İş Yerinde Mobbing'e Uğradığınızı Gösteren 5 İşaret

Zeliha Stefanie  Roesler

Zeliha Stefanie Roesler

İş Yerinde Mobbing'e Uğradığınızı Gösteren 5 İşaret

Willow, Eve Mansdorf

Willow, Eve Mansdorf

Mobbing, "iş yerinde psikolojik taciz" olarak çevrilen ama günlük hayatta dilimize yabancı kullanımıyla da oturmuş bir terim. Mobbing'in bir başka tanımı "herhangi birine" saldırgan bir tutum sergileyerek gruplar halinde korkutmak, aşağılamak veya saldırmak olarak da geçiyor. Burada fark etmemiz gereken önemli nokta bu saldırıların "isteyerek" ve devamlı bir biçimde yapılıyor olması. Saldırılar, zamanla çok tehlikeli boyutlara varabiliyor ve mobbing mağduruna itibar zedelenmesi, travma, mali zorluklar ve iş kaybı yaşatabiliyor. Bazı vakalarda kişiyi intihara ve ölüme bile sürükleyebiliyor. Psikolojik tacizde bulunan kişiler çoğunlukla hedeflerini içinde bulundukları ortak gruptan seçiyorlar.
relate-banner

Mobbing çok sistematik yapılan bir eylem olması sebebiyle zaman zaman mağdurlar tarafından anlaşılmayabiliyor. Anlaşılmasını kolaylaştıracak 5 temel başlık ise

  1. İletişiminizin Etkilenmesi
Sözünüz iş arkadaşlarınız ya da patronlarınız tarafından durmadan kesiliyor, sürekli olarak size bağırılıyor ve iş tutumunuz hatta özel hayatınız hakkında durmadan azarlanıyorsanız işyerinde psikolojik taciz yaşamaya başlamış olabilirsiniz.

  1. Sosyal İlişkilerinize Saldırılması
İş yerinde kimse sizinle konuşmuyor ya da siz iletişime geçmek istediğinizde önünüze duvar örülüyor olabilir. İş arkadaşlarınız tarafından "görünmez" muamelesi görüyor olabilirsiniz.

  1. İtibarınıza Saldırılması
Bu noktada, iş yerindeki kişiler arkanızdan sizinle ilgili dedikodular yapıyor, gerçek olmayan hikayeler yayıyor olabilir. Devamında söylediğiniz ve düşündüğünüz her şey sorgulanabilir ve sesinizle, görünüşünüzle ilgili hakaret olabilecek takma isimlerle seslenilmeye başlayabilirsiniz.

  1. Uzmanı Olduğunuz Mesleğe ve Yaşam Durumunuza Saldırılması
Normalde size verilen görevler artık size verilmemeye başlamış ve daha "oyalama" amaçlı hazırlanan görevler sizin üstünüze yığılıyorsa ya da uzmanlığınızın dışında kalan ve öz güveninizi sarsacak görevler yapmanız bekleniyorsa bu davranışlar da mobbing altında değerlendiriliyor.

  1. Direkt Olarak Sağlığınıza Saldırılması
Fiziksel olarak sizi yıpratacak işleri yapmaya zorlanabilirsiniz ve bitkin düşebilirsiniz. Travmatik yanı daha "hissedilir" olan fiziksel şiddet veya cinsel tacize uğruyor olabilirsiniz.



Ne Yapmalıyız?

Yukarıda maddelediklerimizin birini ya da birden fazlasını yaşıyor olabilirsiniz ve zaman zaman fark edilmese de mobbing herhangi fiziksel bir saldırıdan çok daha fazlasıdır ve etkileri yıkıcı olabilir. Mobbingin sonucu olarak

  • Kişi en az zararla psikolojik tacizden kurtularak o işi ve iş yerini bırakabilir. Farklı bir pozisyona ya da bambaşka bir şirkete geçebilir.
  • Zaman zaman işi hemen bırakmak bu kadar kolay olmayabilir ve mağdurlar uzun süreli mobbinge maruz kalarak hem fiziksel hem de ruhsal zorluklar yaşamak zorunda kalabilirler.
  • Bazı durumlarda da kişiler iş yerlerine dönemeyecek kadar fiziksel ve/veya ruhsal yara almış olabilirler.
Araştırmacılar, mağdurlara iş yerinde uğranan psikolojik tacizin ardından iyileşme sürecini başlatabilmek için yaşanan travmatik olayın "yasını" gerektiği kadar uzun bir süre tutmalarını öneriyorlar. Alanda uzman olan insan kaynakları departmanıyla görüşmek mağdurlara fayda sağlayabiliyor. Daha da önemlisi, dışlanmanın acısını dindirmek için yeni sosyal gruplara ve çalışma ortamlarına girmek de unutulmaması gereken bir nokta. Mağdurun, sürecin uzun süreli etkilerden korunması için gerekli hissedildiği takdirde ruhsal ve medikal destek almasının öneminin de altını çizmek isteriz.

[1] Suskind D. (Dec 31, 2020). Are You Being Mobbed at Work?. Psychology Today. https://www.psychologytoday.com/us/blog/bully-wise/202012/are-you-being-mobbed-work

Benzer yazılar

Deseos - William Sergeant Kendall (1892)

Destek İstemekte Neden Bu Kadar Zorlanıyoruz?

Destek almak zayıflık mıdır? Profesyonel destek alırsak toplumdan dışlanır mıyız? Kimlerden destek isteriz? Ya aradığımız desteği alamazsak?

Sağlıksız Bir İlişkinin 11 İşareti

Eğer siz de kendinize sağlıksız bir ilişkide olduğumu nasıl anlarım diye soruyorsanız yazımıza bir göz atmalısınız.
Brita Grangström - A Jug for the Flowers (Tarihi bilinmiyor)

İş Yerinde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Takıntılı düşünceleriniz, tekrar tekrar kontrol ettiğiniz işler veya ritüelleriniz iş hayatınızda büyük problemler yaşamanıza sebep oluyor mu?
The 400 Blows - François Truffaut (1959)

Kabul Edilmemişliğin Gölgesinde Bir Çocukluk: The 400 Blows

İlgisiz bir anne, baskıcı kurallarla çalışan öğretmenler arasında kaybolan ve kendine bir yer edinemeyen Antonie’nin hayatını ele alıyor.
Sorrow - Paul Cézanne (1867)

İş Kaybı Sonrası Yaşanan Yas Dönemi

Bir işe sahip olmak bize statü, öz güven ve sağlamlık getiriyor. Peki bu işi kontrolümüz dışında kaybedersek ne oluyor?
Hermine in a Blue Hat - Jules Pascin (1918)

Mutsuz Olmanıza Rağmen İşinizi Neden Bırakmıyorsunuz?

Her sabah işe giderken ayaklarınız geri geri gidiyor, pazartesi günlerinden nefret mi ediyorsunuz? İşten ayrılmanın neden zor olduğu üzerine bir yazı hazırladık.
All the President's Man

Profesyonel İş Yaşamına Dair 3 Film

Profesyonel hayat hayatımızı yakından etkiliyor. İş yaşamındaki ilişkileri ve bu ilişkilerin psikolojik etkilerini konu alan 3 farklı film!
İsimsiz (Green Blouse)- Aino Kannisto (2013)

Birbiriyle Çatışan Duygular Hissetmek

Hepimiz birbiriyle çatışan duygular, düşünceler ve davranışlar içine girebiliyoruz. Peki en çok hangi konularda çatışmalı anlar yaşıyoruz?
Submarine Filminden Bir Kesit

Aşkın 6 Mil Derinliğinde Su Üstünde Kalmanın Çabası: Submarine

Bozuk bir aile yapısı içinde, ergenliğin getirdiği karakter bunalımıyla uğraşan Oliver, ebeveynlerinin evliliklerini kurtarmaya çalışıyor.
Portrait of Sir Richard Thompson - Diarmuid Kelley (2015)

Hibrit Çalışmaya Geçişin Uyandırdığı Kaygıyla Baş Etmek - Part 2

Uzun süre evden çalışmanın ardından hibrit sisteme geçmek sizi strese mi sokuyor? Bu sorular yardımıyla stresle daha kolay baş edebilirsiniz.

footer