Sorunun Kimde Olduğunu Ben Nereden Bileyim?

kategori

Yakın İlişkiler

Sorunun Kimde Olduğunu Ben Nereden Bileyim?

İlişkilerinizde ‘‘Galiba sorun bende.’’ ‘‘Benim bağlanma problemlerim var, başka açıklaması olamaz…’’ benzeri düşüncelerle kendinizi sorguladınız mı? İlişkide bir şeylerin doğru gitmediğini hissediyor ancak sorunun ne olduğunu, kimde olduğunu kestiremiyorsanız dikkat edebileceğiniz bazı işaretleri sizin için listeledik.

Belki de sizin ‘’bağlanma problemi’’niz yok, ve belki de karşı taraftan aldığınız sinyaller sebebiyle bu hissetikleriniz oldukça insani ve doğal:

  • Karşınızdaki kişinin ruh hali değişken ya da tutarsız olduğunda endişeli hissedebilirsiniz.

  • Karışık mesajlar, kelimeler ve eylemler karşısında kafanız karışabilir.

  • Karşınızdaki kişi sürekli bir adım gelip bir adım geri çekiliyorsa dengeniz şaşabilir.

  • İlişkide size yeterince vakit ayırılmadığını hissettiğinizde, haberiniz olmadan planlar değiştirildiğinde veya son dakika iptallerinde rahatsız olabilirsiniz.

  • İlişkinin nereye gidebileceği konusunda bir netlik arıyor olabilirsiniz.

  • Çabalarınızın sürekli karşılıksız kaldığını veya partnerinizin düşüncesiz davrandığını hissetmek incitebilir.

    Partneriniz olayları halının altına süpürmek istediğinde, siz iletişim kurmaya çalışan tarafta kalabilirsiniz.
relate-banner

Bu yazı @holisticallygrace adlı hesabın “Maybe you don’t have attachment issues, maybe you are just a human who:” adlı gönderisinden düzenlenmiştir.

Benzer yazılar

Ailemizle Siyaset Konuşmanın Sağlıklı Bir Yolu Var Mı?

Siyasi görüşlerimiz her zaman sevdiklerimizin düşünceleriyle aynı olmayabilir ve bu konuda tartışabiliriz elbette. Ancak siyaset konuşmalarını aile ilişkilerimize zarar vermeden nasıl gerçekleştiririz?

Bu Ne Biçim Özür?

Bazen partnerimiz bizden özür dilediğinde ya da biz ondan özür dilediğimizde “Bu ne biçim özür!” diye karşılık alabiliyor ya da verebiliyoruz. Bunu işitmemenin ya da söylememenin bir yolu ise ilişkinizdeki farklı özür dileme biçimlerini bilmek ve bunlara hakim olarak özür dilemekten geçiyor.

Cinsellik Nasıl Planlanmalı?

Cinselliği nasıl planlayabiliriz? Cinselliğin planlanması zannettiğimiz gibi cinselliğin spontaneliğini bozan bir durum olmayabilir mi?

Cinsellik Neden Planlanmalı?

İki taraf da cinselliğin devam etmesine istekliyse işlerin şansa bırakılmaması ve cinselliğin planlanması ilişki kalitesinin devamlılığı açısından alınabilecek olumlu bir aksiyon oluyor.

7 Toksik Aile Davranışı

’Çünkü ben öyle istiyorum!’’ Aile içinde görülebilen 7 toksik davranış biçimi bu yazımızda!

Sorunun Kimde Olduğunu Ben Nereden Bileyim?

İlişkilerinizde oluşan problemler karşısında “sorun sahiden de bende mi?” diye soruyorsanız yazımıza bir göz atmanızı öneririz.

Çatışmalar En İyi Ne Zaman Çözümlenir?

Siz de son zamanlarda hayatınızda pek çok çatışmayla başa çıkmaya çalışıyorsanız bu yazı tam size göre!
Consolation - Edvard Munch (1907)

Romantik İlişkilerde Cinsel Hayat ve İletişim

Romantik ilişkide cinsel hayatın iyi olması için partnerlerin sürekli açık iletişim kurması gerekiyor. Nasıl diye merak ediyorsanız cevapları yazıda!
Deseos - William Sergeant Kendall (1892)

Destek İstemekte Neden Bu Kadar Zorlanıyoruz?

Destek almak zayıflık mıdır? Profesyonel destek alırsak toplumdan dışlanır mıyız? Kimlerden destek isteriz? Ya aradığımız desteği alamazsak?

İlişkinin Ana Kuralları

İlişkinizde partnerinizle birlikte belirlediğiniz bazı kurallar o ilişkinin daha sağlıklı yürümesini sağlayabilir. Gelin birlikte bakalım.

footer