Pop Şarkılarında Toksik İlişkilenme Örnekleri

Orhun Ogün Yücel

Orhun Ogün Yücel

Pop Şarkılarında Toksik İlişkilenme Örnekleri

Hiçbirimiz mükemmel ilişkilenmiyoruz ve müzikte de harika aşk şarkılarıyla beraber bazen toksik ilişkilerin olduğu şarkılara rastlamak mümkün. Biz de bugün pop müzikte toksik ilişkilenmeye örnek olabilecek şarkıları derledik.
relate-banner



Ariana Grande - break up with your girlfriend, i'm bored

Ariana Grande'nin 2019 çıkışlı albümü thank u, next'te yer alan bu şarkı Ariana'nın bir partide tanıştığı ve beğendiği ancak sonra sevgilisi olduğunu öğrendiği bir insanla ilişkisini ele alıyor. Partide tanıştığı bu insana sevgilisinden ayrılmasını söyleyen sanatçı, bunun yanlış olduğunun farkında olduğunu ama umursamadığını belirtiyor. Sanatçı, şarkının klibinde hem kendisini hem de beğendiği insanın sevgilisini oynuyor.



Lana Del Rey - Ultraviolence

şarkılarında sık sık romantik ilişki sorunlarına değinen Lana Del Rey, bu şarkısında ise bir grup insanla sahip olduğu sorunlu ilişkiyi ele alıyor. Şarkıda Jim diye bahsedilen insan Lana'nın da eskiden parçası olduğu bir tarikatin lideri. Kendisini genç kadınlarla çevreleyen Jim bu kadınlara gerek fiziksel gerek psikolojik şiddet uyguluyor. Jim'in kendisine uyguladığı şiddetten keyif aldığını söyleyen Lana, kendisini bir şekilde bu tarikatten kurtarmayı başarıyor.



Years & Years - King

İngiltere'den çıkan synth pop grubu üçlüsü Years & Years'ın klavyecisi çocukken İngiltere'ye taşınmış bir Türk olan Emre Türkmen. İlk albümlerinde yer alan King ise geçen yaz ilk kez Türkiye'de konser yapan grubun en popüler şarkılarından biri. İlişkinin başında partneri tarafından kontrol edilmekten keyif alan bir insanın ağzından anlatılan şarkının öznesi, bir süre sonra mutlu olmak için sürekli fedakarlık yapmak zorunda olmaktan sıkıldığını anlatıyor. Şarkı, sanatçının bir yandan onu mutlu ederken bir yandan onu yıkan bu ilişkiyi bırakıp gitmeye çalışmasıyla son buluyor.



Nil Karaibrahimgil - Gitme Yoksa

Nil Karaibrahimgil'in 2004 çıkışlı albümü Nil FM'de yer alan Gitme Yoksa'da kendisinden ayrılmaya çalışan partnerini önce intihar etmekle sonra da onu öldürmekle tehdit ediyor. Onsuz dünyasının dönmeyeceğini söyleyen sanatçı, başkalarını öldürüp partnerine yıkmakla dahi tehdit ediyor.



Beyonce - Jealous

Beyonce'nin kendi adını verdiği albümünde yer alan Jealous, güç dinamikleri adil olmayan bir ilişkiyi ele alıyor. Şarkının ilk bölümünde partneri dışarıda eğlenip onu yok sayarken kendisinin partnerini beklediğini anlatan sanatçı, sonraki bölümde ise partnerinden intikam almak için onu kıskandırmaya çalışmasını anlatıyor.



Teyana Taylor - Gonna Love Me

Teyana Taylor'ın ikinci albümü K.T.S.E. (Keep That Same Energy), Kanye West'in 2018 yazında 1 ay içinde yapımcılığını üstlendiği 5 albümden biri. Gonna Love Me isimli şarkıda da ünlü basketbolcu Iman Shumpert ile ilişkisinde yaşadığı sorunları ve bu sorunlarla nasıl baş ettiklerini ele alıyor. Sanatçı, kavga anlarında partneriyle birbirlerine kast etmedikleri şeyler söylediklerini ve olumsuz şeyleri söylerken olumlu şeyleri kendilerine sakladıklarını anlatıyor.



Katy Perry - Circle the Drain

Katy Perry'nin 2010 çıkışlı albümü Teenage Dream'de yer alan Circle the Drain Perry'nin Gym Class Heroes grubunun lideri Travie McCoy'la olan ilişkisini ele alıyor. Sanatçı, McCoy'un uyuşturucu kullanımını eleştiriyor ve bunun ilişkilerini nasıl etkilediğini anlatıyor. Bu uyuşturucu kullanımının aralarında bir anne-çocuk dinamiği oluşmasına sebep olduğunu söyleyen Perry, partnerinin kurtarıcısı olamayacağını belirtiyor. Partneriyle beraber olmak ve sevdiği bir insanın hayatını mahvettiğine şahit olmak istemeyen Perry, sonunda McCoy'dan ayrılıyor.



Dua Lipa - Good in Bed

Dua Lipa'nın 2020 çıkışlı albümü Future Nostalgia'da yer alan Good in Bed, sanatçının cinsel hayatından çok memnun olsa da iletişiminden memnun olmadığı bir ilişkisini ele alıyor. Partnerinin sürekli olarak kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ve kendisini tanımadığını söyleyen sanatçı, cinsel hayatlarının bu kadar iyi olmasının sebebinin belki de sürekli olarak birbirlerini sinirlendirmeleri olabileceğini söylüyor.Pop müzikte toksik ilişki örneklerine dair bunlar ve daha fazla şarkının olduğu oynatma listemize linkten ulaşabilirsiniz. Eklemek istediğiniz ve unuttuğumuzu düşündüğünüz şarkı önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz!





Benzer yazılar

Winslow Homer – On the Stile

Romantik İlişkilerde Takım Olabilmek: Ortak Hedefler

Aşk ve uyum mutlu bir romantik ilişki için önemli olsa da ortak ilişki hedefleri belirlemek, güçlü ve sürdürülebilir bir ilişkiye sahip olmamızda önemli bir rol oynuyor.
Domenico Ronca – Jealousy

Kıskançlık romantik ilişkiler için sağlıklı olabilir mi?

Kıskançlık doğru zamanda ortaya çıktığında ve doğru yönetildiğinde romantik ilişkilerimizdeki tatmini, güveni ve bağlılığı artırabiliyor.
Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Munch - Seated Male Nude in the Forest

Partnerler Arasındaki Cinsel İstek Farklılığı İlişkinin Sonu mu?

Partnerlerin cinsel istek seviyeleri farklı olursa bu durum ayrılıkla sonlanmak zorunda mı? Yoksa bir çözüm yolu bulunabilir mi? Cevapları yazımızda!

İlişkilerdeki 4 Alarm Verici İşaret

Romantik ilişkilerimizde büyük sorunlar baş göstermeden önce genellikle bize küçük ve gizli bazı uyarı işaretleri veriyorlar. Bu işaretler hakkında farkındalık kazanmak hem sağlığımızı korumamıza hem de daha olumlu ilişkilere adım atmamıza yardımcı olabilir.

“Ve Sonsuza Dek Mutlu Yaşadılar…”

Bir ilişkiye, çoğu zaman “sonsuza dek mutlu yaşamak” gibi beklentilerle başlarız. Ancak bu beklentiler karşılanmayınca hayal kırıklığına uğrayıp öfkelenir, hatta belki bazen o ilişkide olmaktan pişmanlık bile duyarız.
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!

Kaygı Flört Etmemize Engel Değil

Yüksek düzeyde kaygıya veya kaygılı bağlanma stiline sahip olmak zaman zaman kendimizi sabote etmemize ve geçmişteki olumsuz deneyimlerimize saplanıp kalmamıza sebep olabiliyor. Peki kendimizi sabote etme halinin üstesinden gelmek için neler yapabiliriz?

footer