Partnerimin Mutluluğu Benim De Mutluluğum!

kategori

Yakın İlişkiler

Partnerimin Mutluluğu Benim De Mutluluğum!

Mutlu olduğumuz zaman sağlıklı bir uyku ve beslenme düzenine sahip oluyoruz. Üstelik mutlu ilişkiler içerisindeyken kendi düzenimizi devam da ettirebiliyoruz. Birlikte daha çok vakit geçirdikçe ve karşılıklı paylaşımlar çoğaldıkça kendi düzenimizi partnerimiz ile de paylaşıyor ve onun da daha sağlıklı olmasını sağlıyoruz. Böylece, mutlu bir insanla birlikte olduğumuzda, hem daha düzenli oluyoruz hem de hayatımız kolaylaşıyor.

Kendi hayatından memnun ve genel olarak mutlu bir partnere sahip olduğumuzda kendi iyilik halimize de daha fazla odaklanabiliyoruz. Mesela, uyuşturucu veya alkol gibi maddelere yönelme ihtiyacımız azalıyor. Aynı zamanda hayata ve ilişkiye karşı memnuniyetimiz artıyor. Mutlu insanlar partnerlerine de daha fazla destek verebiliyor. Bu destek, partnerin mutluluğa dair düşüncesini de olumlu etkileyerek döngünün sürüp gitmesine yardımcı oluyor.

Peki ilişki içerisinde nasıl daha mutlu bir ortam sağlayabiliriz? Partnerlerin karşılıklı yakınlık hissine sahip olması bunun en büyük sırrı. Duygusal paylaşımlarda bulunmak duygusal yakınlığı artırıyor. İlişkimize dair iltifatlarda bulunmak ya da partnerimize onu ne çok önemsediğimizi dile getirmek burada kilit önem taşıyor. Sarılmak, öpüşmek, el ele tutuşmak kadar basit fiziksel temaslar ise fiziksel yakınlığı artırarak, oksitosin salgılanmasını sağlıyor ve bizi daha mutlu ve güvende hissettiriyor.relate-banner

[1] Chopik, W. J., & O'Brien, E. (2017). Happy you, healthy me? Having a happy partner is independently associated with better health in oneself.Health Psychology,36(1), 21-30.

Benzer yazılar

İlişkilerdeki 4 Alarm Verici İşaret

Romantik ilişkilerimizde büyük sorunlar baş göstermeden önce genellikle bize küçük ve gizli bazı uyarı işaretleri veriyorlar. Bu işaretler hakkında farkındalık kazanmak hem sağlığımızı korumamıza hem de daha olumlu ilişkilere adım atmamıza yardımcı olabilir.

“Ve Sonsuza Dek Mutlu Yaşadılar…”

Bir ilişkiye, çoğu zaman “sonsuza dek mutlu yaşamak” gibi beklentilerle başlarız. Ancak bu beklentiler karşılanmayınca hayal kırıklığına uğrayıp öfkelenir, hatta belki bazen o ilişkide olmaktan pişmanlık bile duyarız.

Her Zaman Mutlu Olmak Zorunda Değiliz!

Her duygunun hayatımızda bir yeri, görevi ve işlevi olsa da en çok mutluluk hakkında konuşuyor ve en çok mutlu hissetmek istiyoruz. Oysa, mutlu hissetmemek de mutlu hissetmek kadar normal.

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?

Partnerinize destek olamayacak kadar stresli misiniz?

Bazı faydaları olsa da genellikle stres hayatımızı ve ilişkilerimizi kötü etkiler. Stresle baş etmeye çalışmak enerjimizi zorlar, kaynaklarımızı tüketir ve partnerimize destek vermemize engel olabilir.
Lorraine Christie

Mutlu çiftler aynı zamanda mutluluk saçan ebeveynler midir?

Partneriniz tarafından sevilmek ve partnerinizi sevmek sizi daha mutlu, daha neşeli biri yapıyor ve bu mutluluk bulaşıcı.
Mr and Mrs Andrews - Thomas Gainsborough

Bizim için Anlamlı Bir İşte Çalışıyor Olmak

Bizim için anlamlı bir işe sahip olmamız için amaçlarımızın, değerlerimizin ve zevklerimizin işimizle örtüşüyor olması gerekiyor.

Bir ilişkiyi bitirmemiz gerektiğinin 7 işareti

"Partnerimden ayrılmalı mıyım?" tarzında düşünceler zihninizden geçip duruyorsa bu listedeki işaretler size bir fikir verebilir.

Doğru bir özür neleri içerir?

Kimi zaman karşımızdaki kişiden özür diliyoruz fakat o özür karşı tarafa asla ulaşmayabiliyor. Peki nedir bu özrü geçersiz kılan şeyler?

footer