Baba Oldum, Peki Ya Şimdi?

R. Pınar Karan

R. Pınar Karan

Baba Oldum, Peki Ya Şimdi?

Baker Birth- Susan Joy

Baker Birth- Susan Joy

Partneriniz doğum yaptı ve bebeğinizi kucağınıza aldınız. Bebeğinizle kurduğunuz ilk ten tene temasta kafanız karışmış olabilir ve ne yapacağınızı bilmiyor gibi hissetmiş olabilirsiniz. Bu hissin zamanla geçeceğini hatırlatıp baba olarak ilk ayda neler yapabileceğinizi paylaşmak istiyoruz.
relate-banner

1) Yeni normalinizi oluşturun.

Partnerinizin hamilelik döneminde onunla birlikte edindiğiniz rutinler doğum sonrasında işe yaramayabilir. Bunun için doğumdan sonraki ilk ayda yeni bir rutin oluşturun. Alışverişi kim yapacak? Bebeğinizi kim yıkayacak? Ne zaman yemek yapacaksınız? Bu tarz soruları partnerinizle birlikte cevaplayın. Oluşturduğunuz rutin her zaman işe yaramayabilir. Böyle zamanlarda kavga etmek yerine kendinizi akışa bırakın ve babalık serüveninizden zevk almaya bakın.

2) Sorumluluklarınızı partnerinizle eşit bir şekilde bölüşün.

Bu sorumluluklar içinde bebeğinizin bakımı da var. Bebek bakımında partneriniz kadar donanımlı olmadığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda bebeğinizin altını nasıl değiştireceğinizi ve onun gaz çıkarmasını nasıl sağlayacağınızı doğuştan bilmenizin mümkün olmadığını kendinize hatırlatın. Aynı zamanda partnerinizin sorumluluklarını halletme biçiminin ve hızının sizden farklı olmasını kabul edin. Bebeğiniz bu farklılıkları sevecektir!

3) Bebeğinizle göz teması kurun.

Bebeğiniz ilk aylarında günün büyük bölümünde uyuyacak ve uyanık olduğu zamanlarda sizin onunla ilgilenmenizi isteyecektir. Bu ilgiyi göstermenin en etkili yolu bebeğinizi tutmak ve onunla göz teması kurmaktır. Yapılan çalışmalar, kucakta olan ve göz teması kurulan bebeklerin beyinlerinin aktive olduğunu gösteriyor. Bu aktivasyon ile bebekler güvende hissediyor, rahatlıyor ve ebeveynine bağlanıyor.

[1]Your first hours as a dad (October 29, 2019). Raising Children. Retrieved from https://raisingchildren.net.au/pregnancy/dads-guide-to-pregnancy/late-pregnancy/first-hours-as-a-dad
[2] A Dad's Guide to Life After Childbirth (October 1, 2018). What to Expect. Retrieved from https://www.whattoexpect.com/pregnancy/for-dad/life-after-childbirth.aspx

Benzer yazılar

Sizin Aşkınız Hangisi?

Hiç aşık oldunuz mu? Peki aşkın ne anlama geldiğini düşündünüz mü? Aşk ne demek, hadi gelin birlikte bakalım.
The Letter - David Hettinger

Bitmek Bilmeyen Erteleme Döngüsü

İşlerini son ana bırakanlardan mısınız? Yumurta kapıya dayanmadan odaklanıp çalışamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Erteleme davranışının pençesine takılmış olabilirsiniz!

“Sanki aramıza bir duvar örüldü, şimdi ne yapmalı?”

Bazen romantik partnerlerin arasına duygusal bir mesafe girebiliyor. Bu durumun işaretlerini ve bu durumla nasıl başa çıkılabileceğini sizin için derledik.
Never Lettin Go - Cbabi Bayoc

İlk Aşk veya İlk Nefret: Babalar Ve Kızları

Kız çocuklarının babalarıyla kurdukları ilişkinin partner seçimlerine, vücut algılarına ve cinselliklerine yansımalarını inceliyoruz.
Montmartre Nights - Ania Hobson

Aşırı Paylaşım Yapmak

Neden iyi tanımadığımız birine bir anda bir sürü şey anlatmak isteriz? Kuaförümüz neden aile ilişkilerimizi bilir? Aşırı paylaşım yapmanın nedenlerini ele aldık!

Partnerinize destek olamayacak kadar stresli misiniz?

Bazı faydaları olsa da genellikle stres hayatımızı ve ilişkilerimizi kötü etkiler. Stresle baş etmeye çalışmak enerjimizi zorlar, kaynaklarımızı tüketir ve partnerimize destek vermemize engel olabilir.
Su Yu

Beklenmeyen Hamilelik Psikolojimizi Nasıl Etkiliyor?

Beklenmeyen bir hamilelik yaşandığında bu duruma psikolojik açıdan hazır olmak adına gerçekleştirebileceğimiz birkaç yöntem bulunuyor.
Tijana Draws

Oyun Rehberi

Çocuğunuzla oynadığınız oyunları daha keyifli hale getirecek ve oyun davranışlarınıza katkı sağlayacak bir oyun rehberi hazırladık.
No Name - Carol Marine

Ayrı Dünyaların İnsanları Bir İlişkide Mutlu Olabilirler mi?

Partnerlerin benzerlik ve farklılıklarının, ilişkileri üzerinde olumlu ya da olumsuz etkileri olabiliyor. Bu etkiler neye göre değişiyor?
Dorian Flórez Zuleta

Doğum Sonrası Depresyonda Babanın Rolü

Annenin yaşadığı doğum sonrası depresyonda babaya çok iş düşüyor. İşte bu zorlu dönemde babanın yapması ve yapmaktan kaçınması gereken şeyler!

footer