Kardeşlik İle İlgili 4 Çocuk Kitabı

yer tutucu

Yakın İlişkiler

Kardeşlik İle İlgili 4 Çocuk Kitabı

Heinrich Hirt

Heinrich Hirt


relate-banner

Kardeşler arasındaki bağ çok erken yıllarda kurulur ve ömür boyu devam eder. Bu süreçte çocuğunuzla beraber okuyabileceğiniz, kardeşlik sürecine eşlik edebilecek her türlü duyguyu içeren kitapları, bu ay sizler için derledik. Konuyla ilgili "Kardeşler: Lanet Midir Lütuf Mu?" podcastimizi de dinleyebilirsiniz. Keyifli okumalar!

  1. Annemin İçindeki Ses - Deniz Üçbaşaran
Keyifli bir sessiz kitap olan Annemin İçindeki Ses, yeni bir kardeşin anne karnındaki gün be gün büyüyüşünü bizlere çok özel görsellerle anlatıyor. Bu süreçte, bir çocuğun kardeşini beklerken kurduğu hayaller ile yeni bir kardeşin oluşturduğu heyecana tanıklık edebilirsiniz.

  1. Kardeşler - Rocio Bonilla
Hem kardeşin hem de ablanın gözünden okuyabileceğimiz çok keyifli bir kitap olan Kardeşler'in hikayesinde, bazen birlikte vakit geçirmekten çok zorlanan ve şikayet eden iki kardeşin, aslında birbirlerini ne kadar çok sevdiklerini hatırlatan anlara tanık oluyoruz. Bu kitap tüm karışık duygularla bize kardeşliğin aslında ne olduğunu anlatıyor.

  1. Sidney ve Stella Hiçbir şeyi Paylaşamıyor - Emma Yarlett +3
Sidney ve Stella sürekli vakit geçiren ikiz kardeşlerdir. Birlikteyken çok eğlenseler de birbirleri ile hiçbir eşyalarını paylaşamazlar. Bir gün paylaşamadıkları bir top yüzünden çok büyük bir soruna sebep olurlar. Bu durumu çözerken yaşadıkları birbirlerine bakış açılarını değiştirecektir.

  1. Alfons, bu yaptığın hiç doğru değil - Daisy Hirst
Natali, kardeşi Alfons'un varlığından pek de şikayetçi olmasa da bir gün Alfons'un yaptığı bir hata durumu değiştirir. Kardeşlik ilişkilerine değinen bu kitabı keyifli okumalar!


Benzer yazılar

Rupert, Lydienne, Rebeca - Ewing Paddock

Toksik Ebeveynlik

Ebeveynlerimizle kurduğumuz ilişkiler kimi zaman olumlu kimi zaman zorlayıcı olabiliyor. Peki kurduğumuz bu ilişki aslında toksikse?

Cinsellik Hakkında Kitaplar

Cinsellik insan olmanın bir doğası. Bu konuda doğru bilgiye ulaşabilmeniz adına cinsellik hakkında yazılan kitapları listeledik!
Untitled- Thomas Rousset

Çocukları Anlamak İçin Kitap Önerileri

Çocukların dünyası yetişkinlerin dünyasından çok farklı. Onları daha iyi anlamanızı sağlayacak kitapları sizin için derledik!
Alexey Venetsianov

Eyvah, çocuğumun hayvanlara alerjisi var!

Hayvan alerjilerinin sebepleri neler? Çocuğumun hayvanlara alerjisi var ama biz hayvan sahiplenmek istiyoruz, ne yapmalıyız? Bu soruların cevapları bu yazıda!

Aile İlişkilerini Konu Alan Kitaplar

Büyüdüğümüz evin üzerimizdeki etkisini anlamak hayatımıza yön vermemizi kolaylaştırıyor. Size bu konuda yardımcı olacak kitapları derledik!

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!
Hélène Delmaire

Tek Çocuklar İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Tek çocukların daha bencil ve şımarık olduğuna dair yaygın bir inanış bulunuyor. Peki bilimsel çalışmalar bu konuda ne diyor?

Arkadaş canlısı insanların yanında daha mı dışa dönük oluruz?

Çevremizde dışa dönük insanların bulunması bizim de daha dışa dönük olmamıza sebep olabiliyor.
Father and Son Talk - Vickie Wade

Çocuklar İçin Ahlak Felsefesi Egzersizi

Çocukların felsefi tartışmalarla kavramları sorgulaması onların düşünce sürecini geliştiriyor. Bu yazımızda da bir ahlak felsefesi egzersizi sunuyoruz!
Briony May Smith

Sıcaktan Etkilenen Hayvanlara Çocuklarla Birlikte Destek Olmak

Sıcak yaz günleri sadece bizi değil aynı zamanda hayvanları da etkiliyor. İşte, bu günlerde zorlanan hayvan dostlarımıza yardım ederken çocuğunuzun size eşlik etmesini sağlayacak dört öneri!

footer