Hayatınızda Drama Oluşmasından Kaçınmanın 5 Yolu

kategori

Yakın İlişkiler

Hayatınızda Drama Oluşmasından Kaçınmanın 5 Yolu

Hepimiz hayatta inişler ve çıkışlar yaşıyoruz ancak bazı kişilerin hayatı sürekli drama ile çevrili olabiliyor. Bu durum da sağlıklı ilişkiler kurmayı zorlaştırabiliyor. Psikiyatrist Abigail Brenner; "Kendinize başkalarının dramalarına derinden dahil olmanıza izin verdiğinizde sonunda acı çekebilirsiniz. Sonunda başkalarını ve onların başına gelenleri kendilerinden daha fazla önemsemeye başlayabilirsiniz. Başkalarının sorunlarını düzeltmek veya çözmek sizin sorumluluğunuz değil." diyerek bu durumu özetliyor. Peki hayatınızdan dramayı nasıl uzak tutabilirsiniz?
  1. İlişkilerinizi değerlendirin. Kimin gereğinden fazla ilgi ve dikkat istediğini fark edin.
  2. Başkalarıyla nasıl etkileşim kurduğunuzu gözden geçirin. Herhangi bir olaya ya da konuşmaya müdahil olmadan önce dinleyin ve gözlemleyin.
  3. Kendi hayatınıza daha fazla odaklanın. Boş zamanlarınızı daha çok kendinizi geliştirmek adına kullanmaya çalışın.
  4. Sınırlarınızı belirleyin. Başkalarının yaşadığı her probleme siz koşamazsınız. Bir duruma dahil olmadan önce sınırlarınız olduğunu kendinize ve karşı tarafa hatırlatın.
  5. Etkili stratejiler geliştirin. Biri sizi hayatındaki dramalara sürüklediğinde tarafsız kalmaya çalışın.
relate-banner

Bu gönderi @psych_today adlı hesabın "5 Ways to Avoid Drama in Your Life" adlı gönderisinden derlenmiştir.

Benzer yazılar

Hayatınızda Drama Oluşmasından Kaçınmanın 5 Yolu

Hepimiz hayatta inişler ve çıkışlar yaşıyoruz ancak bazılarımızın hayatı sürekli drama ile çevrili olabiliyor. Peki hayatımızdan dramayı nasıl uzak tutabiliriz?
Moonlight Over The Ocean - Marianna Foster

Otizm Spektrum Bozukluğu ve Romantik İlişkileri

Otizm spektrum bozukluğu yakınlık ve bağ kurmaya engel değil... Peki bu durum romantik ilişkilerimizi nasıl etkiliyor olabilir?

footer