İyi Bir Lider Nasıl İlişkilenir?

yer tutucu

Sena Kirezçik

İyi Bir Lider Nasıl İlişkilenir?

Unknown

Unknown

Ekibiyle iyi iletişim kurabilen insanlar daha başarılı birer lider oluyor. Başarılı liderlerin çalışma stilleri incelendiğinde, her birinde birtakım ortak özellikler görülüyor. Bunlardan ilki ise ekip arkadaşlarıyla sağlam bir ilişki kurmaları. Başarılı yöneticiler takımlarına liderlik ederek problem çözme konusunda bir "yol gösterici" rolü üstleniyor. Çalışanlarını çok yakından kontrol etmek yerine onlara fikirlerini özgürce geliştirebilecekleri ve hata yapabilecekleri bir alan tanıyorlar. Liderler tarafından sağlanan güven ortamı altında, çalışanlar da kendilerini psikolojik olarak güvenli bir alanda hissediyorlar.
relate-banner

İyi bir liderin bir başka özelliği ise oldukça iyi bir dinleyici olması. Bu özellikleri sayesinde ekibini anlayan ve güçlü bir empati yeteneği geliştiren liderler, gerektiğinde kollarını sıvıyarak ekip arkadaşlarına yardım etmekten çekinmiyor. Böylelikle çalışanlarının yaptıkları işe daha hakim olarak onların performanslarını değerlendirirken daha yapıcı ve kariyer hedeflerine hizmet eden geri dönütler verebiliyor.

İyi bir lider, ekibiyle kurduğu iyi iletişim sayesinde ekibin her bir üyesinin rolünü benimsemesini sağlayarak ekip için başarılı bir strateji belirleyebiliyor. Her bir üyenin yaptığı işi ve yeteneklerini yakından takip ediyor. Herkesin görüşlerini dinleyerek tüm ekibin ve şirketin yararına karar alıyor ve kendi ekibini de benzer bir şekilde davranmaya motive ediyor. Kısacası, ekibi ile güvene dayalı sağlam bir iletişim kurabilen kişiler, daha başarılı bir lider oluyor.


Benzer yazılar

Going Out - Fabienne Jenny Jacquet

Duygusal Zeka Nedir? - 2

Duygusal zeka ilişkilerimizi yakından etkiliyor. Duygusal zekanın nelerden etkilendiğini ve nasıl geliştirilebileceğini açıklıyoruz!
Pots & Pans - Patricia Bellerose

İş Arkadaşları Arasındaki Güven Olgusu

Günümüzün çoğunu geçirdiğimiz iş yerinde güven duygusunun olup olmaması, kurduğumuz ilişkileri, performansımızı ve bağlılığımızı etkiliyor.
Anonim - Acrobats (1822)

İş Yerinde Kültürel Çeşitlilik

Şirketler çalışanlarına kültürel çeşitliliğin ve eşitliğin olduğu çalışma ortamları sağlamalı. Bu doğrultuda atılması gereken adımlar neler?
Battersea, London- Niall McDiarmid (2017)

İlişkinde Kaygı Mı Duyuyorsun?

Arkadaşları beni sevecek mi? Onu çok mu bunalttım? Kaygılı biriyseniz bu düşüncelere yabancı değilsiniz. Gelin bunları yakından inceleyelim!
Humiliated Ancestor 7 - Salman Toor

İş Yerinde Öz Saygı

İş yerinde öz saygımıza tehdit oluşturabilecek birçok durumla karşılaşsak da öz saygımızı güçlendirebileceğimiz stratejiler bulunuyor!
Henri Merke - Cries of London, No. 3: Last Dying Speech and Confession (1799)

İş yerinde ağlıyor musunuz? Sorun değil!

İş yerinde ağlamak zayıflık belirtisi olarak görülebiliyor. Halbuki bazen yapmamız gereken savunmasızlığımızı kabul etmek oluyor.
Chop Suey - Edward Hopper (1929)

İş Mülakatlarında Sormanız Gereken Sorular

İş mülakatlarında sorulan sorulara verilen cevaplar ne kadar kritik olsa da fırsatınız olduğunda sizin de sorabileceğiniz sorular bulunuyor!
Talking It Over - Enoch Wood Perry

Çalışanlarla Ruh Sağlığı Hakkında Konuşmak

Ruh sağlığı hassas bir konu ve hele de iş yerinde bununla ilgili konuşmak kolay olmayabilir. Bu yazımız bu konuda size yardımcı olabilir.
Mindfulness - Paula Langstein

Farkındalık Meditasyonu Liderlik Becerilerine Nasıl Katkı Sağlar?

Son yıllarda oldukça popülerleşen farkındalık meditasyonu liderlik becerilerimizi geliştirmek konusunda da yardımcı olabilir!
Manipulation - Kareem Helmy

Manipülasyonla Nasıl Baş Edebiliriz?

Manipülasyon hepimizin yapabildiği ya da maruz kalabildiği bir davranış. Peki sık sık karşılaştığımız bu davranışla nasıl baş edebiliriz?

footer