Partnerinizle İlişkinizi ve İş Yoğunluğunuzu Dengede Tutmak

Zeliha Stefanie  Roesler

Zeliha Stefanie Roesler

Partnerinizle İlişkinizi ve İş Yoğunluğunuzu Dengede Tutmak

Unknown

Unknown

Yoğun bir iş temponuz varsa partnerinize de çocuğunuza da istediğinizden daha az vakit ayırıyormuş gibi hissettiğiniz zamanlar olabilir. Çocukları okula bırakıp oradan işe, sonra işten yeniden okula ve oradan da akşam yemeğine koşuşturuyor gibi hissediyorsanız yaşadığınız anksiyeteyi anlıyoruz. Çoğu ebeveyn için yaşanan bu yoğun iş temposunun bir sebebi aslında bir aileyi manevi olduğu kadar maddi olarak da geçindiriyor olmak. Yaşanan maddi kaygılar, iş temposu ve çocuklarla geçen zamanla birlikte, partnerler çift olarak kaliteli zaman geçirmekte fazlasıyla zorlanıyorlar. Bu da partnerleri tek başlarına kalmış gibi hissettirebiliyor. Size bu gibi zamanlarda aklınızda tutabileceğiniz birkaç maddeden bahsetmek istiyoruz:
relate-banner

  1. Partneriniz, işinizden önce gelsin: Bir evi geçindirebilmek için kişilerin işe gitmeye devam etmesi gerektiğinin farkındayız. Fakat zaten işte yoğun ve can sıkıcı bir gün geçirmişken bunun stresini partnerimize de taşıdığımızda, işler daha da sarpa sarabiliyor. Bu nedenle bu davranışı göstermemeye özen göstermek gerekiyor. İşin yarattığı gerginliği iş yerinde ya da mesai saatlerinde bırakarak, öncelik listenizde partneriniz bir numaraya koyduğunuzda ve bunu karşı tarafa hissettirdiğinizde, ilişki dinamiği de bu durumdan olumlu etkileniyor.
  1. Zaman yaratın!: Biliyoruz, iş ve ev yoğunluğu içinde kendiniz ve partneriniz için bir alan yaratmak imkansızmış gibi geliyor ancak bunu sağlayabilirsiniz. Herkesin dinlenmeye, rahatlamaya ihtiyacı oluyor ve bunu partnerinizle haftanın sadece size ait olan bir saatinde dahi yapabilirsiniz.
  1. Sınırlarınızı belirleyin: Kendinize, partnerinize ve ailenize ayırdığınız süre ne kadar belliyse işinize ayırdığınız da o kadar net olmalı. Sonuçta işiniz sizin bir nevi "özel alanınız". O nedenle sınırını belirlemek faydalı oluyor. Böylece siz de çalışmanız ve kafanızı işinize vermeniz gereken zamanı daha net görmüş oluyorsunuz.
  1. Öfkenizle başa çıkın: İşteki gerginliğinizi sürekli partnerinize yansıtıyor olabilirsiniz. Ancak günün her saati sinirli olmak size de ilişkinize de zarar verebiliyor. En iyi çözüm, öfkenizi geride bırakıp ilişkinizdeki stresi de sonlandırmaya çalışmak.
  1. Sevin!: Belki de en basit adım. İşler karmaşıklaştığında ya da iş aile dengesi karıştığında partnerinizi sevdiğinizi hatırlamanız ve ona bunu hatırlatmanız çok değerli. Onu sevin ve onu desteklediğinizi hissettirin. Partnerinizle bir takım olduğunuzu unutmayın!

[1] Lehal M., (2018). 7 Tips To Maintain a Work-Life Balance During a Relationship. PsychCentral. Retrieved from https://psychcentral.com/blog/7-tips-to-maintain-a-work-life-balance-during-a-relationship#1
[2] Cunha D. (2017). Childcare and Working Parents: The Juggle is Real. Parents. Retrieved from https://www.parents.com/parenting/work/stay-home/childcare-and-working-parents-the-juggle-is-real/

Benzer yazılar

Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!
Mother and Child by Katie M. Berggren

Aile İçinde Öğrendiğimiz İlişki Modeli Gelecek Romantik İlişkilerimize Nasıl Yansıyor?

Hepimiz ilişki kurmanın farklı yollarını ailemizde öğreniyoruz. Ancak öğrendiğimiz bu yollar her zaman bizi mutlu etmeyebiliyor.

7 Toksik Aile Davranışı

’Çünkü ben öyle istiyorum!’’ Aile içinde görülebilen 7 toksik davranış biçimi bu yazımızda!

“Sanki aramıza bir duvar örüldü, şimdi ne yapmalı?”

Bazen romantik partnerlerin arasına duygusal bir mesafe girebiliyor. Bu durumun işaretlerini ve bu durumla nasıl başa çıkılabileceğini sizin için derledik.
Deseos - William Sergeant Kendall (1892)

Destek İstemekte Neden Bu Kadar Zorlanıyoruz?

Destek almak zayıflık mıdır? Profesyonel destek alırsak toplumdan dışlanır mıyız? Kimlerden destek isteriz? Ya aradığımız desteği alamazsak?

footer