Çocuklar İçin Nezaketli Davranış Pratikleri

Rengim Lal Kılavuz

Rengim Lal Kılavuz

Çocuklar İçin Nezaketli Davranış Pratikleri

Untitled - Maria de Vries

Untitled - Maria de Vries

Çocuklara başkalarına karşı nezaketli davranışlarda bulunmayı öğretmek aileler için kimi zaman zorlu bir süreç olabiliyor. Öte yandan araştırmalara göre, nezaketli davranışlarda bulunmak çocukların öz saygılarında, öğrenme motivasyonlarında ve dikkatlerinde artışa; zorbalık ve şiddete yönelik davranışlarında ise azalmaya sebep oluyor.
relate-banner

Çocukların para bağışı yapmak gibi eylemleri bu eylemler soyut oldukları için anlamaları zor olduğu için daha somut yardımlarda bulunmalarına ön ayak olmak bu konuda gelişim göstermeleri için daha etkili olabiliyor.

  • Çocuğunuzla birlikte yenilebilen bir bitkinin tohumunu ekerek büyüdüğünde onu ihtiyacı olan birine vereceğinizi açıklayabilirsiniz. Büyüyene kadar ne zaman sulanması gerektiğini konuşarak sorumlulukları paylaşabilirsiniz.
  • Evdeki kullanılmış oyuncakları, kitapları ve kıyafetleri çocuğunuzla birlikte toplayarak ihtiyacı olan çocuklara verebilirsiniz. Bunu yaparken verilecek eşyaları çocuğunuzun seçmesinde fayda vardır. Eşyaların nereye gideceğini ve bu durumun ne gibi olumlu sonuçlar yaratacağını çocuğunuzla konuşabilirsiniz.
  • Çocuğunuzla bir kek yapabilir ve bu keki birlikte bir komşunuza ya da akrabanıza götürebilirsiniz.

[1] Morin, A. (2020, July 29). 7 Random Acts of Kindness for Kids. VeryWellMind. Retrieved from: https://www.verywellfamily.com/random-acts-of-kindness-for-kids-4136440

Benzer yazılar

Ailemizle Siyaset Konuşmanın Sağlıklı Bir Yolu Var Mı?

Siyasi görüşlerimiz her zaman sevdiklerimizin düşünceleriyle aynı olmayabilir ve bu konuda tartışabiliriz elbette. Ancak siyaset konuşmalarını aile ilişkilerimize zarar vermeden nasıl gerçekleştiririz?

The End of the F***ing World

Ergenlik dönemindeki iki gencin yaşadıkları travmatik deneyimlerin kendileriyle ve başkalarıyla olan ilişkilerini nasıl şekillendirdiğine odaklanan, kara mizah ve dram türünde bir mini dizi izlemek ister misiniz?

7 Toksik Aile Davranışı

’Çünkü ben öyle istiyorum!’’ Aile içinde görülebilen 7 toksik davranış biçimi bu yazımızda!

Yaşam Enerjimizi Tüketen Bazı Davranışlarımız

Sıkça başvurduğumuz bazı davranışlarımız aslında enerjimizi alıp götürüyor. Sizin için bu davranışları listeledik.
Pencere - Oyun Atölyesi

İlişkileri Merkezine Alan Tiyatro Oyunları

İnsanı insana insanla anlatma sanatı: tiyatro! Yakın ilişkileri sahneye taşıyan tiyatro oyunlarını sizler için derledik.

İlişkinizde Bu 5 Davranışı Göstermeyi Bırakın!

İstemeden yaptığınız bazı davranışlar ilişkinize zarar veriyor olabilir mi? Bu yazımızda ilişkilerinizde uyguluyorsanız gözden geçirmenizin iyi olacağı 5 davranıştan bahsettik.

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Alexey Venetsianov

Eyvah, çocuğumun hayvanlara alerjisi var!

Hayvan alerjilerinin sebepleri neler? Çocuğumun hayvanlara alerjisi var ama biz hayvan sahiplenmek istiyoruz, ne yapmalıyız? Bu soruların cevapları bu yazıda!
Spending Time- Martin Parr (1986)

Ebeveynlerimizden Sürekli Duyduğumuz 6 Cümle

Zihnimize ebeveynlerimizin sesiyle kazınan bazı cümleler var. O cümlelerden altısını seçtik. Bakalım aralarında size de tanıdık gelenler var mı?

footer