Aşkı İlmek İlmek İşleyenler: İlişkinizin Nasıl Bir Örüntüsü Var?

kategori

Yakın İlişkiler

Aşkı İlmek İlmek İşleyenler: İlişkinizin Nasıl Bir Örüntüsü Var?

Her ilişki kendi başına bir dans gösterisi gibi! Kendi becerilerimiz ve hareketlerimiz, partnerimizinkilerle birleşiyor, karşılıklı bir ritim oluşturuyor ve kendimizi bu dansa bırakıyoruz. Bazı danslar keyifliyken bazıları bize zarar verebiliyor. Sizin için sık rastlanan ilişki örüntülerini derledik.

Güvenli ve Bütüncül

Bu tür ilişkilerde kişiler; otantik kendilikleriyle bağlantı içerisinde, hiçbir tehdit hissetmeden sadece kendileri gibi var olabilirler. Partnerlerinin duygusal durumlarına uyum sağlar, empati kurar ve iletişimi güçlü tutarlar.

Aşırı Bireyselleşmiş

Bu kişiler karşısındakine güvenmekten ve bağlanıyor olmaktan rahatsızlık duyabilirler. Genellikle “Benim kimseye ihtiyacım yok!” mentalitesinde davranır, rahatsız edici durumlarda kaldıklarında bir hayalete dönüşebilirler.

Aşırı Uyarılmış

Bu tür ilişkilerde her şey hızla tüketilir hale gelir. Partnerler karşısındaki kişinin kişiliğini, beğenilerini ve hobilerini benimseme eğilimindedir. Terk edilme ihtimalinin uyandırdığı korkuya karşılık yoğun bir güvenceye ihtiyaç duyarlar.

İt ve Çek!

Bu kişiler yakınlık aradıkları kadar yakınlıktan korkarlar. Partnerleri ve ilişkilerini değerlendirirken siyah ve beyaz görürler; her şey ya mükemmel ya da korkunçtur. Yakınlık hissetmek ya da dikkatleri üstüne toplamak ve onaylanmak adına bilinçsiz biçimde çatışma yaratabilirler.

Kopuk

Kopuk bir örüntüde kişiler ilişki içerisinde iç dünyalarına kapanırlar ya da kopuk hissederler. Bağlanmış hissetmek, cinsel bir yakınlık kurmak ya da partnerlerinin duygularına kulak vermek onlar için zorlayıcı deneyimler olabilir. Bastırılan öfkeleri ani duygu patlamalarına yol açabilir.relate-banner

Bu yazı, @the.holistic.psychologist isimli hesabın “What’s Your Relationship Pattern?” isimli gönderisinden derlenmiştir.

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.

Sizin Aşkınız Hangisi?

Hiç aşık oldunuz mu? Peki aşkın ne anlama geldiğini düşündünüz mü? Aşk ne demek, hadi gelin birlikte bakalım.

“Her şey yolunda gidiyor, mutlaka kötü bir şey olmalı!”

Yaz Yaklaşırken: Duygusal Yeme Nedir?

Sağlıklı kiloya kavuşamamamızın nedeni nasıl yediğimizden öte neden yediğimizde saklıysa?

Olgun Bir İlişkiye Nasıl Sahip Olurum?

İlişkinizin ne kadar olgun olduğunu merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın!

Duygularımızla ilgili öğrendiğimizi unutmamız gereken 7 şey

Duygularımız söz konusu olduğunda bazı hatalı düşüncelere sahip olabiliyoruz. Bu düşünceleri, doğru ve bize iyi gelecek düşüncelerle değiştirmek mümkün! Buyrun yazımıza…

Yoğun Hissedilen Duygularla Nasıl Baş Edilebilir?

Yoğun duygular aniden zihninize üşüşünce durup kendi içsel kaynaklarınıza göz atmaya ne dersiniz?
The Letter - David Hettinger

Bitmek Bilmeyen Erteleme Döngüsü

İşlerini son ana bırakanlardan mısınız? Yumurta kapıya dayanmadan odaklanıp çalışamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Erteleme davranışının pençesine takılmış olabilirsiniz!

“Sanki aramıza bir duvar örüldü, şimdi ne yapmalı?”

Bazen romantik partnerlerin arasına duygusal bir mesafe girebiliyor. Bu durumun işaretlerini ve bu durumla nasıl başa çıkılabileceğini sizin için derledik.

Duygu Yüklü Konuşmalarda Ara Verme İhtiyacı Duyuyor Musunuz?

Zor bir konuşma esnasında molaya ihtiyacımız olabilir. Peki bunu karşımızdakine nasıl söylemeli?

footer