Çocukluk Arkadaşlarımız Sağlığımıza İyi Geliyor.

kategori

Yakın İlişkiler

Çocukluk Arkadaşlarımız Sağlığımıza İyi Geliyor.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir araştırmaya göre, 6 ila 16 yaşlarımız arasında arkadaşlarımızla geçirdiğimiz vakitler bundan aşağı yukarı 20 yıl sonra bile kalp damar sağlığımızı koruyucu bir etki gösteriyor. Buna göre, çocukken arkadaşlarıyla daha fazla vakit geçirmiş insanlar, yetişkinliklerinde hem daha düşük bir beden kitle indeksine (BKI) sahip oluyorlar hem de tansiyonları daha normal seyrediyor. Üstelik bu sonuçlarda katılımcıların çocukluk BKI'lerinin, sosyo-ekonomik statülerinin, çocukluktaki fiziksel sağlıklarının veya yetişkinlikteki sosyalleşme düzeylerinin hiçbir etkisi bulunamıyor.

Bu durumda çocuklarımızı arkadaşlarıyla bol vakit geçirmeye teşvik etmek onların hem psikolojik hem de fiziksel sağlıklarını korumaları adına çok iyi bir fikir!relate-banner

Cundiff, J. M., & Matthews, K. A. (2018). Friends With Health Benefits: The Long-Term Benefits of Early Peer Social Integration for Blood Pressure and Obesity in Midlife. Psychological Science, 29, 814-823.

Benzer yazılar

Hayatımızdaki Dracula’lar

Sahip olduğunuz enerjiyi tek buluşmada bile içine çekmeyi başaran kişiyi hiç “enerjinizi emen bir vampir” olarak düşündünüz mü?

“Arkadaşım, ben ayrılmak istiyorum”

Her zaman romantik ilişkilerin bitmesinin acısından bahsetsek de bir dostluğun bitmesinin acısı partnerimizle ayrılmaktan çok daha can acıtıcı olabiliyor.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!
İsimsiz

Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan Türkçe şarkıları derledik!
Summer Reveries- Claudia Verciani

3-5 Yaş Arası Çocuklarda Sosyo-Duygusal Gelişim

3-5 yaşları arasında çocuğunuzda bağımsızlık, arkadaşlık, farkındalık gibi birçok farklı alanda değişim yaşanır. Bu süreçte neler yaşandığını inceleyelim.
Montmartre Nights - Ania Hobson

Aşırı Paylaşım Yapmak

Neden iyi tanımadığımız birine bir anda bir sürü şey anlatmak isteriz? Kuaförümüz neden aile ilişkilerimizi bilir? Aşırı paylaşım yapmanın nedenlerini ele aldık!
Friends That Break Your Heart - James Blake (2021)

Arkadaş Ayrılığı: Friends That Break Your Heart

İngiliz sanatçı Blake yeni albümünde müzikte çok sık görmediğimiz bir tema olan arkadaşlık ilişkilerindeki ayrılıkları ele alıyor.

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!

Neden arkadaşlıklarımızı sona erdiririz?

Her ilişki bir gün bitme riski taşıdığı gibi arkadaşlık ilişkilerimiz de bir gün bitebilir. Peki bir arkadaşlığın bitmesindeki ana sebepler neler olabilir?
Tijana Draws

Oyun Rehberi

Çocuğunuzla oynadığınız oyunları daha keyifli hale getirecek ve oyun davranışlarınıza katkı sağlayacak bir oyun rehberi hazırladık.

footer