Toplantıların Verimini Artırmak İçin 5 Öneri

İdil Salih

İdil Salih

Toplantıların Verimini Artırmak İçin 5 Öneri

Cotton Office in New Orleans - Edgar Degas

Cotton Office in New Orleans - Edgar Degas

Toplantılar ve iş görüşmeleri takım çalışmasının ayrılmaz bir parçası. Yüz yüze yapılan görüşmeler ya da sanal ortamda gerçekleştirilen toplantılar çalışma motivasyonunu artırıyor ve bu sayede kişiler daha etkili çalışabiliyorlar. Ancak bazı görüşmelerin biraz "zaman kaybı" gibi hissettirdiği ve istenen etkiyi yaratamadığı görülüyor. Bu görüşmelerin etkili olabilmesi için öncelikle verimli geçmesi gerekiyor. Biz de bu yazımızda toplantıların nasıl daha verimli geçirilebileceğinizi açıklıyoruz!
relate-banner

  1. İnsanlar verimli çalışabilmek için geniş bir bağlama ihtiyaç duyuyor. Yani yaptıkları işin bağlı olduğu büyük resmi görmeleri gerekiyor. Kimlere rakipler, hangi müşterileri hedefliyorlar, nihai amaç ne gibi paylaşımlar çalışanların hem birbirlerine hem de işlerine olan bağlılığını artırıyor.
  2. Her insan iletişim kurmaya ihtiyaç duyuyor. Yapılan toplantıların bir kısmını çalışanları emeklerinden dolayı takdir etmeye ayırmak, motivasyonu büyük ölçüde artırıyor. Bu sayede hem kendilerini güvenilir hem de değerli hissediyorlar.
  3. Birçok kişi açıklığa ihtiyaç duyuyor. Toplantılarda verilen bilgiler çalışanların diğer kişilerin neler yaptığı bilgisine ulaşmasını sağlıyor. Bu sebeple işin farklı bölümlerinde çalışan kişilerin birbirlerine soru sorma gibi imkanları olması önemli oluyor. Grup halinde sorular sormak ise belki de başkasının aklına gelmeyen bir noktayı aydınlatıp yeni fikirler oluşturabiliyor. Toplantılarda bu tartışma ortamını oluşturabilmek verimi artırıyor.
  4. Çalışanlara bir topluluk oldukları hissini yaşatmak gerekiyor. Herkesin sadece sunum yapıp gittiği toplantılardan ziyade iletişimin odak noktası haline gelmesi insanların ortak bir hedefe odaklanmalarına yardımcı oluyor.
  5. Çalışanların atılacak adımları ve liderlerinin vizyonunu bilmeye ihtiyaçları oluyor. O yüzden toplantılarda atılacak adımların netleşmesi ve sınırların belirlenmesi gerekiyor.

Brower, T. (2020, January 26). Tired of wasting time in meetings? 5 ways to make your meetings effective rather than exasperating. Forbes. Retrieved from https://www.forbes.com/sites/tracybrower/2020/01/26/tired-of-wasting-time-in-meetings-5-ways-to-make-your-meetings-effective-rather-than-exasperating/?sh=4b72063627d8

Benzer yazılar

Lionel Le Jeune - Indian Summer

Daha Motive Hissetmeniz Mümkün!

Uzun süredir motivasyonsuz ve amaçsız hissediyor, günlerinizin durağan ve birbirinin aynısı gibi geçtiğini düşünüyorsanız languishing yaşıyor olabilirsiniz.
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

Ailemizle Siyaset Konuşmanın Sağlıklı Bir Yolu Var Mı?

Siyasi görüşlerimiz her zaman sevdiklerimizin düşünceleriyle aynı olmayabilir ve bu konuda tartışabiliriz elbette. Ancak siyaset konuşmalarını aile ilişkilerimize zarar vermeden nasıl gerçekleştiririz?

Bu Ne Biçim Özür?

Bazen partnerimiz bizden özür dilediğinde ya da biz ondan özür dilediğimizde “Bu ne biçim özür!” diye karşılık alabiliyor ya da verebiliyoruz. Bunu işitmemenin ya da söylememenin bir yolu ise ilişkinizdeki farklı özür dileme biçimlerini bilmek ve bunlara hakim olarak özür dilemekten geçiyor.

Cinsellik Nasıl Planlanmalı?

Cinselliği nasıl planlayabiliriz? Cinselliğin planlanması zannettiğimiz gibi cinselliğin spontaneliğini bozan bir durum olmayabilir mi?

Cinsellik Neden Planlanmalı?

İki taraf da cinselliğin devam etmesine istekliyse işlerin şansa bırakılmaması ve cinselliğin planlanması ilişki kalitesinin devamlılığı açısından alınabilecek olumlu bir aksiyon oluyor.

Sorunun Kimde Olduğunu Ben Nereden Bileyim?

İlişkilerinizde oluşan problemler karşısında “sorun sahiden de bende mi?” diye soruyorsanız yazımıza bir göz atmanızı öneririz.

Çatışmalar En İyi Ne Zaman Çözümlenir?

Siz de son zamanlarda hayatınızda pek çok çatışmayla başa çıkmaya çalışıyorsanız bu yazı tam size göre!
Tableaux Vivants - Ryan Schude

Yapıcı Tartışmalar için 7 Öneri

Tartışmalar her zaman kötü müdür? Tartışmaları nasıl ilişkinizi geliştirmek için kullanabileceğinizi bu yazıyla öğrenebilirsiniz.
Consolation - Edvard Munch (1907)

Romantik İlişkilerde Cinsel Hayat ve İletişim

Romantik ilişkide cinsel hayatın iyi olması için partnerlerin sürekli açık iletişim kurması gerekiyor. Nasıl diye merak ediyorsanız cevapları yazıda!

footer