Uzak Mesafede Çalışan Takımınızı Nasıl Motive Edebilirsiniz?

Gökçenay Kaplan

Gökçenay Kaplan

Uzak Mesafede Çalışan Takımınızı Nasıl Motive Edebilirsiniz?

Friends, Strangers and Champagne Painting - Roeland Kneepkens

Friends, Strangers and Champagne Painting - Roeland Kneepkens

Birlikte çalıştığımız veya liderliğini yaptığımız takımı motive etmek bazen zor olabiliyor. Fakat aynı yerde çalıştığımız takım arkadaşlarımızı her gün gördüğümüz için onların düşüncelerini ve motivasyonlarını anlamak daha kolay oluyor. Uzak mesafedeki takım arkadaşlarını motive etme konusunda ise engeller daha fazla olabiliyor. Peki bu konuda neler yapabiliriz?
relate-banner

  • Takımı sık sık ve düzenli olarak kontrol etmek
Takımınızla aynı yerde çalıştığınız durumda onlarla olan iletişiminiz kendiliğinden ortaya çıkıyor. Ofiste dolaşarak veya koridorda karşılaşarak onların duygularının farkında olabiliyor, motivasyonlarını kontrol edebiliyorsunuz. Fakat takımınız uzakta bir yerde bulunduğunda durum bu olmuyor. Bu sebeple sık sık, düzenli olarak ve bireysel olarak takımınızdaki kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Böylece onların ilerleyişini kontrol etmiş oluyorsunuz ve onlar da kendilerini destekleyen birinin varlığını hissedebiliyorlar.

  • İletişime geçmek için fırsat yaratmak
Uzak mesafedeki takımınızla toplantıdan sonra ayaküstü sohbet etmek mümkün olmuyor. Aynı şekilde toplantıya gelirken kişiler yanlarında sevdikleri spor takımının sembolüyle ilgili bir şey getirdiklerinde onun hakkında bilgi sahibi olabiliyorken uzak mesafedeki takımınız hakkında bilgi almak bu kadar kolay olmuyor. Bu sebeple çalışanların kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri için onlarla birebir iletişime geçmek önem taşıyor. Paylaşımlar arttıkça çalışanların hem iş yerine bağlılığı hem de çalışmaya olan motivasyonu artıyor. Ayrıca takımınızdaki kişilerin ortak ve farklı yönlerini biliyor olmak, takımdaki herkesin kendi arasında daha olumlu iletişimler kurmasına yardımcı oluyor.

  • İş yerinde olanları takımınızla paylaşmak
İş birliği yaptığınız başka bir takımdan teşekkür e-maili geldiğinde bunu uzakta bulunan takımınızla paylaşabilirsiniz. Takımı ilgilendiren bu tarzdaki başarı maillerini biriktirip takımla paylaştığınızda takım üyeleri, ilerlemeyi fark edebiliyor. Bunun yanında, iş yerinde olanları paylaşmak, takımın ortak amacının daha net anlaşılmasına ve hatırlanmasına da katkı sağlıyor.

Burkus, D. (2021, February 19). How to Motivate a Remote Team. Psychology Today. Retrieved from
https://www.psychologytoday.com/us/blog/creative-leadership/202102/how-motivate-remote-team

Benzer yazılar

Lionel Le Jeune - Indian Summer

Daha Motive Hissetmeniz Mümkün!

Uzun süredir motivasyonsuz ve amaçsız hissediyor, günlerinizin durağan ve birbirinin aynısı gibi geçtiğini düşünüyorsanız languishing yaşıyor olabilirsiniz.
Mary Cassatt - Summertime

FOMO: Bir Şeyleri Kaçırma Korkusu

Arkadaşlarımızın davet edilmediğimiz buluşmalardan fotoğraflarını görmek ya da işsizken bir arkadaşımızın işe başladığını görmek… Bunlar içine korku salıyor mu? Eğer evetse FOMO’dan muzdarip olabilirsin!

Ailemizle Siyaset Konuşmanın Sağlıklı Bir Yolu Var Mı?

Siyasi görüşlerimiz her zaman sevdiklerimizin düşünceleriyle aynı olmayabilir ve bu konuda tartışabiliriz elbette. Ancak siyaset konuşmalarını aile ilişkilerimize zarar vermeden nasıl gerçekleştiririz?

Bu Ne Biçim Özür?

Bazen partnerimiz bizden özür dilediğinde ya da biz ondan özür dilediğimizde “Bu ne biçim özür!” diye karşılık alabiliyor ya da verebiliyoruz. Bunu işitmemenin ya da söylememenin bir yolu ise ilişkinizdeki farklı özür dileme biçimlerini bilmek ve bunlara hakim olarak özür dilemekten geçiyor.

Cinsellik Nasıl Planlanmalı?

Cinselliği nasıl planlayabiliriz? Cinselliğin planlanması zannettiğimiz gibi cinselliğin spontaneliğini bozan bir durum olmayabilir mi?

Cinsellik Neden Planlanmalı?

İki taraf da cinselliğin devam etmesine istekliyse işlerin şansa bırakılmaması ve cinselliğin planlanması ilişki kalitesinin devamlılığı açısından alınabilecek olumlu bir aksiyon oluyor.

Sorunun Kimde Olduğunu Ben Nereden Bileyim?

İlişkilerinizde oluşan problemler karşısında “sorun sahiden de bende mi?” diye soruyorsanız yazımıza bir göz atmanızı öneririz.

Çatışmalar En İyi Ne Zaman Çözümlenir?

Siz de son zamanlarda hayatınızda pek çok çatışmayla başa çıkmaya çalışıyorsanız bu yazı tam size göre!
Consolation - Edvard Munch (1907)

Romantik İlişkilerde Cinsel Hayat ve İletişim

Romantik ilişkide cinsel hayatın iyi olması için partnerlerin sürekli açık iletişim kurması gerekiyor. Nasıl diye merak ediyorsanız cevapları yazıda!
Deseos - William Sergeant Kendall (1892)

Destek İstemekte Neden Bu Kadar Zorlanıyoruz?

Destek almak zayıflık mıdır? Profesyonel destek alırsak toplumdan dışlanır mıyız? Kimlerden destek isteriz? Ya aradığımız desteği alamazsak?

footer