Hamilelik - Yanlış Bilinenler

Elif Topatan

Elif Topatan

Hamilelik - Yanlış Bilinenler

Blue Rose Pictures

Blue Rose Pictures

Annenin bedeninin şekline göre bebeğin cinsiyetini önceden söyleyebiliriz. (Yanlış)
relate-banner

Günümüzde bebeğin cinsiyetini öğrenmek adına birçok farklı efsane bulunuyor. Örneğin, annenin karnı karpuz şeklinde olduğunda bebeğin cinsiyeti kız ama basket topu şeklinde olduğunda ise erkek olarak öngörülüyor. Öte yandan annenin yüzünün kötüleşmesi veya daha tatlı olması da bu efsaneler arasında yerini alıyor.

Bir araştırma bu efsanelerin aslında yazı tura atmak ile aynı şey olduğunu bizlere gösteriyor. Fakat tabii ki hiçbir kesinlik içermeyen cinsiyet öngörme yöntemlerini eğlence için yapabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken şey kendinizi fazlasıyla kaptırmamak. Eğer bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek sizin için çok önemli bir durum ise hamileliğinizin üçüncü ayının sonlarından itibaren ultrason ile öğrenebilirsiniz. Böylelikle daha doğru bir cevapla karşılaşabilirsiniz.

[1] Hupp, S., & Jewell, J. D. (2015). Great myths of child development. John Wiley & Sons.

Benzer yazılar

Mother and Child by Katie M. Berggren

Aile İçinde Öğrendiğimiz İlişki Modeli Gelecek Romantik İlişkilerimize Nasıl Yansıyor?

Hepimiz ilişki kurmanın farklı yollarını ailemizde öğreniyoruz. Ancak öğrendiğimiz bu yollar her zaman bizi mutlu etmeyebiliyor.

7 Toksik Aile Davranışı

’Çünkü ben öyle istiyorum!’’ Aile içinde görülebilen 7 toksik davranış biçimi bu yazımızda!
Wrapped In Love - Amanda Greavette (2016)

Çocuk Sahibi Olmak Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Çocuk dünyaya getirmek çoğunlukla kendi tercihimiz olsa da ilişki memnuniyetini, ebeveynlerin bireysel iyilik hallerini ve hayat düzenlerini oldukça etkiliyor.
Yellow Bird- David Hettinger

Travma Geçmişi Olan Ebeveynler

Yaşanan travmatik olaylar kişilerin davranışlarını doğrudan etkileyebiliyor. Peki, bu travmalar kişinin ebeveynliğini nasıl etkiliyor?

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.
Two Friends - Salman Toor

Bir Taraf Her Zaman Daha mı Çok Sever?

İki taraf da eşit sevebilir, kıskanabilir ve sevgi gösterebilir mi? Daha çok sevilmek mi daha çok sevmek mi iyi? Bağlanma stillerimiz bu konuda ne söylüyor?
The 400 Blows - François Truffaut (1959)

Kabul Edilmemişliğin Gölgesinde Bir Çocukluk: The 400 Blows

İlgisiz bir anne, baskıcı kurallarla çalışan öğretmenler arasında kaybolan ve kendine bir yer edinemeyen Antonie’nin hayatını ele alıyor.
Untitled- Thomas Rousset

Çocukları Anlamak İçin Kitap Önerileri

Çocukların dünyası yetişkinlerin dünyasından çok farklı. Onları daha iyi anlamanızı sağlayacak kitapları sizin için derledik!
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Alexey Venetsianov

Eyvah, çocuğumun hayvanlara alerjisi var!

Hayvan alerjilerinin sebepleri neler? Çocuğumun hayvanlara alerjisi var ama biz hayvan sahiplenmek istiyoruz, ne yapmalıyız? Bu soruların cevapları bu yazıda!

footer