Güvenli Bağlanma ve Oyun

Feyza Yeliz Bayındır

Feyza Yeliz Bayındır

Güvenli Bağlanma ve Oyun

Corinne Hartley

Corinne Hartley


relate-bannerÇocuklar dünyayı keşfetmek, anlamlandırmak ve olup bitenler arasında ilişkiler kurmak için çeşitli deneyimler yaşıyor ve oyunlar oynuyorlar. Deniyor, bazen yanılıyor, bir yolunu bulup tekrar deniyor ve bir şekilde öğreniyorlar. Bu keşif ve gelişim sürecinde güvende hissedebilmek ve özgüvenli olabilmek için onları destekleyen ebeveynlerine ihtiyaç duyuyorlar. Çocuğun güvende hissedebilmesi ve ebeveyni ile güvenli bağlanmanın gerçekleşebilmesi için duygusal ve fiziksel olarak ihtiyaçlarının karşılanması büyük önem taşıyor. Bu noktada, oyun oynamak çocuğun hem duygusal hem de fiziksel ihtiyaçlarını gidermek için önemli faktörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda, oyunu duygusal bir ihtiyaç olarak ele alıyor ve ebeveyn-çocuk arasında güvenli bağlanmayı destekleyen oyun türlerini inceliyoruz. Erken çocuklukta güvenli bağlanma ve oyun üzerine uzun yıllar çalışmalar yürütmüş olan gelişim psikoloğu Aletha Solter

[1]Solter, A. J. (2016). Attachment play how to solve children

Benzer yazılar

Negro - Cristina Troufa

Tehdit ve Bakım Kaynağı Aynı İnsan Olduğunda - Düzensiz Bağlanma

Bağlanma stillerinin çok popüler olmayan ancak belki de anlaşılmaya en çok ihtiyaç duyan türü: düzensiz bağlanma. Detayları yazımızda.
The Meal - Alex Gross (2016)

Bağlanma Stilleri ve Ayrılık Sonrası Davranışlar

Eğer ayrılmayı isteyen ve ilişkiyi bitiren taraf biz değilsek ayrılık sonrası kısa dönemde davranışlarımızı neler belirler?

Partnerle Seks Hakkında Konuşmak Cinsel Tatmini Artırıyor!

Partnerinizle cinsellik hakkında konuşmak istiyor ama nasıl yapabileceğinizi bilmiyorsanız bu yazımız tam size göre!
İsimsiz

Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan Türkçe şarkıları derledik!
How being attached to you felt like sometimes - Laura Miclea

Kaygılı - Kaçıngan Birlikteliği Mümkün mü?

Yüksek seviyede bağlanma kaygısı ve kaçınması ilişkide belli sorunlarla ilişkilendiriliyor. Peki kaygılı ve kaçıngan bağlanan iki kişi bir ilişki sürdürebilir mi?
Seduction in Blues and Greens - Malcolm T. Liepke

Neden Ayrılamayız?

Neden bizi çok da mutlu etmeyen bir ilişkinin içinde kalmaya devam ederiz? Olumsuz deneyimlerimize rağmen niye ilişkiyi bitirmeyiz? Cevabı yazımızda!
Menstruation on The Rocks- Brian Sims

Regl Nedir?

Regl olmak ayıp ya da gizlenecek bir durum değil. Peki regl çocuklarla nasıl konuşulmalı?
Two Friends - Salman Toor

Bir Taraf Her Zaman Daha mı Çok Sever?

İki taraf da eşit sevebilir, kıskanabilir ve sevgi gösterebilir mi? Daha çok sevilmek mi daha çok sevmek mi iyi? Bağlanma stillerimiz bu konuda ne söylüyor?

Aşkın İyileştirici Hali : Güvenli Bağlanmayı Anlatan Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan şarkıları derledik!
Going Out - Fabienne Jenny Jacquet

Duygusal Zeka Nedir? - 2

Duygusal zeka ilişkilerimizi yakından etkiliyor. Duygusal zekanın nelerden etkilendiğini ve nasıl geliştirilebileceğini açıklıyoruz!

footer