli.

Koşuşturmaca içinde olduğumuz veya bir şeylerin yolunda gitmediğini hissettiğimiz zamanlarda durup kendimizi bir yoklamak gerekebiliyor. Böyle anları fark ettiğinizde, aşağıda listelediğimiz soruları kendinize sormaya ne dersiniz?

  • En son ne zaman başkalarına sınırsızca verdiğin sevgiyi kendine gösterdin?

  • Nasılsın? Gerçekten nasılsın?

  • Seni harekete geçirebilecek, içini enerjiyle doldurabilecek, gözlerini parlatacak ne olabilir?

  • Eğer sorununun bir çözümü olsaydı bu ne olurdu?

  • Eğer fikrine hayranlık duyduğun biriyle konuşsaydın daha iyi hissetmen için sana ne söylerdi?

Bu soruları yalnızca kendimize değil, zor zamanlardan geçtiğini hissettiğimiz bir tanıdığımıza da sormak elbette mümkün. Sevdiğiniz birinin böyle zamanlarında yanında olmak istiyor, ancak ona nasıl destek olabileceğinizi kestiremiyorsanız bu sorularla desteğinizi hissettirebilirsiniz.relate-banner

Bu gönderi @realdepressionproject adlı hesabın ‘‘The Most Beautiful Questions You Can Ask Someone For’’ adlı gönderisinden derlenerek hazırlanmıştır.

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Two On A Bridge - Igor Krapar Shcherbakov (2021)

Aşk İksiri: Feromon

Tanıştığınız andan itibaren birine ilgi duydunuz fakat nedenini anlamakta güçlük mü çekiyorsunuz? Bazı kişilere ise ilk andan beri arkadaş gözüyle mi bakıyorsunuz?

Psikolojik Sağlık Yoklaması!

Psikolojik iyilik halimizin ne durumda olduğunu bazı sorularla kontrol etmek mümkün. Gelin bu sorulara birlikte bakalım.
Kirsty Harris (Artist) - Jenny Lewis

Terapi Sürecinin İyi Gittiğini Gösteren İşaretler

“Bazen iyi hissediyorum bazen kötü. Seansta ağlıyorum ama çıkınca rahatlamış hissediyorum.” Terapi sürecinin nasıl gittiğine dair kafanız karışıksa yazımıza göz atın!
Never Lettin Go - Cbabi Bayoc

İlk Aşk veya İlk Nefret: Babalar Ve Kızları

Kız çocuklarının babalarıyla kurdukları ilişkinin partner seçimlerine, vücut algılarına ve cinselliklerine yansımalarını inceliyoruz.
Two Friends - Salman Toor

Bir Taraf Her Zaman Daha mı Çok Sever?

İki taraf da eşit sevebilir, kıskanabilir ve sevgi gösterebilir mi? Daha çok sevilmek mi daha çok sevmek mi iyi? Bağlanma stillerimiz bu konuda ne söylüyor?
View through a Door to Running Figures - Christoffer Wilhelm Eckersberg

Psikiyatrik Problemlerin Etiketlenmesini Nasıl Aşabiliriz?

Psikiyatrik rahatsızlıklar hakkında ne kadar bilgilisiniz? Psikiyatrik bir hastalığı olan birine nasıl yaklaşırsınız? Etiketlemenin önüne nasıl geçilebilir, cevabı yazımızda.
Carl Little

Ergenlikte Spor Yapmanın Mental Sağlığa Etkileri

Ergenlik döneminde spor yapmak kişileri mental açıdan nasıl etkiliyor? Kız çocukları depresyona daha mı meyilli?

Partnerinize destek olamayacak kadar stresli misiniz?

Bazı faydaları olsa da genellikle stres hayatımızı ve ilişkilerimizi kötü etkiler. Stresle baş etmeye çalışmak enerjimizi zorlar, kaynaklarımızı tüketir ve partnerimize destek vermemize engel olabilir.
Sophie Lécuyer

Ebeveyn Olarak Psikolojik Yardım Almak

Psikolojik yardım alan bir ebeveynseniz bunu çocuğunuzla paylaşmak konusunda çekinceleriniz olabilir. Bu konuda içinize su serpmeye geldik!

footer