Doğum Esnasında Partnerim İçin Neler Yapabilirim?

yer tutucu

Özge Berfin Arıcı

Doğum Esnasında Partnerim İçin Neler Yapabilirim?

So grateful for that moment- Amanda Greavette

So grateful for that moment- Amanda Greavette

  1. Partneriniz ilk kasılmalardan doğum sonrasına kadar her aşamada size ihtiyaç duyabilir.
Doğum tarihinden önce hastaneye giden en iyi rotayı belirleyebilirsiniz. Hastaneye giderken bebeğin ve annenin çantalarını aldığınızdan emin olmalısınız. Hastanedeki evrak işleri de size ait. Ayrıca, ailenin geri kalanıyla iletişim halinde olan, ziyaretçi sayısını kısıtlı tutan ve gelen çağrıları cevaplayan kişi de siz olmalısınız.
relate-banner

  1. İlk birkaç saatlik sancı sırasında, asıl göreviniz dikkat dağıtmaktır.
Bunun uzun bir süreç olabileceğini bilmelisiniz. Uzmanlar, ilk doğumun on saatten fazla sürebileceğini söylüyor. Partnerinizin sırtına masaj yapabilir, birlikte müzik dinleyebilir, koridorda dolaşabilirsiniz. Kasılmalar sıklaştıkça, rolünüz daha önemli hale gelebilir. Doğuma hazırlık kursuna katıldıysanız öğrendiklerinizi uygulama zamanı. Katılmadıysanız da hemşireden ipuçları isteyebilirsiniz.

  1. Doğum esnasında sakin olmaya çalışın.
Partnerinizin stresini azaltma yöntemlerini en iyi bilen kişi sizsiniz. Her ıkınmada onu desteklemelisiniz. Partnerinize terini silerek ve elini sıkarak yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinizin kafasını ilk kez gördüğünüzde, partnerinizi rahatlatmalı, her şeyin yolunda olduğuna dair güvence vermelisiniz. İsterseniz göbek bağını siz kesebilirsiniz. Bebeği kucağınıza alabileceğiniz söylendiğinde çekinmeyip kucağınıza almalısınız.

  1. Partnerinize teşekkür edin.
Her şey bittiğinde ve bebeğinizi kucağınıza aldığınızda, partnerinizin az önce başardığı şeyin bilincinde olun. Doğum hangi şekilde olursa olsun yeni babaların doğum deneyimini nasıl gördükleriyle ilgili bir çalışmada, % 81'i çok ödüllendirici ve eğlenceli olduğunu söylüyor.

[1] Rodgers, L. (2020, June 09). How partners can offer support and encouragement during labor. Retrieved April 02, 2021, from: https://www.whattoexpect.com/pregnancy/dads-guide/support-partner-during-labor-delivery/
[2] 10 labor and Delivery support tips for partners. (n.d.). Retrieved April 02, 2021, from: https://www.parents.com/pregnancy/giving-birth/labor-support/labor-delivery-advice-dads/?slide=slide_9c1069cc-ecb5-4aab-9fd3-fcad629c6a3e#slide_9c1069cc-ecb5-4aab-9fd3-fcad629c6a3e

Benzer yazılar

Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.
Mabel Matiz&Mert Demir - Antidepresan

2022’nin Aşk Şarkıları

Aşkı, özlemi, hayal kırıklığını ve ayrılığı uçlarda yaşadığımız 2022 yılında yayınlanmış olan aşk temalı şarkılara gelin birlikte bakalım.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!

“Sanki aramıza bir duvar örüldü, şimdi ne yapmalı?”

Bazen romantik partnerlerin arasına duygusal bir mesafe girebiliyor. Bu durumun işaretlerini ve bu durumla nasıl başa çıkılabileceğini sizin için derledik.
Deseos - William Sergeant Kendall (1892)

Destek İstemekte Neden Bu Kadar Zorlanıyoruz?

Destek almak zayıflık mıdır? Profesyonel destek alırsak toplumdan dışlanır mıyız? Kimlerden destek isteriz? Ya aradığımız desteği alamazsak?
burn with desire - Billy Dinh (2020)

Terapiye Gitmeniz Gerektiğini Gösteren 9 İşaret

Terapiye gitmeli miyim? Ne zaman terapiye başlamalıyım? Bu soruları bazen hepimiz kendimize soruyoruz. Cevap bulmanıza yardımcı olacak işaretleri yazdık!

footer