İlişkilerle İlgili Gerçekçi Olmayan 7 Düşünce

kategori

Yakın İlişkiler

İlişkilerle İlgili Gerçekçi Olmayan 7 Düşünce

1. Eğer bir ilişkinin sürmesi için uğraşmak gerekiyorsa o ilişkinin olmaması daha iyidir.

Bir ilişkinin sağlıklı ve güzel bir şekilde devam edebilmesi için kişilerin o ilişkiye bağlı olmaları ve ilişkiyi sürdürebilmek için çaba harcamaları gerekiyor. Atlatılan zor zamanlar çoğu zaman ilişkinin daha güçlü bir şekilde devam etmesini sağlıyor. Güzel giden ilişkiler, genellikle öylece kendiliğinden oluşmuyorlar.

2. Zaman geçse de heyecanımız ve aşkımız ilk günkü gibi sürmeli.

Zaman geçtikçe ilişkiler değişebiliyor ve belli aşamalardan geçiyorlar. İlişkinin başlarındaki o heyecanlı anların yerini zamanla daha derin ve olgun bir sevginin alması bir bakıma kaçınılmaz oluyor.

3. Partnerim dışında kimseye ihtiyacım yok.

Hayatta hiç kimse tek başına bir kişinin bütün ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İlişkiniz olsa bile, çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için farklı kişilere yönelmeniz aslında oldukça doğal ve gerekli bir durum olarak değerlendiriliyor.

4. Mutluluğa giden yol bir ilişki içerisinde olmaktan geçiyor olmalı.

İlişkiniz, hayatınızın sadece bir parçasını oluşturuyor. Bu sebeple romantik bir ilişkinin hayatınızdaki her şeyi mükemmel kılmasını beklemek ilişkilere dair yanlış beklentiler geliştirmenize sebep oluyor.

5. Partnerim beni gerçekten sevseydi benim beklentilerim doğrultusunda davranırdı.

Hayatınızdaki kişinin, zihninizi okuyabilmesi pek olası değil. Farklılıklarınızı kabullenerek partnerinize saygı duydukça, ilişki de değişip geliştiğiniz bir yer haline gelebiliyor.

6. Partnerim her zaman nasıl hissettiğimi bilmeli ve ihtiyaçlarımı görebilmeli.

Partnerinizin siz söylemeden isteklerinizi anlayabileceğini varsaymamaya çalışın. Nasıl hissettiğiniz ve ne düşündüğünüz hakkında dürüst ve açık bir şekilde konuşabilmek ilişkinin sağlıklı bir şekilde yürümesi konusunda oldukça önemli bir rol oynuyor.

7. Partnerim hiçbir zaman beni üzecek bir şey yapmaz ve önemli konularda bana asla karşı çıkmaz.

Zaman zaman partnerinizi üzmek ya da üzülmek ilişkilerin kaçınılmaz bir parçası. Kızgın olduğunuzda istemediğiniz ya da aslında kastetmediğiniz cümleler kursanız da sağlıklı ilişkilerin iki temel unsurunun belirli bir düzeyde tolerans gösterebilmek ve affedici olabilmek olduğu düşünülüyor.relate-banner

Powell, T. (2017). The Mental Health Handbook: A Cognitive Behavioural Approach. Routledge.

Benzer yazılar

Domenico Ronca – Jealousy

Kıskançlık romantik ilişkiler için sağlıklı olabilir mi?

Kıskançlık doğru zamanda ortaya çıktığında ve doğru yönetildiğinde romantik ilişkilerimizdeki tatmini, güveni ve bağlılığı artırabiliyor.
Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Lionel Le Jeune - Indian Summer

Daha Motive Hissetmeniz Mümkün!

Uzun süredir motivasyonsuz ve amaçsız hissediyor, günlerinizin durağan ve birbirinin aynısı gibi geçtiğini düşünüyorsanız languishing yaşıyor olabilirsiniz.
Mary Cassatt - Summertime

FOMO: Bir Şeyleri Kaçırma Korkusu

Arkadaşlarımızın davet edilmediğimiz buluşmalardan fotoğraflarını görmek ya da işsizken bir arkadaşımızın işe başladığını görmek… Bunlar içine korku salıyor mu? Eğer evetse FOMO’dan muzdarip olabilirsin!
Sahara Novotna - Willing To Take Risks

Riskten Kaçınmanın Riski: Konfor Alanlarımız

Siz de konfor alanınızdan çıkmakta zorlanıyor ve bir türlü risk alamıyorsanız bu yazıdan ilham alabilirsiniz!
Munch - Seated Male Nude in the Forest

Partnerler Arasındaki Cinsel İstek Farklılığı İlişkinin Sonu mu?

Partnerlerin cinsel istek seviyeleri farklı olursa bu durum ayrılıkla sonlanmak zorunda mı? Yoksa bir çözüm yolu bulunabilir mi? Cevapları yazımızda!

İlişkilerdeki 4 Alarm Verici İşaret

Romantik ilişkilerimizde büyük sorunlar baş göstermeden önce genellikle bize küçük ve gizli bazı uyarı işaretleri veriyorlar. Bu işaretler hakkında farkındalık kazanmak hem sağlığımızı korumamıza hem de daha olumlu ilişkilere adım atmamıza yardımcı olabilir.

“Ve Sonsuza Dek Mutlu Yaşadılar…”

Bir ilişkiye, çoğu zaman “sonsuza dek mutlu yaşamak” gibi beklentilerle başlarız. Ancak bu beklentiler karşılanmayınca hayal kırıklığına uğrayıp öfkelenir, hatta belki bazen o ilişkide olmaktan pişmanlık bile duyarız.
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

footer