Taşınmayı Keyifli Hale Getirmenin 6 Yolu

kategori

Yakın İlişkiler

Taşınmayı Keyifli Hale Getirmenin 6 Yolu

Taşınmak heyecanlı bir hayat değişikliği olduğu kadar stres seviyesini artıran da bir durum. Heyecan, mutluluk, üzüntü ve kaygı gibi olumlu ve olumsuz duyguları aynı anda deneyimlemek çok sık yaşadığımız bir şey olsa da çoğumuzun kafasını karıştırabiliyor. Hal böyle olunca normalde baş edebildiğimiz zorluklarla sağlıklı ve efektif bir şekilde baş etmekte zorlanabiliyoruz. Bu yazımızda taşınma gibi zorlayıcı hayat olaylarından nasıl keyif alabileceğimizi anlatıyoruz.

  1. Olumlu yanlarına odaklan.

Taşınma sebebimiz ne olursa olsun ve taşınmak ne kadar zorlayıcı olursa olsun bize bazı getirileri olduğunu inkar edemeyiz. Bu getirileri hatırlamak adına bir liste yapmak faydalı olabilir. Bu listeye yeni insanlarla tanışmak, yeni alışkanlıklar edinmek, yeni manzaralar keşfetmek gibi dört gözle beklediğimiz şeyleri yazabiliriz. Günlük hayatımızdaki deneyimlerin olumlu yanlarına odaklanmak için ne kadar çaba gösterirsek mutlu olma şansını yakalayabiliyoruz.

  1. Öz bakımını ihmal etme.

Taşınma stresini deneyimlerken bedenimizin ve zihnimizin sağlığını göz ardı etmek çok kolay oluyor. Çok ağır şeyler taşıyabiliyor ya da taşınma günü yaklaştıkça hiç durup dinlenmeden planlama yapabiliyoruz. Ancak tüm bunlar günün sonunda tükenmiş hissetmemize yol açıyor. Oysa bize iyi gelen şeyleri yapmaya devam ettiğimizde zorlu olaylarla mücadele edecek gücü daha kolay bulabiliyoruz.

  1. Planlı ol.

Ev değiştirme hevesi beraberinde epey yoğun bir iş listesi getirebiliyor. Yapmamız gerekenleri bir bir listelemek ve her yaptığımızın ardından listeye bir tik işareti koymak stres seviyemizi makul bir seviyede tutmamıza yarayabiliyor. Bunu başarabilmemiz için basit ve genel işlerin yazılı olduğu bir liste oluşturup ardından her bir maddeyi küçük görevlere bölmemiz öneriliyor. Bu listenin yanı sıra bir zaman çizelgesi oluşturmak da işleri zamanında yapabilmemiz için faydalı oluyor.

  1. Arınma fırsatını değerlendir.

Taşınma sırasında eşyalarımızı gözden geçirirken aslında hem fiziksel hem de duygusal bir arınma fırsatı yakalıyoruz. Bu fırsatı değer verdiğimiz ve bize iyi gelen şeylerle bizi hantallaştırıp geride tutan, bize iyi gelmeyen şeyleri ayırt etmek için değerlendirebiliriz. Bu sayede bazı eşyalarımızdan kurtulup yeni alanımıza tazelenmiş bir şekilde geçiş yapabiliriz.

  1. Mükemmelliyetçi düşünce yapısından uzaklaş.

Taşınma süreci ister istemez kaotik bir hal alabiliyor. Bu gerçekle yüzleşmek ve bunu kabul etmek bizi karşımıza çıkacak engellere hazırlıyor. Karşılaşacağımız kaosu kucaklayarak ve mükemmeli aramayı bir süreliğine de olsa bırakarak daha gerçekçi ve sağlıklı beklentilerle taşınma sürecini atlatabiliriz.

  1. İlişkilerine özen göster.

Taşınmanın en zorlayıcı yanlarından biri de alıştığımız ve benimsediğimiz sosyal çevreden uzaklaşmamıza sebep olması. Ama taşınmak tüm ilişkilerimizi bir kenara atmak anlamına gelmek zorunda değil! Ekstra çaba sarf ederek eski dostluklarımızı sürdürmeye dikkat etmek bize iyi geliyor. Öte yandan eskiye takılı kalmadan yeni ilişkiler kurma fırsatlarını değerlendirmek de sosyal hayatımızdan tatmin olmamızı sağlıyor.relate-banner

Gould, W. R. (2022, Sept 11). Moving Stress: How to Cope With Relocation. Very Well Mind. Retrieved from https://www.verywellmind.com/moving-stress-how-to-cope-with-relocation-6385996

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Lionel Le Jeune - Indian Summer

Daha Motive Hissetmeniz Mümkün!

Uzun süredir motivasyonsuz ve amaçsız hissediyor, günlerinizin durağan ve birbirinin aynısı gibi geçtiğini düşünüyorsanız languishing yaşıyor olabilirsiniz.
Sahara Novotna - Willing To Take Risks

Riskten Kaçınmanın Riski: Konfor Alanlarımız

Siz de konfor alanınızdan çıkmakta zorlanıyor ve bir türlü risk alamıyorsanız bu yazıdan ilham alabilirsiniz!

“Her şeyi son ana bırakıyorum.” Peki ya yaşamayı?

Ertelemek kronik ve otomatik bir hale geldiğinde bizim için zararlı bir davranış haline gelebiliyor. Kendimizi yalnızca görevlerimizi değil aslında yaşamın kendisini ertelerken bulabiliyoruz.

Hep Siz Mi Özür Diliyorsunuz?

Özür dilemek ilişkilerimizi olumlu bir şekilde etkilese de gereğinden fazla özür dilediğimizi fark ettiğimiz noktada durup düşünmemiz hem kendimiz hem de ilişkimiz için daha sağlıklı oluyor.

Taşınmayı Keyifli Hale Getirmenin 6 Yolu

Bu yazımızda taşınma gibi zorlayıcı hayat olaylarından nasıl keyif alabileceğimizi anlatıyoruz.
Never Lettin Go - Cbabi Bayoc

İlk Aşk veya İlk Nefret: Babalar Ve Kızları

Kız çocuklarının babalarıyla kurdukları ilişkinin partner seçimlerine, vücut algılarına ve cinselliklerine yansımalarını inceliyoruz.

Kendinizle Nasıl Bir İlişki İçerisindesiniz?

Hayatımızda kurduğumuz belki de en önemli ilişki olan kendimizle ilişkimiz ne kadar güvenli? Kendimizle güvenli bir ilişki kurmak için neler yapabiliriz?

Romantik İlişki İçerisindeyken Kendimizi Hangi Yollarla Sabote Ederiz?

Romantik ilişkinizde yolunda gitmeyen şeyler mi var? Peki ya ilişkinizi farkında olmadan sabote eden sizin davranışlarınızsa?
Shy- Sir Lawrence Alma Tadema

Partnerlerin Sorun Çözme Becerilerinin İlişkiye Etkileri

Tartışmalar sağlıklı bir şekilde çözülemediği zaman ilişkiye zarar verebiliyor. Sorun çözme becerilerimiz bu süreci nasıl etkiliyor?

footer