İlişkiniz Uzun Süreli Olacak Mı?

kategori

Yakın İlişkiler

İlişkiniz Uzun Süreli Olacak Mı?

İLİŞKİNİZİN UZUN SÜREBİLECEÄžİNE DAİR 10 İŞARET

  1. Birbirinizin yanında kendinizi rahat hissetmeniz
Kendinizi sürekli olarak düzeltme ihtiyacı duymuyor, olmadığınız biri gibi davranmanız gerekmiyorsa ya da kendiniz olduğunuz için özür dilemenizi gerektirecek durumlar yaşanmıyorsa, bu durum ilişki içerisinde kendinizi rahat hissettiğinizi gösterir.
  1. Birbirinizi her zaman karşılıklı olarak desteklemeniz
Kendinize bir hedef koyduğunuzda, partneriniz ona bağlı kalacağınıza ve başaracağınıza inanır. Bunun tam tersi de geçerlidir. Hayatta karşınıza çıkacak her şey için birbirinize güvenebileceğinizi böylece anlayabilirsiniz.
  1. Geçmişiniz hakkında açık sözlü olmanız.
İlk buluşmada içinizi tamamen açmayacak olsanız da, bir ilişki kurduğunuzda birbirinize yavaşça fakat dürüst bir biçimde açılabilmeniz iyi bir işarettir.
  1. Birbirinizin başarılarını değerli görüp kutlamanız
Uzun süre beraber olan çiftler her zaman aynı takımda olduklarını hatırlarlar. Partnerin başarısı tehdit edici veya kıskançlık uyandırıcı olmamalıdır.
  1. Yanlış bir şey yaptığınızda birbirinizden içtenlikle özür dilemeniz
İlişkide çatışmalar ya da yanlış anlaşılmalar kimi zaman kaçınılmaz olabilir. Fakat önemli olan bu yanlış anlaşılmalar ya da çatışmalar sonrası nasıl bir araya gelebildiğinizdir.
  1. Karşılıklı olarak iyi dinleyiciler olmanız
Partnerinizle konuşmaya çalıştığınızda sizi bölüyor mu yoksa göz teması kurup düşünceli bir şekilde yanıt veriyor ve ona anlattığınız şeyleri hatırlıyor mu?
  1. Benzer değerleri ve ortak yaşam hedeflerini paylaşmanız
Tek eşlilik hakkındaki görüşleriniz, bir gelecek kurma arzunuz ve finansal hedefleriniz gibi önemli konularda aynı düşüncedeyseniz, bu durum sizi bir arada kalmaya teşvik edebilir.
  1. Kavga ettiğinizde bunu adil bir biçimde yapmanız
Herhangi bir ilişkide çatışma kaçınılmazdır. Tartışmak uyumsuz olduğunuz anlamına gelmez, insan olduğunuz anlamına gelir. Önemli olan bu hararetli anlarda kendinizi nasıl yönettiğinizdir.
  1. Maceracı olmanız ve birlikte yeni şeyler denemekten zevk almanız
Farklı yerleri ziyaret etmek, birlikte hobi edinmek veya yeni arkadaşlarla planlar yapmak gibi.
  1. Seks hayatınızı renklendirmeniz
Hayır, bu partnerinizin size göre aşırı olan fantezilerinin hepsini gerçekleştirmeniz gerektiği anlamına gelmez. Ancak, güvende hissettiğinizde açık fikirli olmak ilişkiyi daha uzun ömürlü yapabilir.relate-banner

Borresen, K. (2019, October 03). 10 early signs your relationship will last. Retrieved March 30, 2021, from https://www.huffpost.com/entry/early-signs-relationship-last_l_5d951f38e4b02911e11560b1?fbclid=IwAR2et3HWZ-_4NnBPGe7bAq7UnhN-ePPzHbxCAwVd6a_KG0rdIstCsPP0DQg

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İlişkimize Zarar Veren 7 Düşünce Kalıbını Nasıl Değiştiririz?

Zihnimizde dönen bazı düşünce kalıpları partnerimizle aramızda çatışmalar ve hatta ayrılıklar yaşamamıza sebep olabiliyor. Gelin birlikte bize ve ilişkimize zarar veren bu düşünce kalıplarına ve bu kalıpları nasıl değiştirebileceğimize bakalım.

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.

Romantik İlişkiler ve Psikolojik Sağlık

Romantik ilişkiler psikolojik sağlığı nasıl etkiliyor? Bu yazıda psikolojik sağlık ile ilişkiler arasındaki ilişkiyi derledik.

İlişkinin Ana Kuralları

İlişkinizde partnerinizle birlikte belirlediğiniz bazı kurallar o ilişkinin daha sağlıklı yürümesini sağlayabilir. Gelin birlikte bakalım.

İlişkinizde Bu 5 Davranışı Göstermeyi Bırakın!

İstemeden yaptığınız bazı davranışlar ilişkinize zarar veriyor olabilir mi? Bu yazımızda ilişkilerinizde uyguluyorsanız gözden geçirmenizin iyi olacağı 5 davranıştan bahsettik.

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!
Inna Montano

Çocuk Sahibi Olduktan Sonra İlişkiyi Canlandırmak

Birçok ebeveynin kurduğu cümle: "Çocuktan sonra birbirimizin yüzünü unuttuk!". İlişkinizi yeniden canlandırmak için ne yapabilirsiniz?

footer