Çocuğum İçin Uygun Okulu Nasıl Seçebilirim?

Gökçenay Kaplan

Gökçenay Kaplan

Çocuğum İçin Uygun Okulu Nasıl Seçebilirim?

Untitled- Corinne Heartley

Untitled- Corinne Heartley

Çocuğunuz okula başlıyor veya okul değiştiriyorsa sizi bir karar verme süreci bekliyor. Fakat çocuklar için en uygun okulu seçmek ebeveynler için kolay olmayabiliyor. Bu durumda, ebeveynlerin en doğru okulu seçme isteği ile kaygılı hissetmeleri ortak ve doğal bir durum olarak ortaya çıkıyor.
relate-banner

Çocuğunuz için en uygun okulu seçerken çocuğunuzun kişisel özelliklerinin, ihtiyaçlarının, güçlü ve zayıf yanlarının, ilgi duyduğu alanların neler olduğuna dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca okulların sahip oldukları kültürlere ve değerlere dikkat etmek de önem taşıyor. Okul seçiminde size yardımcı olması için cevabını arayacağınız bazı sorular ise şöyle:

  • Bulunduğunuz yerdeki çocukların çoğunluğu hangi okula gidiyor? Ebeveynlerin bu konudaki deneyimleri nasıl?
  • Okulun akademik başarısı nasıl?
  • Çocuğunuzun öğrenme sürecini desteklemek için ne yapılıyor (öğrenci kulüpleri, ekstra dersler, akran desteği)?
  • Okula ulaşım nasıl sağlanıyor? Bu ulaşım şekli çocuğunuz için uygun mu?
  • Okulda ders dışı aktivitelere (resim, müzik, tiyatro) ne kadar önem veriliyor?
  • Okul, çocukların ders dışı ihtiyaçlarını (ekstra yabancı dil dersi, psikolojik destek vb.) ne kadar karşılamaya hazır?
  • Çocuğunuz hangi okulu tercih ediyor?
  • Okuldaki, sınıftaki öğrenci sayısı çocuğunuz için uygun miktarda mı?
Ayrıca her okulun ağırlık verdiği alanlar farklı olabiliyor. Bazıları spor aktivitelerine daha çok ağırlık verirken bazı okullar sanat aktiviteleri ve akademik başarıyı dengede tutmaya çalışıyor. Bazı okullar dini eğitime önem verirken bazıları fen ve matematik alanlarına yoğunlaşabiliyor. Burada çocuğunuz için hangisinin daha önemli ve uyumlu olduğunu tespit etmek ve ona göre karar vermek daha olumlu sonuçlar doğuruyor.

[1] Choosing a School for Your Child. (2018, July 18). The Australian Parenting Website. Retrieved March 13, 2021, from https://raisingchildren.net.au/preschoolers/play-learning/preschool/choosing-a-school

Benzer yazılar

Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!
Wrapped In Love - Amanda Greavette (2016)

Çocuk Sahibi Olmak Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Çocuk dünyaya getirmek çoğunlukla kendi tercihimiz olsa da ilişki memnuniyetini, ebeveynlerin bireysel iyilik hallerini ve hayat düzenlerini oldukça etkiliyor.
Just Throw The Ball - Corinne Hartley

Evcil Hayvanların DEHB Olan Çocuklara Faydaları

Evcil hayvanlar çocuklar için harika birer yakın arkadaş olabiliyor. Bu arkadaşlık DEHB’li çocuklara birçok açıdan iyi geliyor.
İsimsiz- Anne-Sophie Tschiegg

Bir İnsanı Çekici Kılan Nedir?

Bir insandan etkilenmemizde birçok farklı sebep rol oynayabiliyor. Bir insana bakıp “Ne kadar çekici!” dememizi sağlayan özellikler neler?

Ebeveynleşme Travması

Çocukken gereğinden fazla üstlenilen yükler, ebeveynleşmemize neden olunuyor ve travmatik etkiler bırakıyor. İşte 10 maddede ebeveynleştirme travması.
Never Lettin Go - Cbabi Bayoc

İlk Aşk veya İlk Nefret: Babalar Ve Kızları

Kız çocuklarının babalarıyla kurdukları ilişkinin partner seçimlerine, vücut algılarına ve cinselliklerine yansımalarını inceliyoruz.
Tantrum Painting- Kelci Pauk

Çocuğum Neden Öfke Nöbetleri Geçiriyor?

Çocuklar duygularını öfke nöbetleri aracılığıyla ifade edebiliyorlar. Öfke nöbetleri sırasında çocuğunuza nasıl yardımcı olabilirsiniz?
The 400 Blows - François Truffaut (1959)

Kabul Edilmemişliğin Gölgesinde Bir Çocukluk: The 400 Blows

İlgisiz bir anne, baskıcı kurallarla çalışan öğretmenler arasında kaybolan ve kendine bir yer edinemeyen Antonie’nin hayatını ele alıyor.

footer