Sağlıklı ve Güçlü İlişkiler Hangi Unsurları İçeriyor?

kategori

Yakın İlişkiler

Sağlıklı ve Güçlü İlişkiler Hangi Unsurları İçeriyor?

Partnerler,

  1. Birbirlerine yakınlık ve tutku duyarlar.
Çiftler ilişkilerine, yaşanmışlıklarına ve birbirlerinin karakterlerine iyi tarafından baktıklarında birbirlerine duydukları hayranlık artar. Ne zaman birbirlerinden ve sahip oldukları ilişkiden bahsetseler sıcaklık, sevgi ve saygı dolu kelimeleri seçerler.

  1. "Ben" yerine "Biz" olmayı tercih ederler.
İlişkideki birlik ve birlikte oluş hali kaybolduğunda partnerler genellikle yaşanmışlıkların onları bir çift olarak değil de bireysel olarak nasıl etkilediğinin üzerinde durabilirler. Böylece kendi isteklerine öncelik verirken, partnerlerinin ihtiyaçlarını göz ardı edebilirler.

Mutlu çiftler ise, hikayelerini bir 'biz'lik ya da beraberlik duygusuyla anlatırlar. Bu hikayeleri anlatırken kullandıkları kelimeler paylaştıkları ortak inançları, değerleri ve hedefleri yansıtır.

  1. Ortak hikayelerinden bahsederken konuşkan olurlar.
Her çiftin anlatacak bir hikayesi vardır: Nasıl tanıştıkları, ilk kavgaları ya da ilk kez "Seni seviyorum." cümlesinin kurulduğu zaman...

"Bizim hikayemiz" olarak tanımlanan bu hikayeleri partnerlerin nasıl paylaştığı ilişkinin sağlığı için önemli olabiliyor.

"Bizim hikayemiz" olumlu olduğunda ve bolca detay içerdiğinde çiftler arasındaki çatışmaya karşı güçlü bir koruyucu oluşabiliyor. Bu da partnerlerin birbirlerinin olumlu taraflarına odaklanmasını sağlayabiliyor.

  1. Beraber aldıkları yolu kucaklarlar.
Verdikleri mücadeleyi yücelten çiftler birlikte zor zamanların üstesinden nasıl geldiklerini büyük bir gururla anlatırlar. Zor dönemlerin aralarındaki bağı nasıl güçlendirdiğinden bahsederken tartışmaları birlikte büyüyüp yakınlaşmak için bir araç olarak görebilirler. Bu çiftler birlikte olduklarında derin bir anlam ve yaşam amacı paylaşırlar.relate-banner

Bu yazı @gottmaninstitute adlı hesabın "4 Things All Successful Relationships Have in Common" adlı gönderisinden derlenerek hazırlanmıştır.

Benzer yazılar

“Arkadaşım, ben ayrılmak istiyorum”

Her zaman romantik ilişkilerin bitmesinin acısından bahsetsek de bir dostluğun bitmesinin acısı partnerimizle ayrılmaktan çok daha can acıtıcı olabiliyor.
The Meal - Alex Gross (2016)

Bağlanma Stilleri ve Ayrılık Sonrası Davranışlar

Eğer ayrılmayı isteyen ve ilişkiyi bitiren taraf biz değilsek ayrılık sonrası kısa dönemde davranışlarımızı neler belirler?
İsimsiz

Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan Türkçe şarkıları derledik!
Daughters of Famous Businessman- Michele Del Campo

Arkadaşlık İlişkilerinin Mutsuz Sonu: Arkadaş Ayrılığı

Bir zamanlar bizi bizden iyi bilen dostlarımız zamanla birçok sebeple hayatımızdan çıkabiliyor. Bu yazıda arkadaş ayrılıklarını ve ayrılık acısını inceledik!
Pencere - Oyun Atölyesi

İlişkileri Merkezine Alan Tiyatro Oyunları

İnsanı insana insanla anlatma sanatı: tiyatro! Yakın ilişkileri sahneye taşıyan tiyatro oyunlarını sizler için derledik.
Two Fridas, Frida Kahlo (1939)

İki Frida - Resim Önerisi

İki Frida adlı esere hiç yakından baktınız mı? Frida Kahlo çektiği ayrılık acısını, yalnızlık ve çaresizlik hislerini sanatıyla gösteriyor.
Seduction in Blues and Greens - Malcolm T. Liepke

Neden Ayrılamayız?

Neden bizi çok da mutlu etmeyen bir ilişkinin içinde kalmaya devam ederiz? Olumsuz deneyimlerimize rağmen niye ilişkiyi bitirmeyiz? Cevabı yazımızda!

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Friends That Break Your Heart - James Blake (2021)

Arkadaş Ayrılığı: Friends That Break Your Heart

İngiliz sanatçı Blake yeni albümünde müzikte çok sık görmediğimiz bir tema olan arkadaşlık ilişkilerindeki ayrılıkları ele alıyor.

footer