Romantik İlişkinizi Gözden Geçirmeli Misiniz?

kategori

Yakın İlişkiler

Romantik İlişkinizi Gözden Geçirmeli Misiniz?

  1. Sıradan bir günde ilişkiniz ile ilgili duygunuz ne oluyor?
  2. Partnerinizle içinizden geçenleri konuşabilme konusunda rahat hissediyor musunuz?
  3. Partnerinizle olan konuşmalarınız duygusal veya fiziksel açıdan zarar verici özelliklere sahip mi?
  4. Geriye dönüp baktığınızda yaşadığınız problemleri halının altına süpürdüğünüzü mü yoksa birlikte çözdüğünüzü mü düşünüyorsunuz?
  5. İki tarafın da memnun olduğu bir çözüm yolu bulabiliyor musunuz?
  6. Güzel zamanlarınız kötü zamanlarınıza ağır basıyor mu?
  7. Birlikte iyi çalışıyor musunuz, birbirinize destek oluyor musunuz ve birbirinizin mutluluğunu önemsiyor musunuz?
İlişkinizi ve ilişkinizle birlikte ilerleyen hayatınızı bir arada sürdürmek istiyor musunuz? İlişkinizde neleri değiştirmek istiyorsunuz? relate-banner

Taibbi, R. (2020, September 19). 9 Questions to Assess the Health of Your Relationship. Psychology Today. Retrieved from
https://www.psychologytoday.com/us/blog/fixing-families/202009/9-questions-assess-the-health-your-relationship

Benzer yazılar

İlişkilerdeki 4 Alarm Verici İşaret

Romantik ilişkilerimizde büyük sorunlar baş göstermeden önce genellikle bize küçük ve gizli bazı uyarı işaretleri veriyorlar. Bu işaretler hakkında farkındalık kazanmak hem sağlığımızı korumamıza hem de daha olumlu ilişkilere adım atmamıza yardımcı olabilir.

“Ve Sonsuza Dek Mutlu Yaşadılar…”

Bir ilişkiye, çoğu zaman “sonsuza dek mutlu yaşamak” gibi beklentilerle başlarız. Ancak bu beklentiler karşılanmayınca hayal kırıklığına uğrayıp öfkelenir, hatta belki bazen o ilişkide olmaktan pişmanlık bile duyarız.

İlişkimize Zarar Veren 7 Düşünce Kalıbını Nasıl Değiştiririz?

Zihnimizde dönen bazı düşünce kalıpları partnerimizle aramızda çatışmalar ve hatta ayrılıklar yaşamamıza sebep olabiliyor. Gelin birlikte bize ve ilişkimize zarar veren bu düşünce kalıplarına ve bu kalıpları nasıl değiştirebileceğimize bakalım.
Inna Montano

Çocuk Sahibi Olduktan Sonra İlişkiyi Canlandırmak

Birçok ebeveynin kurduğu cümle: "Çocuktan sonra birbirimizin yüzünü unuttuk!". İlişkinizi yeniden canlandırmak için ne yapabilirsiniz?

İlişkiniz uzun süreli olacak mı?

İlişkinizin uzun süreceğine dair işaretler olabilir mi? Sağlıklı bir ilişki hangi unsurları içerir? Neleri göz önünde bulundurmalısınız?

Doğru bir özür neleri içerir?

Kimi zaman karşımızdaki kişiden özür diliyoruz fakat o özür karşı tarafa asla ulaşmayabiliyor. Peki nedir bu özrü geçersiz kılan şeyler?

Romantik ilişkinizde sorgulamanız gereken davranışlar

İlişkinizde bazı durumların sürekli yaşanıp bunların sizi yorduğunu mu hissediyorsunuz? O halde bazı davranışlara birlikte göz atalım.
Self-portrait with Her Daughter - Elisabeth Vigee Le Brun

Çocukluk Çağında Duygusal İhmale Maruz Kalmak

Bir çocuğun en çok ihtiyacı olan şeylerden biri de ilgi görmek! Ebeveyni tarafından ihmal edilen çocuğun öz benliği zedelenebiliyor.
Mr. and Mrs. Edwin Edwards - Henri Fantin-Latour

İlişkileri Boşanmaya Sürükleyen Davranışlar

İyi günde, kötü günde bir arada olmaya evet desek de gün geliyor ki ilişkiyi daha fazla sürdüremez oluyoruz. Boşanmaya ne sebep oluyor?

Gaslighting nedir?

Sürekli fazla hassas olmakla suçlanıyor ve yaptığınız her şeyin yanlış olduğunu hissediyorsanız, gaslighting'e uğruyor olabilirsiniz.

footer