Çocukluk Çağı Mastürbasyonu

yer tutucu

Özge Berfin Arıcı

Çocukluk Çağı Mastürbasyonu

Camille Przewodek

Camille Przewodek

Çocukluk çağı mastürbasyonu, erken çocukluk dönemindeki çocukların ellerini veya bir nesneyi kullanarak cinsel organlarını uyarması olarak tanımlanıyor. Çocukların vücutlarını keşfetmelerinin çok doğal bir içgüdü olduğunu biliyoruz. Rastlantısal olarak cinsel bölgelerini uyarmanın rahatlık hissi verdiğini fark edip bu davranışı sürdürmeye devam edebiliyorlar. Çocukluk çağı mastürbasyonu, cinsellikten ziyade rahatlık hissiyle ilişkilendiriliyor. Çocuğunuzun bu davranışı sırasında ona doğru bir tutumla yaklaşmanız, onun duygusal ve cinsel gelişimi için oldukça önemli. Bunun için önerilerimizi inceleyebilirsiniz.
relate-banner

  1. Olumsuz tepki göstermeyin.
Çocuğunuzun mastürbasyon davranışıyla karşılaştığınızda onu korkutmamaya ve utandırmamaya özen gösterin. Bu davranışının ayıp olduğunu söylemeniz ya da kızmanız gelişiminde olumsuz bir etki yaratabilir. Bu tepkinizin nedenini anlamayarak kendisini suçlu hissedebilir. Ayrıca öfkeli ve gizli bir şekilde mastürbasyon yapmaya devam edebilir.

  1. Gizliliği vurgulayın.
Çocuğunuzla mastürbasyon ihtiyacı hakkında konuşabilirsiniz. Ona yaptığı şeyin doğal olduğunu ancak banyoda veya kendi odasında yapmasının daha doğru olacağını söyleyin. Çocuğunuz tavsiyenize hemen olumlu yanıt vermiyorsa kaygılanmayın ve bu eylemin özel bir şekilde yapılması gerektiğini hatırlatmaya devam edin.

  1. Dikkatini dağıtın ve fiziksel teması artırın.
Çoğu zaman çocuklar streslerini azaltmak için veya uyku öncesi rahatlamak için mastürbasyon yapabiliyorlar. Bu gibi durumlarda oyundan faydalanabilir ve ona fark ettirmeden dikkatini başka yönlere çekebilirsiniz. Uyku öncesinde çocuğunuza masaj yaparak veya sakinleştirici bir müzik dinleyerek rahatlamaları için alternatif yollar sunabilirsiniz. Gün boyunca fiziksel temas kurarsanız ve fazladan kucaklaşırsanız da çocuğunuzun mastürbasyon ihtiyacı azalacaktır. Aynı zamanda bu şekilde yakınlığınızı da artırabilirsiniz.

  1. Günlük hayatını etkiler hale geldiğinde uzman desteği alabilirsiniz.
Mastürbasyon sık ve yoğun hale gelirse çocuk her türlü sosyal etkileşimden çekilebilir. Sıkıldığında ya da yorgun olduğunda kendisini rahatlatmak, stresli olduğunda kaygısını azaltmak için yalnızca mastürbasyona başvuruyorsa ve bu durum gün içindeki aktivitelerini engelliyorsa bir uzmana başvurabilirsiniz.

[1] Achwal, A. (2020, December 10). How to handle masturbation in children. Retrieved from https://parenting.firstcry.com/articles/tips-to-handle-masturbation-in-kids/
[2] Mallants, C., & Casteels, K. (2008). Practical approach to childhood masturbation - a review.European Journal of Pediatrics,167(10), 1111.

Benzer yazılar

Beyond the Pleasure Principle - Metra Mitchell

Romantik İlişkide Kendi Cinselliğini Yaşamak

Porno izlemek veya mastürbasyon ilişkiden tatmin olunmadığını mı gösterir? İlişkide partnersiz cinsellik hakkındaki yargıların temellerini ve doğruluğunu inceledik.
Untitled- Thomas Rousset

Çocukları Anlamak İçin Kitap Önerileri

Çocukların dünyası yetişkinlerin dünyasından çok farklı. Onları daha iyi anlamanızı sağlayacak kitapları sizin için derledik!
Carl Little

Ergenlikte Spor Yapmanın Mental Sağlığa Etkileri

Ergenlik döneminde spor yapmak kişileri mental açıdan nasıl etkiliyor? Kız çocukları depresyona daha mı meyilli?
Jaro-Zbijar

3-5 Yaş Dil Gelişimi

3,4 ve 5 yaşlarındaki çocuklar neleri anlıyor, öğrendikleri kelimeleri nasıl kullanıyorlar ve nasıl cümleler kurabiliyorlar?

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!
Untitled - Essam Marouf

Romantik İlişkilerde Empati Kurabilmek

Romantik ilişkilerde empatinin önemini bilmek kadar, nasıl empati kuracağımızı bilmek de ilişki memnuniyeti konusunda önemli rol oynuyor.
Sophie Lécuyer

Ebeveyn Olarak Psikolojik Yardım Almak

Psikolojik yardım alan bir ebeveynseniz bunu çocuğunuzla paylaşmak konusunda çekinceleriniz olabilir. Bu konuda içinize su serpmeye geldik!
Inna Montano

Çocuk Sahibi Olduktan Sonra İlişkiyi Canlandırmak

Birçok ebeveynin kurduğu cümle: "Çocuktan sonra birbirimizin yüzünü unuttuk!". İlişkinizi yeniden canlandırmak için ne yapabilirsiniz?
Tijana Draws

Oyun Rehberi

Çocuğunuzla oynadığınız oyunları daha keyifli hale getirecek ve oyun davranışlarınıza katkı sağlayacak bir oyun rehberi hazırladık.
Shy- Sir Lawrence Alma Tadema

Partnerlerin Sorun Çözme Becerilerinin İlişkiye Etkileri

Tartışmalar sağlıklı bir şekilde çözülemediği zaman ilişkiye zarar verebiliyor. Sorun çözme becerilerimiz bu süreci nasıl etkiliyor?

footer