Çocukların Yemek Alışkanlıklarıyla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Elif Sabuncuoğlu

Elif Sabuncuoğlu

Çocukların Yemek Alışkanlıklarıyla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Johnny Gruelle

Johnny Gruelle

Çocuklardan tabağındaki tüm yemeği bitirmelerini istemek sağlıklı yemek alışkanlıkları oluşturur (Yanlış).
relate-banner

Doğru:

Ebeveynlerin yemek sofrasındaki "˜O tabak bitecek!' cümlesi çocuklar için sağlıklı yemek alışkanlıkları oluşturmuyor. Yapılan çalışmalara göre, ebeveynlerin tabaklarını bitirmeleri için çocuklarına karşı sürekli bir zorlama tutumunda olması, ilerleyen yıllarda çocuklarda aşırı yeme alışkanlığına sebep olabiliyor.

Çocuğunuzun ne zaman aç olduğuna ve ne zaman doyduğuna dair bir anlayış kazanabilmesi için bu kararı ona bırakmak, örneğin birlikte yemek yediğiniz bir esnada "Doyduğun zaman yemeğini bırakabilirsin." demek çocuğunuzun daha sağlıklı yeme alışkanlıkları geliştirmesine yardım edebiliyor.

Hupp, S., & Jewell, J. D. (2015). Great myths of child development. John Wiley & Sons.

Benzer yazılar

“Her şey yolunda gidiyor, mutlaka kötü bir şey olmalı!”

Duygusal Beslenmeyle Nasıl Baş Edebiliriz?

Duygusal yemeyi durdurmanın ilk adımı kişisel tetikleyicilerimizi belirlemekten geçiyor. Hangi durumlar, duygular veya insanlar sizi dürtüsel bir şekilde yemek yemeye itiyor?

Yaz Yaklaşırken: Duygusal Yeme Nedir?

Sağlıklı kiloya kavuşamamamızın nedeni nasıl yediğimizden öte neden yediğimizde saklıysa?
Untitled- Thomas Rousset

Çocukları Anlamak İçin Kitap Önerileri

Çocukların dünyası yetişkinlerin dünyasından çok farklı. Onları daha iyi anlamanızı sağlayacak kitapları sizin için derledik!
Jaro-Zbijar

3-5 Yaş Dil Gelişimi

3,4 ve 5 yaşlarındaki çocuklar neleri anlıyor, öğrendikleri kelimeleri nasıl kullanıyorlar ve nasıl cümleler kurabiliyorlar?

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!
Untitled - Essam Marouf

Romantik İlişkilerde Empati Kurabilmek

Romantik ilişkilerde empatinin önemini bilmek kadar, nasıl empati kuracağımızı bilmek de ilişki memnuniyeti konusunda önemli rol oynuyor.
Sophie Lécuyer

Ebeveyn Olarak Psikolojik Yardım Almak

Psikolojik yardım alan bir ebeveynseniz bunu çocuğunuzla paylaşmak konusunda çekinceleriniz olabilir. Bu konuda içinize su serpmeye geldik!
Inna Montano

Çocuk Sahibi Olduktan Sonra İlişkiyi Canlandırmak

Birçok ebeveynin kurduğu cümle: "Çocuktan sonra birbirimizin yüzünü unuttuk!". İlişkinizi yeniden canlandırmak için ne yapabilirsiniz?
Tijana Draws

Oyun Rehberi

Çocuğunuzla oynadığınız oyunları daha keyifli hale getirecek ve oyun davranışlarınıza katkı sağlayacak bir oyun rehberi hazırladık.

footer