Sıcaktan Etkilenen Hayvanlara Çocuklarla Birlikte Destek Olmak

R. Pınar Karan

R. Pınar Karan

Sıcaktan Etkilenen Hayvanlara Çocuklarla Birlikte Destek Olmak

Briony May Smith

Briony May Smith

Küresel ısınma, petrol ya da kömür gibi fosil yakıtların aşırı tüketimi ve ormanlık alanların azalmasının bir sonucu olarak dünya genelinde görülen sıcaklık artışı olarak tanımlanıyor. Bu artış her yıl katlanarak devam ediyor ve yaz günlerini daha da bunaltıcı bir hale getiriyor. Biz, klimanın altında kalarak kendimizi bir nebze olsun serinletebiliyoruz fakat bu durum hayvanlar için geçerli değil. Bu durumda hayvan dostlarımıza yardım etmek hepimizin sorumluluğu. Bu yazımızda sıcak artışından muzdarip hayvanlara yardım ederken çocukları bu sürece nasıl dahil edebileceğinizi sağlayacak 4 öneri vereceğiz.
relate-banner

  1. Veteriner ile görüşürken çocuğunuzun size eşlik etmesine izin verin.
Sizinle yaşayan evcil hayvanın günlük rutini için ya da sıcaktan zarar görmüş hayvanlara yardım etmek için bir profesyonele danışıyor olabilirsiniz. Siz de veteriner ile irtibat halindeyken çocuğunuzun size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın, çocuklar gözlemlemeyi çok severler ve gözlemleri öğrenme süreçlerine katkıda bulunur. Veteriner ile konuşmalarınız onların hayvanlara nasıl yaklaşmaları gerektiğini anlamalarına yardımcı olacaktır.

  1. Çocuğunuzla birlikte kaplara sular koyun.
Yaz aylarında hayvanlar normalden daha fazla su içebilir. Bu nedenle su kaplarının dolu olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Sıcak yaz günlerinde suların daha sık doldurulması, temiz ve serinletici olması çok önemli. Siz de kapları uygun sular ile doldururken çocuğuna kapları ya da minik su şişelerini taşımalarını rica edebilirsiniz.

  1. Hayvanları gölgelik alanlara götürün ya da gölgelik alanlar oluşturun.
Tıpkı bizim gibi hayvanlar da sıcak günlerde gölgelik alanlara ihtiyaç duyuyorlar. Güneşte gördüğünüz hayvanları gölgelik alanlara götürürken çocuğunuzdan destek alabilirsiniz. Örneğin, onun size rehberlik etmesini isteyebilirsiniz. Eğer, hayvanları gölgelik alanlara götüremeyecekseniz o alanları hayvanlara getirmeye ne dersiniz? Bunun için bir güneşlik ya da kullanmadığınız kutular işe yarayabilir. Hayvanlara uygun serin alanlar oluştururken çocuğunuzdan yardım istemeyi unutmayın.

  1. Hayvanlara şefkat gösterin.
Başlarını okşamak, sarılmak ya da mama vermek"¦ Aklınıza ne gelirse! Çocuğunuzla birlikte hayvanlara şefkat göstermek hem korkularını azaltacak hem de hayvanlara merhametle yaklaşmasını sağlayacaktır. Bu noktada çocuğunuzun korktuğu anlarda ona baskı yapmamanızı ve bu süreci gerekirse zamana yaymanız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

[1] 50 ways kids can help animals (n.d.). Retrieved from http://www.humanedecisions.com/50-ways-kids-can-help-animals/
[2] Hot weather advice (n.d.). Retrived from https://kids.spcaeducation.org.nz/responsible-pet-ownership/hot-weather-advice/[3] Houghton, J. (2005). Global warming. Reports on progress in physics, 68(6), 1343.

Benzer yazılar

Wrapped In Love - Amanda Greavette (2016)

Çocuk Sahibi Olmak Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Çocuk dünyaya getirmek çoğunlukla kendi tercihimiz olsa da ilişki memnuniyetini, ebeveynlerin bireysel iyilik hallerini ve hayat düzenlerini oldukça etkiliyor.
Just Throw The Ball - Corinne Hartley

Evcil Hayvanların DEHB Olan Çocuklara Faydaları

Evcil hayvanlar çocuklar için harika birer yakın arkadaş olabiliyor. Bu arkadaşlık DEHB’li çocuklara birçok açıdan iyi geliyor.

Ebeveynleşme Travması

Çocukken gereğinden fazla üstlenilen yükler, ebeveynleşmemize neden olunuyor ve travmatik etkiler bırakıyor. İşte 10 maddede ebeveynleştirme travması.

Kendinize Gaslighting Uyguluyor Olabilir Misiniz?

Gaslighting ilişkilerimizde karşı tarafın bize uygulayabildiği bir çeşit manipülasyon olarak biliniyor. Peki kendi kendimize de gaslighting uyguluyor olabilir miyiz?
Tantrum Painting- Kelci Pauk

Çocuğum Neden Öfke Nöbetleri Geçiriyor?

Çocuklar duygularını öfke nöbetleri aracılığıyla ifade edebiliyorlar. Öfke nöbetleri sırasında çocuğunuza nasıl yardımcı olabilirsiniz?
The 400 Blows - François Truffaut (1959)

Kabul Edilmemişliğin Gölgesinde Bir Çocukluk: The 400 Blows

İlgisiz bir anne, baskıcı kurallarla çalışan öğretmenler arasında kaybolan ve kendine bir yer edinemeyen Antonie’nin hayatını ele alıyor.
Untitled- Thomas Rousset

Çocukları Anlamak İçin Kitap Önerileri

Çocukların dünyası yetişkinlerin dünyasından çok farklı. Onları daha iyi anlamanızı sağlayacak kitapları sizin için derledik!
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Alexey Venetsianov

Eyvah, çocuğumun hayvanlara alerjisi var!

Hayvan alerjilerinin sebepleri neler? Çocuğumun hayvanlara alerjisi var ama biz hayvan sahiplenmek istiyoruz, ne yapmalıyız? Bu soruların cevapları bu yazıda!
Carl Little

Ergenlikte Spor Yapmanın Mental Sağlığa Etkileri

Ergenlik döneminde spor yapmak kişileri mental açıdan nasıl etkiliyor? Kız çocukları depresyona daha mı meyilli?

footer