Liderlerin Yaptığı 5 Basit Hata ve Çözümleri

Beyzanur Arıcan Dinç

Beyzanur Arıcan Dinç

Liderlerin Yaptığı 5 Basit Hata ve Çözümleri

Unknown

Unknown

Liderler bazen farkında olmadan birlikte çalıştıkları kişileri korkutacak ve kararlarını korku ile almalarını sağlayacak bazı şeyler yapabiliyorlar. Oysa korku, çalışanları motive etmiyor hatta yaratıcılıklarını ve paylaşım isteklerini olumsuz etkiliyor. Bu durumda liderlerin çoğunlukla fark etmeden sergiledikleri ürkütücü tutumu değiştirmeleri iş verimi açısından çok faydalı olabiliyor. Biz de bu yazımızda sizin için bu bilinçsiz davranışlardan 5 tanesini ve çözüm yollarını yazdık.
relate-banner

  1. Çözümler Sunarak Yardım Etmek: Çalışanlarınıza sürekli neler yapmaları gerektiğini söylemek yerine sorunlarla ilgili kendilerinin düşünüp harekete geçmesi için onları teşvik edebilirsiniz.
  2. Paylaşım ve Kanıtlamaya Yönelik Toplantılar: Düzensiz ve kafa karıştırıcı toplantılar yerine kısa, çalışanların taleplerini karşılamaya yönelik toplantılar daha verimli olabiliyor.
  3. Dostluk Kurmadan Geri Bildirim Vermek: Eğer aranızda samimiyet yoksa statü farkı sizden gelen dönütlerin çalışanlarınızı korkutmasına sebep olabiliyor. Net geri bildirimler yerine "Peki ya şöyle olsa?" gibi uzlaşmacı kalıpları kullanabilirsiniz.
  4. Sonuçlar Yerine Problemlere Odaklanmak: "Sorun ne?" veya "Neden böyle bir sorun yaşıyorsun?" demek yerine "Ulaşmak istediğin sonuç nedir?" ve "Bunu nasıl başarabiliriz?" gibi sorular çalışanlarınızı daha iyi hissettiriyor.
  5. Değişimi Yanlış İfade Etmek: Değişim insanlarda bir direncin oluşmasına sebebiyet verebiliyor. Değişimi insanlara olumsuz şeylerden kurtulacakları olumlu şeyleri artıracak bir şey, yani "gelişmek" gibi sunmalısınız.

Comaford, C. (2020, April 27). 5 Mistakes Leaders Unknowingly Make That Scare Their Employees to Death. Brain World. Retrieved from https://brainworldmagazine.com/5-mistakes-leaders-unknowingly-make-that-scare-their-employees-to-death/?fbclid=IwAR3xbvgc5D2E9r3zFe73PK_U4VaqAELNaFX8uCkxAz4pi9cUFIjVZOr40Vg

Benzer yazılar

Brita Grangström - A Jug for the Flowers (Tarihi bilinmiyor)

İş Yerinde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Takıntılı düşünceleriniz, tekrar tekrar kontrol ettiğiniz işler veya ritüelleriniz iş hayatınızda büyük problemler yaşamanıza sebep oluyor mu?
Sorrow - Paul Cézanne (1867)

İş Kaybı Sonrası Yaşanan Yas Dönemi

Bir işe sahip olmak bize statü, öz güven ve sağlamlık getiriyor. Peki bu işi kontrolümüz dışında kaybedersek ne oluyor?
Going Out - Fabienne Jenny Jacquet

Duygusal Zeka Nedir? - 2

Duygusal zeka ilişkilerimizi yakından etkiliyor. Duygusal zekanın nelerden etkilendiğini ve nasıl geliştirilebileceğini açıklıyoruz!
Hermine in a Blue Hat - Jules Pascin (1918)

Mutsuz Olmanıza Rağmen İşinizi Neden Bırakmıyorsunuz?

Her sabah işe giderken ayaklarınız geri geri gidiyor, pazartesi günlerinden nefret mi ediyorsunuz? İşten ayrılmanın neden zor olduğu üzerine bir yazı hazırladık.
All the President's Man

Profesyonel İş Yaşamına Dair 3 Film

Profesyonel hayat hayatımızı yakından etkiliyor. İş yaşamındaki ilişkileri ve bu ilişkilerin psikolojik etkilerini konu alan 3 farklı film!
İsimsiz (Green Blouse)- Aino Kannisto (2013)

Birbiriyle Çatışan Duygular Hissetmek

Hepimiz birbiriyle çatışan duygular, düşünceler ve davranışlar içine girebiliyoruz. Peki en çok hangi konularda çatışmalı anlar yaşıyoruz?
Submarine Filminden Bir Kesit

Aşkın 6 Mil Derinliğinde Su Üstünde Kalmanın Çabası: Submarine

Bozuk bir aile yapısı içinde, ergenliğin getirdiği karakter bunalımıyla uğraşan Oliver, ebeveynlerinin evliliklerini kurtarmaya çalışıyor.
Portrait of Sir Richard Thompson - Diarmuid Kelley (2015)

Hibrit Çalışmaya Geçişin Uyandırdığı Kaygıyla Baş Etmek - Part 2

Uzun süre evden çalışmanın ardından hibrit sisteme geçmek sizi strese mi sokuyor? Bu sorular yardımıyla stresle daha kolay baş edebilirsiniz.
TEAMWORK - Tom Furey

İdeal Takım Büyüklükleri ve Sosyal Kaytarma

Kişi sayısı arttıkça verim artar mı yoksa az insanla daha verimli çalışılabilir mi? İdeal takım sayısı kaç kişidir? Cevabı yazımızda.
Mr and Mrs Andrews - Thomas Gainsborough

Bizim için Anlamlı Bir İşte Çalışıyor Olmak

Bizim için anlamlı bir işe sahip olmamız için amaçlarımızın, değerlerimizin ve zevklerimizin işimizle örtüşüyor olması gerekiyor.

footer