Farklılığın Birleştirici Gücü: My Big Fat Greek Wedding

yer tutucu

Yakın İlişkiler

Farklılığın Birleştirici Gücü: My Big Fat Greek Wedding

Aynı altyapıdan gelmek her zaman sağlıklı ve doyum veren bir ilişkiye işaret etmeyebiliyor. Partnerler bambaşka altyapılardan gelse de önemli olan partnerlerin değerlerinin, gelecek planlarının ve beklentilerinin yakınlığı oluyor. ‘‘My Big Fat Greek Wedding’’ tam da bu konuyu çok samimi ve eğlenceli bir şekilde işleyen bir film.
relate-banner



Filmin baş karakteri Toula, hayatı boyunca ailesinin Chicago’daki tavernasında, aile işinde çalışmış ve onların geleneklerine uygun büyümüştür. Ailesinin yaşam tarzı ve gelenekleri sebebiyle hep farklı olduğunu ve azınlık olduğunu hissetmiş, dışarıdaki hayattan uzak kalmıştır. Bir yandan dışarıdaki dünyayı deneyimle bir yandan da ailesiyle olan bağını sağlam tutma isteği onu kendi içinde bir çatışmaya sürüklemektedir. Özellikle bir gün işyerinde Ian’la tanışınca içindeki bu çatışma daha da büyür.



Toula’nın geleneksel ailesi onun ailedeki diğer herkes gibi Yunan biriyle evlenip aile kurmasını isterken Chicago’lu öğretmen Ian’la birbirlerine aşık olurlar. Çift evlenmeye karar verince onları başta Toula’nın ailesine Ian’ı kabul ettirmek olmak üzere bir sürü macera beklemektedir. Bu maceraya tanık olurken partneri olduğu gibi kabul etme, birbirinin hayatını dengeleme, farklılıklara rağmen değil, farklılıklarla birlikte bir arada olma hakkında seyirciyi düşündüren bu filmi bizce çok beğeneceksiniz.



Benzer yazılar


footer