Farklılıklar İle İlgili Çocuk Kitapları

yer tutucu

Yakın İlişkiler

Farklılıklar İle İlgili Çocuk Kitapları

Kinder - Maria de Vries

Kinder - Maria de Vries

Erken yaşlardan itibaren her bireyin özel olduğunu ve ihtiyaçlarının ya da yaşam tarzının da bir diğerinden farklı olduğunu çocuklarla konuşmak; çocukların eşitlik, özgürlük, adalet gibi pek çok insani değeri tanımasına ve sağlıklı sosyal ilişkiler geliştirmesine yardımcı olur. Sizler için seçtiğimiz kitapları okuyup üzerine düşünerek çocuğunuzun toplumdaki farklılıkları ve yaşadığımız dünyayı anlamlandırmasına destek olabilirsiniz. Keyifli okumalar!
relate-banner



  1. Elmer - David Mckee / Mikado Yayınları

    Sürünün en şakacı fili Elmer rengarenk bir fildir. Diğer arkadaşlarının aksine, derisinde bir sürü renk vardır! Diğer fillerden farklı olduğu için çok sıkılan Elmer, bir gün rengini gri yapmaya karar verir. Diğerlerinden farklı renkte olmanın ya da farklı hareket etmenin bizi biz yapan yegane değerler olduğunu anlatan Elmer'ın hikayesi, çocukların farklılıkları anlamlandırmasına yardımcı olacaktır.



  1. Sen Uyurken - Durga Bernhard / Tübitak Yayınları

    Tüm dünyada hepimiz farklı bir anı yaşarız. Farklı coğrafyalarda, farklı insanlarla beraber farklı bir anda var oluruz. Çocukları için dünyada yalnızca onların var olmadığını, farklı coğrafyalardan başka insanlarla beraber yaşadığımızı anlatan keyifli bir kitap Sen Uyurken. Kitabı okurken bir taraftan zaman kavramı üzerine de düşünebilirsiniz.


  1. Farklı ama Aynı - Feridun Oral / Yapı Kredi Yayınları

    Birlikte yaşadığımız bu toplumun içinde hepimizin ihtiyaçları çok farklı. Engelli bireylerin diğer herkeste olduğu gibi var olan ihtiyaçlarını anlamaya, beraber bir topluluk oluşturmaya dair çok önemli bir kitap Farklı ama Aynı. Bu öyküyü düşünerek çocuklarla beraber engellilik, ihtiyaçlar ve toplumdaki her bir bireyin kendine özgü özelliklerinin var olmasını konuşabilirsiniz. Farklılıklar içinde bir bütün oluşturmamız dileğiyle.


  1. Bavulumdaki Kırık Fincan - Chris Naylor / Pearson Yayınlar

    Yabancı birini nasıl gördüğümüze odaklanan Bavulumdaki Kırık Fincan, farklı görünen bir kişi ya da nesne hakkında oluşabilecek ön yargıları bize düşündürüyor. Öykünün içerisinde yabancı ve farklı olmaya dair pek çok detay barındıran bu kitapla beraber farklılıkların karşılıklı güvene dönüşünü konuşabilirsiniz.


Benzer yazılar

Ayrı Dünyaların İnsanı Mıyız?

Genellikle benzer yerlerde bulunduğumuz insanlarla benzer kültürel özelliklere ve benzer dini inanışlara sahip oluyor, benzer bir dilden konuşuyoruz. Peki günümüz dünyasında bu şekilde aşık olmak mümkün mü?
Mabel Matiz&Mert Demir - Antidepresan

2022’nin Aşk Şarkıları

Aşkı, özlemi, hayal kırıklığını ve ayrılığı uçlarda yaşadığımız 2022 yılında yayınlanmış olan aşk temalı şarkılara gelin birlikte bakalım.

Hayatımızı Sabote Eden Düşüncelerimiz ve Onları Değiştirmenin Yolları

“Nasıl beni önemsemez!”, “Şu işi yapana kadar mutluluk haram.”, “Bu iş olmadı, ben beceriksizim.” Bunlar tanıdıksa hayatınızı sabote ediyorsunuz. Çözümleriyse yazıda!
Wrapped In Love - Amanda Greavette (2016)

Çocuk Sahibi Olmak Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Çocuk dünyaya getirmek çoğunlukla kendi tercihimiz olsa da ilişki memnuniyetini, ebeveynlerin bireysel iyilik hallerini ve hayat düzenlerini oldukça etkiliyor.
Just Throw The Ball - Corinne Hartley

Evcil Hayvanların DEHB Olan Çocuklara Faydaları

Evcil hayvanlar çocuklar için harika birer yakın arkadaş olabiliyor. Bu arkadaşlık DEHB’li çocuklara birçok açıdan iyi geliyor.

Ebeveynleşme Travması

Çocukken gereğinden fazla üstlenilen yükler, ebeveynleşmemize neden olunuyor ve travmatik etkiler bırakıyor. İşte 10 maddede ebeveynleştirme travması.
Tantrum Painting- Kelci Pauk

Çocuğum Neden Öfke Nöbetleri Geçiriyor?

Çocuklar duygularını öfke nöbetleri aracılığıyla ifade edebiliyorlar. Öfke nöbetleri sırasında çocuğunuza nasıl yardımcı olabilirsiniz?
The 400 Blows - François Truffaut (1959)

Kabul Edilmemişliğin Gölgesinde Bir Çocukluk: The 400 Blows

İlgisiz bir anne, baskıcı kurallarla çalışan öğretmenler arasında kaybolan ve kendine bir yer edinemeyen Antonie’nin hayatını ele alıyor.
Rupert, Lydienne, Rebeca - Ewing Paddock

Toksik Ebeveynlik

Ebeveynlerimizle kurduğumuz ilişkiler kimi zaman olumlu kimi zaman zorlayıcı olabiliyor. Peki kurduğumuz bu ilişki aslında toksikse?
Untitled- Thomas Rousset

Çocukları Anlamak İçin Kitap Önerileri

Çocukların dünyası yetişkinlerin dünyasından çok farklı. Onları daha iyi anlamanızı sağlayacak kitapları sizin için derledik!

footer