Çocuklar ve Hayvanlar - Yanlış Bilinenler

Begüm Yılmaz

Begüm Yılmaz

Çocuklar ve Hayvanlar - Yanlış Bilinenler

A Photo from Sonya Elizabeth Photography

A Photo from Sonya Elizabeth Photography

Çocukların çevrelerindeki bir hayvan hayatını kaybettiğinde psikolojilerinin etkilenmemesi için gerçeğin onlardan saklanması gerekir. (Yanlış)
relate-banner

Çoğu ebeveyn çocuklarının evcil hayvanı ya da mahallelerinde ilgilendikleri hayvanlar öldüğünde gerçeği onlardan saklayarak çocuklarına iyilik yaptığını düşünür. Hatta aileler genellikle çocuklarına hayvanın kaçıp gittiğine ya da birilerinin onu aldığına dair hikayeler uydururlar. Ancak ebeveynlerin bu iyi niyetli davranışı genellikle kötü sonuçlanır çünkü çocuklar hayvanları "kaçıp gittiği" için kendilerini suçlayabilirler. Ya da aileler çocuklarına bu şekilde yalan söyleyerek çocuklar bir gün bir şekilde "gerçeği" keşfettiğinde çocuklarının onlara olan güvenini zedeleyebilirler. Bu da uzun vadede çocuğa çok daha büyük bir acı olarak geri döner.

[1] Gray, T. (2016, May 17). 15 myths about Pet Loss. Retrieved May 01, 2021, from https://psychcentral.com/lib/the-15-myths-about-pet-loss#5

Benzer yazılar

Burial of Atala - Anne-Louis Girodet de Roussy-Trioson

Yas Sürecine Destek Olmak

Yas sürecindeki birinin nasıl yanında olabiliriz? Bu yazımızda yas sürecine destek sağlamak için neler yapabileceğimizi anlatıyoruz.

Kendinize Gaslighting Uyguluyor Olabilir Misiniz?

Gaslighting ilişkilerimizde karşı tarafın bize uygulayabildiği bir çeşit manipülasyon olarak biliniyor. Peki kendi kendimize de gaslighting uyguluyor olabilir miyiz?
Alexey Venetsianov

Eyvah, çocuğumun hayvanlara alerjisi var!

Hayvan alerjilerinin sebepleri neler? Çocuğumun hayvanlara alerjisi var ama biz hayvan sahiplenmek istiyoruz, ne yapmalıyız? Bu soruların cevapları bu yazıda!
Shy- Sir Lawrence Alma Tadema

Partnerlerin Sorun Çözme Becerilerinin İlişkiye Etkileri

Tartışmalar sağlıklı bir şekilde çözülemediği zaman ilişkiye zarar verebiliyor. Sorun çözme becerilerimiz bu süreci nasıl etkiliyor?
Briony May Smith

Sıcaktan Etkilenen Hayvanlara Çocuklarla Birlikte Destek Olmak

Sıcak yaz günleri sadece bizi değil aynı zamanda hayvanları da etkiliyor. İşte, bu günlerde zorlanan hayvan dostlarımıza yardım ederken çocuğunuzun size eşlik etmesini sağlayacak dört öneri!
A Photo from Sonya Elizabeth Photography

Çocuklar ve Hayvanlar - Yanlış Bilinenler

Ölüm hayatın bir gerçeği olduğu gibi, kimi çocuklar da özellikle hayvanların ölümüyle bu süreci erkenden deneyimleyebiliyor.

Çocuğunuzu hem sevip hem de...

Annelik her zaman mutlu anlardan ibaret olmayabiliyor. Sınır koymakta ya da benliğinizi korumakta zorlanıyorsanız yalnız değilsiniz.
Unknown

Zor Dönemlerde Başarılı Olmak

Zor dönemlerde başarılı olmak belirsizliğe ve yeni tecrübelere açık, değişen şartlara uyumlu olmamızla bağlantılı olabilir.
Elephant(s) in the Room - Dana Ellyn

Bir Dargın Bir Barışık: Gelgitli İlişkiler

Bir gün harika, ertesi gün toksik... Gelgitli ilişkilerin bir günü diğerine uymuyor. Bu ilişkiler partnerlere büyük zarar verebiliyor.
Afternoon - Gina Blickenstaff

Mükemmel Bir Seks Hayatı Ulaşılmaz Değil

Cinselliğin varlığı, sıklığı ve kalitesi ilişkinin kalitesini de derinden etkiliyor. Peki, iyi bir seks yaşantısı için neler yapılabilir?

footer