İş Yerinde "Ghosting" Mağduru Olmak ve Bununla Başa Çıkmak

Zeliha Stefanie  Roesler

Zeliha Stefanie Roesler

İş Yerinde "Ghosting" Mağduru Olmak ve Bununla Başa Çıkmak

"The Train - Exhausted, Sad, and Frightened" - Gene Sogioka (1942)

"Ghosting" aslında romantik ilişkilerden aşina olduğumuz, ilişkide olan kişilerin bir bitirme konuşması yapmak yerine sessizce, iletişim kurmadan ve iletişim çabasına karşılık vermeden ansızın ortadan kaybolmasına deniyor. Bir anda telefonlarınıza, mesajlarınıza cevap gelmemeye, karşınızdaki kişi hayatınızda hiç olmamış gibi davranmaya başlıyor.
relate-banner

Bu ortadan kaybolma hali iş yerlerinde ise patronunuzun zam alacağınıza söz verip bir daha asla bu konudan bahsetmemesi; bir işe başvurmanız, başvuru sınavlarına çalışmanız, ön görüşmelere girmenizin ardından üstünden haftalar, aylar geçmesine rağmen hiçbir cevap almamanız gibi örneklerle ortaya çıkabiliyor.

Ghosting'in iş yerinde görünmesinin önemli bir sebebi, çalışanlar zaten yoğun ve stresli oldukları için kişilerin, birini reddetmek yerine tamamen sessiz kalmayı ve yokmuş gibi davranmayı seçmeleri olabiliyor. Örneğin işe alım sırasında klasik "Bu pozisyon için daha uygun bir adayı tercih ettik." cümlesi aslında ortadan kaybolmak isteyen kişinin belli bir değerlendirme yapması ve sonucunda hiçbir şey elde edemediğini bildirmesi anlamına geliyor. Ayrıca, hiçbir açıklama yapmadan "reddedildiniz" cevabı vermek karşı tarafın nedenlerini öğrenmek için geri gelmesi riskini barındırıyor. Bu uzun işleyişlerden kaçmak isteyenler, kolay yol olan "ghosting" yöntemini tercih ediyorlar. Bu yöntem iş ortamında sevilmeyen birini cezalandırmak için de kullanılabiliyor. Örneğin, iş arkadaşınızdan pazartesiye kadar size bir dosyayı teslim etmesini istiyorsunuz fakat o sizden hoşlanmadığı için tamam demesine rağmen işi asla bitirmiyor ve ortadan kayboluyor.

3 Adımda Ghosting ile Başa Çıkmak

Ghosting'e maruz kalmak, size değersiz ve önemsiz olduğunuzu hissettirebilir. Bunu ilk fark ettiğiniz anda bu duygulardan kaçamıyor olmanız çok normal çünkü bu hissedilenler bir refleks gibi. Fakat devamında daha farklı bir perspektif kazanmanız mümkün. şu 3 adım size yardımcı olabilir:

  1. Ghosting'e maruz kalmanızın sebebini düşünün:
Örneğin; o işe başvurmanız, zam istemeniz veya bu kişiden size yardım etmesini istemeniz mantıksız mıydı? Talebiniz makul ise daha önce bu kişiye haklı olarak sizden hoşlanmamasını sağlayacak bir kötülüğünüz dokunmuş muydu?

  1. Akıllıca bir cevap seçin:
Başvurunuzun mantıklı olduğunu düşünüyorsanız durumu kontrol etmek için kısa bir teyit mesajı ya da mail göndermeyi tercih edebilirsiniz. Örneğin; "İş görüşmesinden sonra, pozisyonla daha da ilgili hale gelmiştim ve sizinle çalışmaktan zevk alacağımı düşünmüştüm. İki hafta içinde bana döneceğinizi söylemiştiniz, bugün üç hafta oldu ve durumu teyit etmek istedim." gibi bir mail derdinizi gayet iyi açıklayabilir.

  1. Akışına bırakın ve devam edin:
Elinizden geleni yaptıktan ve durumu araştırdıktan sonra tekrar tekrar üstüne düşünmemek ya da daha fazla bir eylemde bulunmamak da en iyisi olabiliyor. Tekrar tekrar bu durumu düşündüğünüzü fark ettiğinizde minik adımlarla odağınızı başka bir yöne çevirmeye başlayın. Bu adımlar; farklı bir iş başvurusu, farklı bir pozisyon arayışı, yeni bir ortama girmek olabilir.

Nemko M. (2018). Ghosted at Work. Psychology Today. Retrieved from: https://www.psychologytoday.com/us/blog/how-do-life/201808/ghosted-work

Benzer yazılar

DALL-E

Dijital Partner Şiddeti

“Onu takipten çıkacaksın!” “Şifreni mi değiştirdin?” Bu cümleler tanıdık mı? Eğer böyle söylemlerle karşılaştıysanız dijital şiddeti deneyimlemiş olabilirsiniz.
Brita Grangström - A Jug for the Flowers (Tarihi bilinmiyor)

İş Yerinde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Takıntılı düşünceleriniz, tekrar tekrar kontrol ettiğiniz işler veya ritüelleriniz iş hayatınızda büyük problemler yaşamanıza sebep oluyor mu?
The 400 Blows - François Truffaut (1959)

Kabul Edilmemişliğin Gölgesinde Bir Çocukluk: The 400 Blows

İlgisiz bir anne, baskıcı kurallarla çalışan öğretmenler arasında kaybolan ve kendine bir yer edinemeyen Antonie’nin hayatını ele alıyor.
Sorrow - Paul Cézanne (1867)

İş Kaybı Sonrası Yaşanan Yas Dönemi

Bir işe sahip olmak bize statü, öz güven ve sağlamlık getiriyor. Peki bu işi kontrolümüz dışında kaybedersek ne oluyor?
Hermine in a Blue Hat - Jules Pascin (1918)

Mutsuz Olmanıza Rağmen İşinizi Neden Bırakmıyorsunuz?

Her sabah işe giderken ayaklarınız geri geri gidiyor, pazartesi günlerinden nefret mi ediyorsunuz? İşten ayrılmanın neden zor olduğu üzerine bir yazı hazırladık.
All the President's Man

Profesyonel İş Yaşamına Dair 3 Film

Profesyonel hayat hayatımızı yakından etkiliyor. İş yaşamındaki ilişkileri ve bu ilişkilerin psikolojik etkilerini konu alan 3 farklı film!
İsimsiz (Green Blouse)- Aino Kannisto (2013)

Birbiriyle Çatışan Duygular Hissetmek

Hepimiz birbiriyle çatışan duygular, düşünceler ve davranışlar içine girebiliyoruz. Peki en çok hangi konularda çatışmalı anlar yaşıyoruz?
Submarine Filminden Bir Kesit

Aşkın 6 Mil Derinliğinde Su Üstünde Kalmanın Çabası: Submarine

Bozuk bir aile yapısı içinde, ergenliğin getirdiği karakter bunalımıyla uğraşan Oliver, ebeveynlerinin evliliklerini kurtarmaya çalışıyor.
Portrait of Sir Richard Thompson - Diarmuid Kelley (2015)

Hibrit Çalışmaya Geçişin Uyandırdığı Kaygıyla Baş Etmek - Part 2

Uzun süre evden çalışmanın ardından hibrit sisteme geçmek sizi strese mi sokuyor? Bu sorular yardımıyla stresle daha kolay baş edebilirsiniz.
TEAMWORK - Tom Furey

İdeal Takım Büyüklükleri ve Sosyal Kaytarma

Kişi sayısı arttıkça verim artar mı yoksa az insanla daha verimli çalışılabilir mi? İdeal takım sayısı kaç kişidir? Cevabı yazımızda.

footer