Karantinada İş ve Aşk Dengesini Nasıl Tuttururuz?

kategori

Yakın İlişkiler

Karantinada İş ve Aşk Dengesini Nasıl Tuttururuz?

Birçok kişinin partneriyle karantinaya girmesiyle birlikte, kişiler birbirlerinin yeni "iş arkadaşları" olmaya başladılar. Ancak bu iş ve ilişki dengesini kurabilmek ve her an yan yanayken yaşanan sorunları çözebilmek çok da kolay olmuyor. Peki bu süreci iyi idare edebilmek için neler yapılmalı?

  1. Hayatınızdaki var olan değişimi kabullenin ve kendinize yeni rutinler oluşturun. Bu sayede iş ve ilişkinin birbirine müdahale etmesini engelleyin.
  2. Sabahları partnerinizle olan iletişiminize zaman ayırın. Önceki günü değerlendirin, birbirinize o günkü planlarınızın neler olduğunu sorun ve partnerinize yardımcı olabileceğiniz bir şey olup olmadığını öğrenin.
  3. İş saatlerinde yatak odasından kaçının. Eğer yeriniz müsaitse yatak odasını iş yerinize çevirmek yerine aileniz veya ilişkiniz için bir alan olarak saklayın.
  4. Kendinize birer "Rahatsız etmeyin" alanı belirleyin. Dikkatiniz dağılmadan çalışmak istediğiniz fakat partnerinizin istemsizce dahil olabileceği zamanlar için kendinize birer alan veya işaret belirleyin (kapı kapalı çalışırken rahatsız edilmek istememek gibi).
  5. Partnerinize iş arkadaşınız gibi davranmayın. İş arkadaşlarınızla yaptığınız beyin fırtınaları gibi şeyler için partnerinizi kullanmak yerine iş yerindeki insanlarla temas halinde kalmanız daha iyi olacaktır. Partnerinizden "her şeyiniz" olmasını bekleyemezsiniz, değil mi?
Bir kod belirleyin. Kimi günler tozpembe olmak yerine zor ve stresli geçecek. Böyle zamanlarda patlamak üzere hissettiğinizde birbirinize zarar vermemek adına bir ara vermek için bir kod belirleyin.relate-banner

Vasel, K. (2020, March 31). 7 tips to survive working from home with your spouse. CNN. Retrieved from https://www.cnn.com/2020/03/31/success/work-from-home-spouse-tips/index.html

Benzer yazılar

İlişkilerdeki 4 Alarm Verici İşaret

Romantik ilişkilerimizde büyük sorunlar baş göstermeden önce genellikle bize küçük ve gizli bazı uyarı işaretleri veriyorlar. Bu işaretler hakkında farkındalık kazanmak hem sağlığımızı korumamıza hem de daha olumlu ilişkilere adım atmamıza yardımcı olabilir.

“Ve Sonsuza Dek Mutlu Yaşadılar…”

Bir ilişkiye, çoğu zaman “sonsuza dek mutlu yaşamak” gibi beklentilerle başlarız. Ancak bu beklentiler karşılanmayınca hayal kırıklığına uğrayıp öfkelenir, hatta belki bazen o ilişkide olmaktan pişmanlık bile duyarız.

Doğru bir özür neleri içerir?

Kimi zaman karşımızdaki kişiden özür diliyoruz fakat o özür karşı tarafa asla ulaşmayabiliyor. Peki nedir bu özrü geçersiz kılan şeyler?

Romantik ilişkinizde sorgulamanız gereken davranışlar

İlişkinizde bazı durumların sürekli yaşanıp bunların sizi yorduğunu mu hissediyorsunuz? O halde bazı davranışlara birlikte göz atalım.
Self-portrait with Her Daughter - Elisabeth Vigee Le Brun

Çocukluk Çağında Duygusal İhmale Maruz Kalmak

Bir çocuğun en çok ihtiyacı olan şeylerden biri de ilgi görmek! Ebeveyni tarafından ihmal edilen çocuğun öz benliği zedelenebiliyor.

Gaslighting nedir?

Sürekli fazla hassas olmakla suçlanıyor ve yaptığınız her şeyin yanlış olduğunu hissediyorsanız, gaslighting'e uğruyor olabilirsiniz.

Bir yakınınızın stresini azaltmak için...

Kimi zaman sevdiklerimiz stresli bir durumla baş ederken, onlar için elimizden ne gelebilir diye düşünüp duruyoruz. İşte yapabilecekleriniz...
Unknown

Pandemide Evden Çalışan Ebeveynler İçin 7 Öneri

Eşiniz ve çocuklarınız bir yanda; işlerin biriktiği bilgisayarınız öbür yanda… Pandemi döneminde ebeveynlik önerilerimiz yazımızda!
La Goulue Arriving at the Moulin Rouge with Two Women - Henri de Toulouse-Lautrec

Rızaya Dayalı Tek Eşli Olmama Hali

Tabu olarak görülen bir konu: Birden fazla partnere sahip olmak gerçekten mümkün mü? Tek eşli olmayan ilişki aslında ne demek?

Sorunlara odaklandığımızda ilişkimizi daha kötü algılıyoruz.

İlişkinizi hiç olduğundan daha kötü gördüğünüz bir zaman dilimi oldu mu? Peki ya eksikliklere odaklanmaktan güzellikleri kaçırdığınız?

footer