Uzaktan Çalışma Rehberi

İlayda Deringör

İlayda Deringör

Uzaktan Çalışma Rehberi

Unknown

Unknown

Uzaktan çalışmak ofiste çalışmaktan daha esnek olsa da bu durum bazen kişilerin üzerinde bir baskı kurabiliyor. Kişiler normalde yapıldığından daha çok iş bitirme gereksinimi hissederek "zaten evden çalışıyorum, rahat bir durum bu" yanılgısına kapılabiliyorlar. Özellikle yanınızda size yemek yemek, ufak bir ara vermek gibi molaları hatırlatacak biri yok ise iş-yaşam dengesini kurmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Peki bunu düzenlemek için neler yapabilirsiniz?
relate-banner

Bir plan oluşturun. İş yerindeymiş gibi kendinize çalışma ve dinlenme saatleri oluşturun ve buna elinizden geldiği kadar uyum sağlayın. Bu saatleri oluştururken kendinize dinlenmek ve enerjinizi toplamak için yeterince vakit tanıdığınızdan emin olun. Çevrimdışı olacağınız saatleri iletişim araçlarından durumunuzu güncelleyerek birlikte çalıştığınız kişilere belirtin. Dinleneceğiniz saatler için ayrıca planlar oluşturun. Çalışmadığınız saatlerde ne yapacaksınız? Arkadaşlarınız ile haberleşmek, pilates dersine katılmak gibi planlar yapıp onlara sadık kalmak işten gerektiği zamanlarda uzaklaşmanız için bir motivasyon olabiliyor.

Ofiste çalışırken hatta çoğu zaman ofise giderken sürekli bir koşuşturma içindeyiz, evdeyken hazırlanmak ve bir yerden bir yere gitmek için geçirdiğiniz vakti kendinize çeki düzen vermek, güzel bir kahvaltı etmek ya da yaşama alanını geliştirmek için kullanın. Bu zihnen uyanmanıza ve günehazır olmanıza da yardımcı oluyor. Çalıştığınız alanı yaşadığınız alan ile iç içe kullanmak zorunda olmadığınızı kendinize hatırlatın. Olabildiğince önceden belirlediğiniz bir oda ya da bir masa ve çevresi ya da sadece çalışmak için belirlediğiniz bir alanda çalışın. Bu alanı sadece çalışmaya adamak çalışırken işe, dinlenirken de dinlenme aktivitelerine odaklanmanıza yardımcı olabiliyor.

Bernazzani S. (2020, March 24). 9 Tips to Improve Work-Life Balance When Working From Home. Owl Labs. Retrieved from https://www.owllabs.com/blog/remote-work-life-balance

Benzer yazılar

Portrait of Sir Richard Thompson - Diarmuid Kelley (2015)

Hibrit Çalışmaya Geçişin Uyandırdığı Kaygıyla Baş Etmek - Part 2

Uzun süre evden çalışmanın ardından hibrit sisteme geçmek sizi strese mi sokuyor? Bu sorular yardımıyla stresle daha kolay baş edebilirsiniz.
Alexandra Levasseur - İsimsiz

Hibrit Çalışmaya Geçmenin Uyandırdığı Kaygıyla Baş Etmek - 1

Uzun süre evden çalışmanın ardından hibrit sisteme geçmek sizi strese mi sokuyor? Kendinize sorduğunuz bazı sorular, stresle baş etmenize yardımcı olacak.
Getting Ready for the Day - Jason Tako

Karantina Sonrası İş Yerine Dönmeye Kendimizi Hazırlamak

Pandeminin etkisi giderek azalıyor. Fakat iş yerine yeniden dönme fikri kaygı uyandırıcı olabiliyor. Bu kaygıyla nasıl başa çıkabiliriz?
Walk - Marc Chagall

Ayrılık Sonrası Seks

Ayrılma sonrası seksin nedenleri, cinsiyetler arası genel farklılıkları ve etkilerini öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.
Talking It Over - Enoch Wood Perry

Çalışanlarla Ruh Sağlığı Hakkında Konuşmak

Ruh sağlığı hassas bir konu ve hele de iş yerinde bununla ilgili konuşmak kolay olmayabilir. Bu yazımız bu konuda size yardımcı olabilir.
Unknown

Pandemide Evden Çalışan Ebeveynler İçin 7 Öneri

Eşiniz ve çocuklarınız bir yanda; işlerin biriktiği bilgisayarınız öbür yanda… Pandemi döneminde ebeveynlik önerilerimiz yazımızda!
Overthinking - Namtia

Aşırı Düşünmeyi Nasıl Azaltabiliriz?

Birçoğumuz yoğunluğumuzun ve meşguliyetimizin arasında aşırı düşünüp kendimizi strese sokmayı başarıyoruz. Bu durumu nasıl azaltabiliriz?
Adobe Stock

Evde İş ve İlişki Dengesi Nasıl Kurulur?

Pandemiyle beraber birçoğumuzun işleri de eve taşındı ve bu durum zaten kurması zor olan iş-hayat dengesini daha da zorlaştırmış görünüyor.

footer