Erken Çocukluk Dönemi Eğitiminde Teknoloji Kullanımı

Büşra Kösem

Büşra Kösem

Erken Çocukluk Dönemi Eğitiminde Teknoloji Kullanımı

Unknown (from WeAreTeachers)

Unknown (from WeAreTeachers)

Geçmişe kıyasla günümüzde teknolojinin günlük hayattaki işlevselliği ciddi seviyede artmış durumda. Teknoloji geliştikçe hedef kitle de büyüyor, buradan da çocuklara yönelik oyuncaklar ve uygulamalar geliştiren eğitim teknolojisi doğuyor. Bir dönemin en teknolojik oyuncağı uzaktan kumandalı araba olabiliyorken, şu an çocuklar çeşitli uygulamalar aracılığıyla yabancı dil dahi öğrenebiliyorlar.
relate-banner

Eğitimde teknolojinin yer alması, çocukların kitaplardan uzaklaştırılması ve tamamen sanal bir dünyaya geçiş yapması anlamına gelmiyor. Uzmanlar, dijital araçlardan sağlanabilecek maksimum fayda gözetilerek çeşitli uyarlamalar yapılmasını öneriyor. Dikkat edilmesi gereken bir unsur ise, teknolojinin eğitime dahil edilmesinin çocukların teknoloji alanındaki becerilerini artırmak için değil, çocukların becerilerini geliştirmelerinde teknolojiden yardım almak için var olması oluyor. Çünkü teknolojinin dahil olduğu öğrenme ortamlarında çocukların çok katmanlı bir öğrenme deneyimi elde ettiği görülüyor.

Çocuklarla kodlama çalışan bir ekibin yürütücüsü, çocukların kendi projelerini istedikleri gibi kişiselleştirebilmelerinin ve özgürce çalışabilmelerinin deneyimlerini daha keyifli bir hale getirdiğini söylüyor. Bu süreçte çocukların yapılandırma, yeniden kurma ve bilişimsel düşünme becerilerinin geliştiği görülüyor. Ayrıca projeye katılan çocukların çalışmak istedikleri alanda ve gerekli beceriler konusundaki özgüvenlerinin de olumlu etkilendiği görülüyor.

[1] Kalthoff, A. (2020, December 22). Teaching with technology in early childhood: Yes, it's appropriate and here's how. On Education. Retrieved from https://www.oneducationpodcast.com/blog/2020/2/27/teaching-with-technology-in-early-childhood-yes-its-appropriate-and-heres-how

Benzer yazılar

Carl Little

Ergenlikte Spor Yapmanın Mental Sağlığa Etkileri

Ergenlik döneminde spor yapmak kişileri mental açıdan nasıl etkiliyor? Kız çocukları depresyona daha mı meyilli?
unknown

3-6 Yaş Arası Çocuklara Öğretilecek Yaşam Becerileri

Çocuklarımıza hayata dair öğretmemiz gereken çok fazla şey var. Peki örneğin, 3-6 yaş aralığında bir çocuk temizlik yapabilmeli mi?

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!
Sophie Lécuyer

Ebeveyn Olarak Psikolojik Yardım Almak

Psikolojik yardım alan bir ebeveynseniz bunu çocuğunuzla paylaşmak konusunda çekinceleriniz olabilir. Bu konuda içinize su serpmeye geldik!
Tijana Draws

Oyun Rehberi

Çocuğunuzla oynadığınız oyunları daha keyifli hale getirecek ve oyun davranışlarınıza katkı sağlayacak bir oyun rehberi hazırladık.
Shy- Sir Lawrence Alma Tadema

Partnerlerin Sorun Çözme Becerilerinin İlişkiye Etkileri

Tartışmalar sağlıklı bir şekilde çözülemediği zaman ilişkiye zarar verebiliyor. Sorun çözme becerilerimiz bu süreci nasıl etkiliyor?
Babies from One Month to 24 Months - Nina Leen (1942)

Tuvalet Eğitimi Öncesinde Bilmeniz Gerekenler

Tuvalet eğitimi önemli olduğu kadar zor ve hassas bir süreç. Bu süreci sağlıklı yönetebilmek için öncesinde biraz bilgi edinmekte fayda var.

Hassas Biri Olabilir Misiniz?

"Neden böyleyim?", "Neden her şeyi kafama takıyorum?" ya da "Neden ayrıntılarda boğuluyorum?" gibi sorular zihninizden geçiyor mu? İşte hassas bir insan olduğunuzun göstergeleri.
unknown

Çocukluk Dönemi - Yanlış Bilinenler

Çocuğunuz hayali arkadaşlarıyla mı konuşuyor? Peki bu endişe etmenizi gerektirecek bir durum mu? İşte doğru bilinen yanlışlardan biri!
unknown

Çocukluk Çağının Korkulu Rüyası: Zorbalık

Zorbalığa uğramak çocuklarda travmatik izler bırakabiliyor. Peki çocuğunuzun zorbalığa uğradığını nasıl anlayabilirsiniz?

footer