Mesajlaşırken Neler Söylenmemeli?

kategori

Yakın İlişkiler

Mesajlaşırken Neler Söylenmemeli?

Bir kişiyle mesajlaşırken bazı konulardan kaçınmak daha avantajlı olabiliyor. Peki, bu konular neler?

  1. şikayetleriniz: Mesajlaştığınız kişi bizzat sesinizi duymadan o konunun sizin için ne kadar önemli olduğunu bilmeyebilir.
  2. Hakaretler: Sonrasında üzerine düşünmek için daha fazla zamanınız olduğunda söylediklerinizden pişmanlık duyabilirsiniz.
  3. Özür dilemek: Bunun yerine, "Sana bir özür borçluyum, bu akşam konuşabilir miyiz?" gibi bir mesaj atmak daha iyi olabilir. Sonrasında ise kendinize bunu düşünmek için zaman tanıyabilirsiniz.
  4. Çok büyük haberler: Hatta en iyisi, "Sana aşığım." gibi olumlu cümleleri bile yüz yüze ya da canlı bir şekilde söylemek.
  5. Rahatsız edici davranışlarla ilgili sorular: Direkt mesajla yazmak yerine karşınızdaki bireye kendini açıklama şansı verebilirsiniz.
  6. Sırlar: Yolladığınız mesajın yanlış bir kişinin karşısına çıkabilmesi riskini daima göz önünde bulundurmalısınız.
relate-banner

Gilbertson, T. (2018, June 9). 8 Things No One Should Say in a Text. Psychology Today. Retrieved from https://www.psychologytoday.com/us/blog/constructive-wallowing/201806/8-things-no-one-should-say-in-text

Benzer yazılar

Ailemizle Siyaset Konuşmanın Sağlıklı Bir Yolu Var Mı?

Siyasi görüşlerimiz her zaman sevdiklerimizin düşünceleriyle aynı olmayabilir ve bu konuda tartışabiliriz elbette. Ancak siyaset konuşmalarını aile ilişkilerimize zarar vermeden nasıl gerçekleştiririz?
Mirror Selfie 5 - Minato Namikaze

Sexting - Cinsel İçerikli Mesajlaşma

Teknoloji hayatın her alanını olduğu gibi cinsellik tecrübesini de değiştiriyor. Telefonla hayatımıza giren sexting bizi nasıl etkiliyor?

Mesajlaşırken neler söylenmemeli?

Mesaj ve yüz yüze konuşma arasında iletişimi ciddi şekilde etkileyen farklar bulunuyor. Peki bu farklar neler ve nelere dikkat etmeliyiz?
Elephant(s) in the Room - Dana Ellyn

Bir Dargın Bir Barışık: Gelgitli İlişkiler

Bir gün harika, ertesi gün toksik... Gelgitli ilişkilerin bir günü diğerine uymuyor. Bu ilişkiler partnerlere büyük zarar verebiliyor.

footer