İş Yerinde Öz Saygı

Gökçenay Kaplan

Gökçenay Kaplan

İş Yerinde Öz Saygı

Humiliated Ancestor 7 - Salman Toor

Humiliated Ancestor 7 - Salman Toor

Öz saygımızı sürdürebilmek, ömür boyu süren psikolojik bir süreçtir. Öz saygıyı daha iyi anlamak için öz saygının ruhsal bir kas olduğunu düşünebiliriz. Bu ruhsal kası, tıpkı vücudumuzdaki kasları çalışarak güçlendirdiğimiz gibi egzersizler yaparak güçlendirebiliyoruz. Bu sebeple hayatın her alanında, deneyimlediğimiz her durumda öz saygımızın durumunu tekrar gözden geçirmek fayda sağlıyor. Öz saygımızı ruhsal bir kas olarak içimizde inşa ettiğimizde, başımıza ne gelirse gelsin, kendimizi sevmeye ve olduğumuz kişiye saygı duymaya devam ediyoruz.
relate-banner

Kendimizle ilgili olumlu hislere sahip olmamızda ve öz saygımızın yükselmesinde bizim için anlamlı bir işte çalışıyor olmak önem taşıyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yapmamız gereken işleri tamamladıkça öz saygımızı geliştirmek için kendimizde daha fazla kaynak buluyoruz.

Öte yandan son yıllarda iş yerinde öz saygımızı zedeleyecek birçok etken bulunduğu gözlemleniyor. İş yerinde üretken olmamız ile ilgili talepler o kadar artmış durumda ki hiçbirimiz yeteri kadar iyi olduğumuzu düşünemiyoruz. Üstelik uzun saatler boyunca çalışıyor olmak, ailemizle ve arkadaşlarımızla vakit geçirmek gibi bize iyi gelen deneyimlerden de mahrum kalmamıza sebep oluyor.

İş yerinde öz saygınızı destekleyebileceğiniz 4 strateji:

  • Sadece 15 dakikalığına bile olsa sevdiğiniz şeylere zaman ayırın. Örneğin, eğer iş yerinde işleriniz uzadıysa ve eve geç gidecekseniz çocuğunuza uyku öncesi hikayesini telefondan okuyun. İşten sonra bahçe işleriyle ilgilenin veya yapmaktan keyif aldığınız yeni şeyler keşfedin ve onlara zaman ayırın.
  • Verdiğiniz emekleri raporladığınız bir kartınız olsun. Her gün işinizle ilgili verdiğiniz 3 emeği not edin ve bunları tamamlamak için verdiğiniz eforu tebrik edin. Bir hafta sonunda kendinizi neden sevmeniz gerektiğiyle ilgili elinizde 15 farklı kanıt olmuş olacak.
  • Kendinize öz saygı içerikli bülten panoları oluşturun. Her gün görebileceğiniz bir duvara ya da yüzeye bu kartları yapıştırın. Bu panolarda, sizin için değerli olan başarılarınız ile ilgili somut kanıtlar bulunsun. Örneğin, beğendiğiniz bir projenizin kapak sayfası veya aldığınız övgü içerikli bir e postanın görüntüsü. Bu panoya her gün bakın ve sahip olduğunuz işten bağımsız olarak değerli biri olduğunuzu kendinize hatırlatın.
  • Negatif düşünceler yerine problemleri nasıl çözeceğinize odaklanın. Duvarınıza veya telefonunuzun, bilgisayarınızın ekranına kırmızı işaretler koyun. Bu işaretler size kendinizle ilgili negatif düşünceleri durdurmanız gerektiğini hatırlatsın. Böylece düşüncelerinizi kontrol edebileceğinizi de hatırlamış olursunuz.

McGrath, E. (9 June, 2016). Self-Esteem at Work. Psychology Today. https://www.psychologytoday.com/us/articles/200110/self-esteem-work

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.

Taşınmayı Keyifli Hale Getirmenin 6 Yolu

Bu yazımızda taşınma gibi zorlayıcı hayat olaylarından nasıl keyif alabileceğimizi anlatıyoruz.

Psikolojik Sağlık Yoklaması!

Psikolojik iyilik halimizin ne durumda olduğunu bazı sorularla kontrol etmek mümkün. Gelin bu sorulara birlikte bakalım.
The Letter - David Hettinger

Bitmek Bilmeyen Erteleme Döngüsü

İşlerini son ana bırakanlardan mısınız? Yumurta kapıya dayanmadan odaklanıp çalışamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Erteleme davranışının pençesine takılmış olabilirsiniz!
Brita Grangström - A Jug for the Flowers (Tarihi bilinmiyor)

İş Yerinde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Takıntılı düşünceleriniz, tekrar tekrar kontrol ettiğiniz işler veya ritüelleriniz iş hayatınızda büyük problemler yaşamanıza sebep oluyor mu?
Never Lettin Go - Cbabi Bayoc

İlk Aşk veya İlk Nefret: Babalar Ve Kızları

Kız çocuklarının babalarıyla kurdukları ilişkinin partner seçimlerine, vücut algılarına ve cinselliklerine yansımalarını inceliyoruz.
Waheed in lord’s robes - Liu Xiaodong (2011)

Örgütsel Bağlılık Neden Önemli?

Örgütsel bağlılık ile çalışanların iş performansı, motivasyonları, işten ayrılmaları ya da devam etmeleri arasında bir ilişki bulunuyor.
Sorrow - Paul Cézanne (1867)

İş Kaybı Sonrası Yaşanan Yas Dönemi

Bir işe sahip olmak bize statü, öz güven ve sağlamlık getiriyor. Peki bu işi kontrolümüz dışında kaybedersek ne oluyor?
Going Out - Fabienne Jenny Jacquet

Duygusal Zeka Nedir? - 2

Duygusal zeka ilişkilerimizi yakından etkiliyor. Duygusal zekanın nelerden etkilendiğini ve nasıl geliştirilebileceğini açıklıyoruz!
Hermine in a Blue Hat - Jules Pascin (1918)

Mutsuz Olmanıza Rağmen İşinizi Neden Bırakmıyorsunuz?

Her sabah işe giderken ayaklarınız geri geri gidiyor, pazartesi günlerinden nefret mi ediyorsunuz? İşten ayrılmanın neden zor olduğu üzerine bir yazı hazırladık.

footer