Çocuklar İçin Öz Şefkat Geliştirme Pratiği

Yonca Fener

Yonca Fener

Çocuklar İçin Öz Şefkat Geliştirme Pratiği

Unknown

Unknown

Şefkat, kendi acımız da dahil olmak üzere, acıyı fark etmek ve onu hafifletmek için harekete geçmekle ilgili bir duygu. Çocuklar ise ne zaman stresli, bunalmış ya da üzgün hissettiklerini her zaman fark edemeyebiliyor ve onlardan talep edilenleri karşılamaya çalışırken hissettikleri kötü duyguları görmezden gelebiliyorlar.
relate-banner

Çocukların öz şefkat geliştirmelerine yardımcı olmak için çocuğunuzla birlikte "Keyifli Etkinlikler Takvimi" hazırlayabilirsiniz. Böylece, onları ilgi alanlarını keşfetmeye ve keyif aldıkları aktiviteler için zaman ayırmaya teşvik etmiş olursunuz. Yaklaşık 10 dakika sürecek bu uygulamayı istediğiniz her zaman yapabilirsiniz. Özellikle okul çağında bir çocuğunuz varsa eğitim dönemi başlarken takvimi oluşturmanız faydalı olabilir.

Takvimi oluşturmak üç basamaktan oluşuyor:

  1. Düşünme: Çocuklarınızı sevdikleri etkinliklerin bir listesini yapmaları için teşvik edin.
  2. Planlama: Takvimde çocuklarınızın aktiviteleri gerçekleştirebilecekleri zaman aralıklarını belirlemelerine yardımcı olun.
  3. Takip etme: Takvimi görünür bir yere yerleştirin ve etkinlikler tamamlandığında bir çıkartma veya onay işareti ekleyerek çocuklarınızın etkinlikleri takip etmelerine yardımcı olun.

[1] (ndd.) Greater Good In Action. Retrieved from https://ggia.berkeley.edu/practice/pleasant_events_calendar_for_kids

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Sahara Novotna - Willing To Take Risks

Riskten Kaçınmanın Riski: Konfor Alanlarımız

Siz de konfor alanınızdan çıkmakta zorlanıyor ve bir türlü risk alamıyorsanız bu yazıdan ilham alabilirsiniz!

Psikolojik Sağlık Yoklaması!

Psikolojik iyilik halimizin ne durumda olduğunu bazı sorularla kontrol etmek mümkün. Gelin bu sorulara birlikte bakalım.
Summer Reveries- Claudia Verciani

3-5 Yaş Arası Çocuklarda Sosyo-Duygusal Gelişim

3-5 yaşları arasında çocuğunuzda bağımsızlık, arkadaşlık, farkındalık gibi birçok farklı alanda değişim yaşanır. Bu süreçte neler yaşandığını inceleyelim.
Never Lettin Go - Cbabi Bayoc

İlk Aşk veya İlk Nefret: Babalar Ve Kızları

Kız çocuklarının babalarıyla kurdukları ilişkinin partner seçimlerine, vücut algılarına ve cinselliklerine yansımalarını inceliyoruz.
Menstruation on The Rocks- Brian Sims

Regl Nedir?

Regl olmak ayıp ya da gizlenecek bir durum değil. Peki regl çocuklarla nasıl konuşulmalı?
Untitled- Thomas Rousset

Çocukları Anlamak İçin Kitap Önerileri

Çocukların dünyası yetişkinlerin dünyasından çok farklı. Onları daha iyi anlamanızı sağlayacak kitapları sizin için derledik!

Partnerinize destek olamayacak kadar stresli misiniz?

Bazı faydaları olsa da genellikle stres hayatımızı ve ilişkilerimizi kötü etkiler. Stresle baş etmeye çalışmak enerjimizi zorlar, kaynaklarımızı tüketir ve partnerimize destek vermemize engel olabilir.
Jaro-Zbijar

3-5 Yaş Dil Gelişimi

3,4 ve 5 yaşlarındaki çocuklar neleri anlıyor, öğrendikleri kelimeleri nasıl kullanıyorlar ve nasıl cümleler kurabiliyorlar?

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!

footer