Mutsuz Arkadaşlıklardan Neden Kopamıyoruz?

kategori

Yakın İlişkiler

Mutsuz Arkadaşlıklardan Neden Kopamıyoruz?

Bazen arkadaşımızla olan ilişkimizin bize iyi gelmediğini fark etsek de bu ilişkiyi sonlandırmak bizim için zor olabiliyor. Peki neden?

  1. Ortak geçmişimiz o kişiden kolay vazgeçemeyeceğimiz kadar fazla olabilir.

  2. Arkadaşımız, bize zor zamanlarımızda yardım etmiş olabilir. Bu da bizim ona karşı gönül borcu duymamıza sebep olur.

  3. Bu arkadaşlığı bitirmemiz başka arkadaşlıklarımızı da etkileyecek olabilir.

  4. Yeni kararlar almak ve sınırlar çizmektense bu arkadaşlığı sürdürmek bize daha kolay geliyor olabilir.

  5. Arkadaşlıkların da bitebileceğini ya da en azından araya mesafe koyarak biraz kendimizi korumamız gerektiğini daha önce hiç öğrenmemiş olabiliriz.

relate-banner

Bu gönderi @psych_today adlı hesabın ‘’5 Reasons People Stay in Unhappy Friendships’’ adlı gönderisinden derlenerek hazırlanmıştır.

Benzer yazılar

Hayatımızdaki Dracula’lar

Sahip olduğunuz enerjiyi tek buluşmada bile içine çekmeyi başaran kişiyi hiç “enerjinizi emen bir vampir” olarak düşündünüz mü?

“Arkadaşım, ben ayrılmak istiyorum”

Her zaman romantik ilişkilerin bitmesinin acısından bahsetsek de bir dostluğun bitmesinin acısı partnerimizle ayrılmaktan çok daha can acıtıcı olabiliyor.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!
The Meal - Alex Gross (2016)

Bağlanma Stilleri ve Ayrılık Sonrası Davranışlar

Eğer ayrılmayı isteyen ve ilişkiyi bitiren taraf biz değilsek ayrılık sonrası kısa dönemde davranışlarımızı neler belirler?
İsimsiz

Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan Türkçe şarkıları derledik!
Daughters of Famous Businessman- Michele Del Campo

Arkadaşlık İlişkilerinin Mutsuz Sonu: Arkadaş Ayrılığı

Bir zamanlar bizi bizden iyi bilen dostlarımız zamanla birçok sebeple hayatımızdan çıkabiliyor. Bu yazıda arkadaş ayrılıklarını ve ayrılık acısını inceledik!
Pencere - Oyun Atölyesi

İlişkileri Merkezine Alan Tiyatro Oyunları

İnsanı insana insanla anlatma sanatı: tiyatro! Yakın ilişkileri sahneye taşıyan tiyatro oyunlarını sizler için derledik.
Two Fridas, Frida Kahlo (1939)

İki Frida - Resim Önerisi

İki Frida adlı esere hiç yakından baktınız mı? Frida Kahlo çektiği ayrılık acısını, yalnızlık ve çaresizlik hislerini sanatıyla gösteriyor.
Seduction in Blues and Greens - Malcolm T. Liepke

Neden Ayrılamayız?

Neden bizi çok da mutlu etmeyen bir ilişkinin içinde kalmaya devam ederiz? Olumsuz deneyimlerimize rağmen niye ilişkiyi bitirmeyiz? Cevabı yazımızda!
Summer Reveries- Claudia Verciani

3-5 Yaş Arası Çocuklarda Sosyo-Duygusal Gelişim

3-5 yaşları arasında çocuğunuzda bağımsızlık, arkadaşlık, farkındalık gibi birçok farklı alanda değişim yaşanır. Bu süreçte neler yaşandığını inceleyelim.

footer