Minnettarlıklarımızı Yazmak Sağlığımıza İyi Geliyor!

kategori

Yakın İlişkiler

Minnettarlıklarımızı Yazmak Sağlığımıza İyi Geliyor!

Çalışmalar teşekkür etmenin ve müteşekkir olmanın daha iyi bir uyku çekmemize, daha az strese sahip olmamıza ve kişiler arası ilişkilerimizin iyileşmesine yardımcı olduğunu gösteriyor. Bu hisleri kağıda döktüğümüzde ise daha sağlıklı yeme alışkanlıkları gösteriyor ve daha az depresif hissediyoruz. Üstelik kalp hastalığı riskimiz de azalıyor.

Her derde deva olmasa da, birçoğumuza iyi gelen bu yöntemi bir kez olsun denemeye ne dersiniz?relate-banner

[1] Fritz, M. M., Armenta, C. N., Walsh, L. C., & Lyubomirsky, S. (2019). Gratitude facilitates healthy eating behavior in adolescents and young adults. Journal of Experimental Social Psychology, 81, 4-14.
[2] Davis, D. E., Choe, E., Meyers, J., Wade, N., Varjas, K., Gifford, A., & Worthington Jr, E. L. (2016). Thankful for the little things: A meta-analysis of gratitude interventions.Journal of Counseling Psychology, 63(1), 20-31.

Benzer yazılar

Deseos - William Sergeant Kendall (1892)

Destek İstemekte Neden Bu Kadar Zorlanıyoruz?

Destek almak zayıflık mıdır? Profesyonel destek alırsak toplumdan dışlanır mıyız? Kimlerden destek isteriz? Ya aradığımız desteği alamazsak?

Sağlıksız Bir İlişkinin 11 İşareti

Eğer siz de kendinize sağlıksız bir ilişkide olduğumu nasıl anlarım diye soruyorsanız yazımıza bir göz atmalısınız.
Brita Grangström - A Jug for the Flowers (Tarihi bilinmiyor)

İş Yerinde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Takıntılı düşünceleriniz, tekrar tekrar kontrol ettiğiniz işler veya ritüelleriniz iş hayatınızda büyük problemler yaşamanıza sebep oluyor mu?
İsimsiz (Green Blouse)- Aino Kannisto (2013)

Birbiriyle Çatışan Duygular Hissetmek

Hepimiz birbiriyle çatışan duygular, düşünceler ve davranışlar içine girebiliyoruz. Peki en çok hangi konularda çatışmalı anlar yaşıyoruz?
Untitled- Nicoletta Tomas Caravia

Neden Fedakarlık Yapıyoruz?

Partneriniz veya ilişkiniz için başka bir şehre taşınır mıydınız? İlişkilerde fedakarlık yapma motivasyonumuz üzerine okumak için tıklayın.
The Agony in the Garden - Gauguin (1889)

Hayatta Kalanın Hissettiği Suçluluk Duygusu

Geride kalan,
Willow, Eve Mansdorf

İş Yerinde Mobbing'e Uğradığınızı Gösteren 5 İşaret

İş yerinde psikolojik taciz anlamına gelen mobbing, kurumsal hayattaki ciddi problemlerden biri. Mobbing'i gösteren işaretler neler?
Sally Shisler

Çocuklarda Mental Sağlığı Destekleme Yolları

Çocuğunuzun mental sağlığını güçlendirmek ve desteklemek için bir ebeveyn olarak yapabilecekleriniz bulunuyor. Detaylar yazımızda!
Talking It Over - Enoch Wood Perry

Çalışanlarla Ruh Sağlığı Hakkında Konuşmak

Ruh sağlığı hassas bir konu ve hele de iş yerinde bununla ilgili konuşmak kolay olmayabilir. Bu yazımız bu konuda size yardımcı olabilir.
A Student Reading at His Desk - Thurston Hopkins

Dünyayı Anlamlandırmada Edebiyatın Yeri: Yazmak Üzerine Yapıtlar - 2

Edebiyat uzak dünyaları yakın kılarken empatik deneyimi güçlendirebiliyor. Bakalım modern edebiyat romancıları bu konuda ne diyor?

footer