Partnerimizle Bir Arada Değilken Nasıl Vakit Geçiriyoruz?

kategori

Yakın İlişkiler

Partnerimizle Bir Arada Değilken Nasıl Vakit Geçiriyoruz?

Günümüzde birçok çift farklı sebeplerden dolayı birbirinden ayrı kalmak zorunda olabiliyor. Araştırmalar, konu ilişki kalitesi olduğunda aradaki mesafenin ilişkiyi o kadar da olumsuz etkilemediğini, hatta bazen olumlu etkileri dahi olduğunu gösteriyor. Bu olumlu etkenler, partnerlerin ayrı oldukları zamanları nasıl geçirdikleri ile de oldukça ilgili. Peki bu olumlu etkenler neler?

  1. Ayrı zamanlarımızda neler yapıyoruz?
Yan yana değilken, partnerimize daha az kaygı yaşatan etkileşimlerde bulunmak ve onu önemsediğimizi gösteren aktiviteler yapmak ilişkimize iyi geliyor. Bu ayrı zamanlarda partnerimizle ne ölçüde iletişime geçtiğimiz de oldukça önemli. Bu konuda daha önce konuşmuş olma, partnerimizle onun da hoşuna giden bir sıklıkta haberleşmemize yardımcı oluyor. Çünkü bazı insanlar gün içerisinde mesajlaşmaktan veya kısa kısa konuşmaktan hoşlanırken diğerleri bunu rahatsız edici bulabiliyorlar. Bu da ilişkiyi olumsuz etkileyebiliyor.

  1. Ayrı zamanlarda partnerimizi ne sıklıkla düşünüyoruz?
Yalnız olduğumuzda partnerimizi ve onunla birlikteyken yapacaklarımızı hayal etmek ilişkiye ait hissetme duygumuz üzerine düşünmemizi sağlıyor. Üstelik bu sayede partnerimize ve ilişkiye olan bağlılığımızı da daha çok fark edebiliyoruz. Aynı şekilde, partnerimizi hayal etmek ona karşı duyduğumuz sevgiyi de artırıyor.relate-banner

[1] Poerio, G. L., Totterdell, P., Emerson, L. M., & Miles, E. (2016). Helping the heart grow fonder during absence: daydreaming about significant others replenishes connectedness after induced loneliness.Cognition and Emotion,30(6), 1197-1207.

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.

Romantik İlişkiler ve Psikolojik Sağlık

Romantik ilişkiler psikolojik sağlığı nasıl etkiliyor? Bu yazıda psikolojik sağlık ile ilişkiler arasındaki ilişkiyi derledik.

İlişkide Sosyal Medyayı Nereye Koymak Gerek?

Sosyal medyanın ilişkilerde oynadığı rolü göz ardı etmemek gerekiyor. Peki sosyal medya konusunu daha sağlıklı yönetebilmemiz için neler yapmalı?

İlişkinin Ana Kuralları

İlişkinizde partnerinizle birlikte belirlediğiniz bazı kurallar o ilişkinin daha sağlıklı yürümesini sağlayabilir. Gelin birlikte bakalım.

İlişkinizde Bu 5 Davranışı Göstermeyi Bırakın!

İstemeden yaptığınız bazı davranışlar ilişkinize zarar veriyor olabilir mi? Bu yazımızda ilişkilerinizde uyguluyorsanız gözden geçirmenizin iyi olacağı 5 davranıştan bahsettik.

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!

footer